Serieledaren satte stopp för Löven

Lindlöven åkte på fredagen på säsongens största förlust. Detta sedan serieledande Tranås vunnit mötet i Lindehov med siffrorna 1-6, trots 33-23 i skott till Lövens fördel. Jonas Karlsson gjorde hemmalagets mål i matchen.

Fredagens hockeydrabbning i Lindehov bjöd på en innehållsrik första period. Första chansen dröjde visserligen fyra minuter, då gästande Tranås ställde om i en två mot en-kontring. En kvick Adam Brown i hemmamålet var följsam i sidled och stod för en fin parad. Lindlöven flyttade sedan upp spelet, bland annat via ett powerplay och Linus Carlsson hade ett lurigt skott som ändrade riktning på en motståndare.

Men i den efterföljande spelvändningen kom istället 0-1 för gästerna. Ledningen blev dock kortvarig, för med 8.34 spelat skickade Jonas Karlsson in 1-1 i krysset. Kort därefter tog sig Jesper Stråle igenom till ett friläge, revs ner och Lindlöven tilldelades straff. Den tog Max Lalander hand om, men skyttekungen prickade inte målramen.

Istället kunde Tranås överta taktpinnen och det betalade av sig. När Lindlöven misslyckades i en förflyttning i egen zon lämnades Joakim Erdugan helt ren framför Brown, vilket innebar 1-2. Lalander var sedan en stolpträff från att kvittera och den intensiva perioden slutade med bortaledning.

Nära kvittering – istället 1-3 på kontring

Tidigt i den andra perioden trodde sedan Lindlöven att man hade 2-2 inne, efter att det blivit rörigt runt Tranås-målet. Efter visst debatterande valde dock domartrion att inte döma mål. Spelmässigt var mittenakten ryckigare och inget av lagen kom inledningsvis till några riktigt klara lägen.

Med lite mer än halva perioden spelad fick sedan Lindlöven chansen i spel fem mot fyra och då växlade man upp. Såväl Patrik Näslund som Lalander var bara centimeter från att trycka dit pucken från nära håll. Hemmapressen höll även i sig, men i ett snabbt anfall vispade Mikael Brancalion in 1-3 i nättaket för Tranås. Trots skottvinst med 12-10 lämnade därmed Lindlöven perioden i fortsatt underläge.

Ett underläge som bara 2.50 in i slutperioden utökades än mer. Efter att Brown räddat både en och två gånger pressade Tranås in 1-4, som sedan följdes upp av 1-5. Målet fick Brown att lämna isen och in klev Christoffer Ulvestav, samtidigt som Jussi Salo tog timeout för att samla laget.

– När vi kommer ut inför tredje så har vi ny energi, men så får vi 4-1 rätt så tidigt. Det är klart att det sårar och det tar på krafterna att jobba i uppförsbacke hela tiden, säger Löven-kaptenen Patrik Näslund.

Efter timeouten kunde dock Lindlöven flytta fram spelet betänkligt och samtidigt hålla tätt bakåt. Man fick även chansen i ett fem minuter långt powerplay, där tränaren Salo valde att satsa på sex utespelare. Någon reducering kom dock inte, utan istället kunde Tranås fastställa slutsiffrorna 1-6 i öppen målbur.

”Vi måste stå upp för våra målvakter”

– Jag tycker att vi gör en okej match i två perioder. Där vi har tillräckligt med lägen och även håller dem ifrån lägen nog för att leda matchen, summerar Patrik Näslund.

Kaptenen pekar på de många chanser som hans Lindlöven skapade. Samtidigt medger han att Tranås visade upp en dödlig effektivitet, med sex mål på 23 avslut. Just det egna lagets defensiva insats är något som Näslund inte är nöjd med.

– Det är absolut saker som vi måste jobba på. Vi måste kunna vrida på skallarna mer, de får bland annat några överspel som vi måste hålla koll och ett inspel där vi släpper en helt fri. Vi måste ju stå upp för våra målvakter och hjälpa dem.

Nu väntar Mariestad på onsdag för Lindlöven, vilket blir den sista matchen innan serien vänder. Fredagens resultat innebär att Löven är kvar på sjunde plats i tabellen, tre poäng bakom Allettan-strecket. Kapten Näslund är revanschsugen efter två matcher utan poäng.

– Vi hade lovat oss att inte ha två raka förluster, det var målsättningen. Men nu åkte vi på det och då måste vi vinna fyra raka för att kompensera. Nu är det bara att släppa det här, ladda batterierna i helgen och sen komma fruktansvärt motiverade till den nya veckan.

Matchfakta Lindlöven-Tranås:
Resultat: 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)
Publik: 153
Skott: 33-23
Mål Lindlöven: 1-1 Jonas Karlsson

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 23 oktober 2015 klockan 21:26


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:47