Förra årets SHL-match i Lindehov vanns av Brynäs med 4-3 efter ett sent avgörande. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

SHL-matchen 3 dagar kvar: Brynäs laddar upp

Klockan 19.00 på torsdag riktas hockey-Sveriges blickar mot Lindesberg. Örebro Hockey och Brynäs möts då i en stekhet träningsmatch, inför vad som kommer att vara utsålda läktare. Med tre dagar kvar till matchen tar Brynäs sportchef Stefan Bengtzén ton och ger en lägesrapport från Gävle-laget.

På torsdag släpps pucken i årets SHL-match i Lindehov. Nu precis som förra året är det duon Örebro Hockey och Brynäs som drabbar samman. Två lag med stora förhoppningar på den kommande säsongen och två lag med många supportar i just Bergslagen. Från Gävle-håll är man därför väldigt laddade för att komma ut i skogarna och visa upp sig.

– Det är jätteviktigt. Vi vet att Brynäs som klubb har fans i hela landet och just där i Bergslagen finns det många brynäsare. Vi ser helheten, dels är det här en bra match och dels är det bra marknadsföring inför säsongen, säger Stefan Bengtzén.

Brynäs sportchef minns tillbaka till förra höstens match i Lindehov. Då vann Brynäs med 4-3, efter att Oskar Lindblom avgjort med bara minuten kvar att spela. Själva matchen talar inte Bengtzén så mycket om, utan han riktar mer fokus på upplevelsen runt omkring.

SHL-matchen 2014 blev en riktig folkfest och nu hoppas man på att återskapa den upplevelsen. Torsdagens match börjar 19.00, men insläpp sker redan två timmar innan.

Liveband kommer då att finnas på plats för att uppträda både före och efter match. Dessutom kan publiken besöka öltältet, som öppnar klockan 17.00. Efter matchen finns det sedan möjlighet till autografskrivning tillsammans med spelarna på läktaren.

”Ömsom vin och ömsom vatten”

Över 1200 biljetter finns tillgängliga till torsdagens SHL-match, där merparten är ståplats. Biljettpriset ligger på 150 kronor och biljetterna går att köpa via LindeNytt eller vid olika ombud i Lindesberg.

För Brynäs del blir matchen lagets fjärde på försäsongen. Truppen samlades igen i slutet av juli och gick på is den 5:e augusti, vilket gör att man nu har tre veckor med ordentliga träningsrutiner i benen.

– Man börjar väl att skönja det lite nu. Vi gjorde en rätt hygglig match i fredags, säger Stefan Bengtzén.

Sportchefen förklarar att man i Brynäs valt ett annorlunda upplägg i år gentemot övriga SHL-lag. Istället för att planera in många träningsmatcher under augusti har man istället fokuserat på träning, för att komma väl förberedda när matcherna väl drar igång. Hittills har man hunnit med ett dubbelmöte med Leksand och nu senast match i fredags mot Modo.

– Det är ömsom vin och ömsom vatten. Vi blandar och ger lite. Första helgen hade vi lite sjukdomar i laget och det var rätt många borta. Men det jag såg i fredags var positivt och det är det viktiga just nu, summerar Bengtzén.

”Ser fram emot matchen”

På torsdag kliver alltså Gävle-laget ut för sommarens fjärde drabbning. Motståndet står Örebro för, ett lag som förra säsongen tog sig till kvartsfinal i SM-slutspelet. Med matchen i Lindehov framför sig har Stefan Bengtzén tydliga förhoppningar.

– Att vi håller oss till vår game plan och sätter det spel som vi har enats om att spela, säger sportchefen och tillägger att det handlar mycket om fart.

– Vi ska vara bäst på att åka skridskor. Det ska bara jobbigt att möta Brynäs för att vi åker mycket skridskor, sätter en hög press och håller tempot. Det är andemeningen med vårt spel.

Truppen till torsdagens match är ännu inte spikad. Laget har dragits med skadebekymmer den senaste tiden och Sebastian Enterfeldt blir borta en längre tid, men man hoppas hinna få tillbaka andra spelare. Brynäs tränar varje dag denna vecka och laddar upp med en värmning på torsdag förmiddag innan man styr bussen mot Lindesberg.

– Vi ser fram emot matchen. Det är alltid kul att spela och det börjar närma sig allvaret nu. Det är bara två veckor kvar till seriepremiären, så snart är det dags, avslutar en laddad Bengtzén.

Inför SHL-matchen:
Vad: Örebro Hockey-Brynäs IF
När: torsdag 19.00 i Lindehov
Ståplatsbiljetter: köps via LindeNytt.com eller på Lindeträffen/Direkten Nöje, Grillköket, Team Sportia, ICA Supermarket, ICA Nära Östermalms
Sittplatsbiljetter: köps via John Falck

Publicerad 31 augusti 2015 klockan 12:24


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 19:30