Lindesberg välkomnade Midnattssolsrallyt med sol, värme och entusiasm. Inför hundratals åskådare rullade ekipagen in i staden, för att ladda om matförrådet och justera bilarna. LindeNytt var på plats och fångade folkfesten på bild.
Det var sol, värme och förväntan i luften när Lindesberg på torsdagsmorgonen förberedde sig för sommarens rallybesök. Redan vid halv elva hade publiken börjat att samlas nedanför Lindegården, dit bilarna skulle stanna för lunchstopp och service. Ur högtalarna strömmade musik, speakerröst och radio om vartannat för att hålla publiken uppdaterad kring ställningen i Midnattsolsrallyt.
Rallyt hade haft sin premiär redan under onsdagen, då man körde en kortare sträcka runt Rocklunda i Västerås. När tävlingarna på torsdagen fortsatte var Thomas Thelin i ledning och fältet rullade i riktning mot Lindesberg. Efter att ha kört i mål på Seltorps-sträckan väntade det planerade lunchstoppet, och strax efter klockan elva anlände det första ekipaget till Banvägen.
Då Midnattssolsrallyt är uppdelat i två klasser var det Regularity-bilarna som först rullade in. Bland de tidigaste gästerna i Lindesberg fanns Hasse Andersson, som med kartläsaren Stefan Norberg styr en Opel Ascona.
– Det har gått både bra och dåligt. Första sträckan igår gick som man säger på ren svenska åt helvete. Men vi tog oss igenom och fick en övertid på 0,60, så det var inte så farligt, berättar Hasse och utvecklar.
– Idag har det fungerat riktigt, riktigt bra ända tills sista sträckan. Där har vi gått miss på en minut, men det är kartläsarens fel haha.
”Nu drar vi igång andra halvlek!”
Samtidigt som Hasse och samme kartläsare tog lunch inspekterade serviceteamet bilen. Det var man dock knappast ensamma om. Längs hela långtidsparkeringen löpte en enda stor servicezon, där mekaniker och förare gemensamt justerade bilarna för dagens fortsatta tävlingar.
På andra sidan Banvägen var servicezonen utbytt mot ett folkmyller. Där fanns publik i alla åldrar på plats för att fota, undersöka eller bara betrakta de klassiska tävlingsbilarna. Folkfesten var som väntat total och alla följde bilarnas förberedelser för den stundande Lien-sträckan norr om staden.
– Sträckorna här kring Lindesberg är riktigt fina. Det enda problemet är ju att man inte får åka på som man vill. Vi i Regularity ska ju hålla oss till 50 kilometer i timmen, det är väldigt svårt med alla upp- och nedgångar att hålla den hastigheten, förklarar Hasse.
Samtidigt som han talar både lämnar och anländer bilar till området. Lunchstoppet är en slags löpande station, där ekipagen byter av varandra och stannar i totalt 45 minuter. För Hasses del har besöket i Lindesberg nått sin ände och han rullar mätt och belåten vidare i Midnattssolsrallyt.
– Jajamän, maten är uppäten. Så nu drar vi igång andra halvlek här!
Lördagen den 19 juli är det återigen dags att maxa hästkrafterna ur bygdens motorer, då den tredje upplagan av Bergslagens Snabbaste går av stapeln på Linde Raceway.
– Vi hoppas att det blir riktigt roligt och att lindesbergarna tycker det är skoj att det kommer igång igen. Vi har ju märkt att det är väldigt efterlängtat, säger Peter Hayden på SHRA.
Under tisdagen bjöd Lindesbergs kommun in till pressträff, för att presentera Vision 2040. En framtidsvision som ska guida kommunen i beslutsfattande kring viktiga frågor. Huvudbudskapet lyder: ”Med ett jäklar anamma skapar vi det storslagna i det lilla”.
– Det här är en stor dag för Lindesbergs kommun, när vi presenterar Vision 2040, säger Daniel Fagerlund, näringslivsutvecklare.
Under lördagen firade IFK Lindesberg sitt 120-årsjubileum med en riktig fotbollsfest vid Fritidsbyn i Lindesberg. Dagen till ära fick man celebert besök av fotbollsstjärnor som Kevin Walker, Samuel Wowoah och dessutom veteranlaget från Djurgårdens IF.
– Det har varit en toppendag, mycket folk och trevlig stämning, säger Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg.
Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under årets Idrottsgala som gick av stapeln på onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Frövi judos stora talang Ingrid Nilsson, som fick priset för tredje gången.
Under den gångna helgen åkte Frövi Judos A-judotrupp bestående av fem aktiva deltagare, till Beverwijk i Nederländerna, för att delta i tre olika tävlingar som är de största i sitt slag. Samtliga deltagare åkte hem med medalj efter starka prestationer i både individuell tävling och kata.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Efter en katastrofal första halvlek från LIF Lindesberg så såg det tidigt klart ut för Uppsala i kampen om kvalplatsen mot Allsvenskan. Mitt under matchens andra halva så gör LIF Lindesberg en makalös vändning och ser även positiva ut mot både Tyrold och duellen mot Uppsala. Trots en stor tiomålsseger så lyckas Uppsala knipa kvalplatsen i Boden, där ett sista mål i Norrland med 30 sekunder kvar blir avgörande.
– Vi tappade kvalplatsen på det jobbigaste tänkbara sättet, säger Joakim Bååk.
Det är sedan tidigare klart att Lindlöven kommer att vara med i slutspelet till HockeyAllsvenskan. Med slutspelsträdets nya utseende så innebär det att Lindlöven kommer att ta den långa resan till Boden, för att inleda slutspelet första två matcher på bortaisen. Trots två tidigare förluster mot Boden under säsongen, så finns det förhoppningar att kunna skrälla.
– Det passar oss bra att vara lite underdogs, säger Lennart Hermansson.