Henrik Löwdahl har hunnit bli 34 år gammal, men minns ännu tillbaka till pojkåren i Närke. FOTO: Hannes Feldin

SHL-matchen 1 dag kvar: Kaptenens minnen från Lindehov

Klockan 19.00 imorgon torsdag riktas hockey-Sveriges blickar mot Lindesberg. Örebro Hockey och Brynäs möts då i en stekhet träningsmatch, inför vad som kommer att vara utsålda läktare. Med ett dygn kvar ger Henrik Löwdahl en stor intervju om regionshockeyn, resan till SHL och minnena från Lindehov.

Henrik Löwdahl har precis klivit av tisdagens träning när jag möter honom i Behrn Arena. Örebro Hockeys rutinerade lagkapten har stannat kvar lite extra på isen tillsammans med Marcus Weinstock. Duon ska vila från kvällens match mot Leksand, istället gnuggar man skott och straffar på egen hand.

Henrik behöver dock inte vänta alltför länge på nästa match. Redan imorgon kväll väntas han stå iklädd sin röda Örebro-tröja, med ett ”C” på bröstet och leda sitt lag in på Lindehovs is. Mötet med Brynäs blir det tredje året i rad som kaptenen spelar i Lindesberg och han är lika laddad som tidigare.

– Det är alltid roligt att visa upp oss i länet. Vi vill ju vara länets lag och inte bara Örebros, då är det här en viktig del av arbetet. Förhoppningsvis tycker Lindesbergarna att det är kul och att det även kommer många örebroare för att stötta oss och skapa en härlig inramning, säger Henrik.

Hittills har försäsongen mestadels tillbringats på träningsplanen och i Schweiz. Örebro hann totalt med tre matcher på sin alpresa, följt av gårdagens träningsmöte med Leksand i Arboga som vanns med 3-2. Imorgon fortsätter turen ute i landsbygden och Henrik ser positivt på de ovana spelplatserna.

– Det är kul att de andra killarna får uppleva hallarna runt omkring. Jag har ju varit runt här en del, men för många är det nytt med lite mindre hallar.

”Den regionala hockeyn har betytt jättemycket”

Som Henrik själv berättar har han upplevt det mesta inom den regionala hockeyn. Uppvuxen och hockeyskolad i Örebro har han spenderat pojklagsåren just här. Nu är han lagkapten i länets största klubb, en klubb som de senaste åren alltmer arbetat för att utveckla hockeyn i Örebro län. Vad kan då Örebro Hockey egentligen bidra med till den regionala hockeyn?

– Framförallt med kunskap hoppas jag. Att vi delar med oss av den organisationen vi har nu med fys- och målvaktsträning, att vi breddar hockeyn i länet. Så att det kan bli bättre hela vägen från ungdomsåren till TV-pucken och stärka upp hela kunskapsbanken i länet, svarar Henrik och fortsätter.

– Örebro Hockey måste ju vara den drivande faktorn där och jag tycker att det här är ett steg i rätt riktning för att bli det. Sen finns det säkert jättemycket mer att jobba med, men det är en bra början.

Som lagkapten och ansiktet utåt för Örebro Hockey vill han vara en god förebild, både på och vid sidan av isen. Henrik minns tillbaka till sina egna pojklagsår och de många tuffa och jämna bataljerna med Lindlöven, Hallsberg och Kumla. Platser som Lindehov och Bob-hallen väcker därför starka minnen.

– Det är där man har fostrats och lärt sig att spela hockey. Både medspelare och motspelare har ju varit en bidragande faktor, så den regionala hockeyn har betytt jättemycket för mig, förklarar Henrik.

Har du något särskilt minne från Lindehov och mötena med Lindlöven?
– Ja, vi spelade faktiskt en DM-final, jag vet inte om det var U14 eller U15. Det var en sån där svängig match som vi tyvärr torskade med 7-6 eller något liknande. Det var tufft, de hade en bra 80-kull i Lindesberg och vi i Örebro hade också ett hyffsat lag. Det var alltid heta matcher däruppe med Marcus Sjö i spetsen.

”Torskade sist, så nu vill vi bjuda på seger”

Även när han kom upp i A-laget fortsatte bussen att rulla till bortamatcher i Lindehov. Trots att Örebro var mer resursstarkt minns Henrik en match säsongen 05-06 som slutade i förlust, då Lars ”Mozart” Andersson tränade Lindlöven. Idag är dock tiden i HockeyEttan ett minne blott. Henrik har tillsammans med sitt Örebro Hockey stått för en fantastisk resa, som tagit klubben hela vägen till SHL:s övre halva.

Har livet som SHL-spelare börjat att sätta sig eller är det samma pojkaktiga glädje inför varje match?
– Det blir alltid en vardag, på gott och ont tror jag. Man blir mer bekväm i sig själv att spela inför mycket folk och på stora arenor och möta landslagsspelare flera kvällar i veckan. Det var man ju inte så bortskämd med i HockeyEttan haha, skrattar Henrik och tänker vidare.

– Men det blir väl inte riktigt en vardag heller. Varje match är ett tillfälle att försöka göra något avtryck. Om det är att jobba hårt och täcka skott eller kanske få peta in en puck spelar inte så stor roll. Man vill ju framåt och bli bättre hela tiden och vår resa är inte färdig än hoppas jag. Förhoppningsvis har jag några godbitar kvar att se fram emot innan jag lägger av.

Nästa godbit väntar alltså imorgon, i form av Brynäs i Lindehov. Matchen blir Örebro första mot SHL-motstånd den här försäsongen och just det kittlar extra hos Henrik.

– Ja, det blir en första fingervisning på vart vi står. Så jag ser fram emot matchen och det ska bli väldigt roligt att få möta ett svenskt lag. Brynäs är också ett klassiskt lag med mycket fans ute i landet.

Lagen möttes som bekant även förra året i Lindehov, då Gävle-gänget vann med 4-3. Läktarna var den gången fulla av rödvita supportrar och Henrik skickar en hälsning till Örebro-fansen.

– Jag hoppas att de kommer och stödjer oss. Förhoppningsvis kan vi bjuda på en bra match och jag hoppas givetvis på vinst. Vi torskade ju sist, så nu vill vi bjuda på en seger.

Info SHL-matchen:
Vad: Örebro Hockey-Brynäs IF
När: torsdag 19.00 i Lindehov
Ståplatsbiljetter: köps via LindeNytt.com eller på Lindeträffen/Direkten Nöje, Grillköket, Team Sportia, ICA Supermarket, ICA Nära Östermalms
Sittplatsbiljetter: köps via John Falck

Publicerad 2 september 2015 klockan 16:35


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-19 07:43