Med sitt 1-1 öppnade Rasmus Rundgren Lindlövens målskytte i mötet med IFK Arboga. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Skadeskjutet Löven krossade rivalen

Lindlöven spände verkligen musklerna när laget på onsdagskvällen körde över IFK Arboga i lagens träningsmöte. 5-1 skrevs segersiffrorna till för Löven, som kom till spel kraftigt sargade efter flera skador och sjukdomar. Men trots den tunna truppen och trots den övertygande segern var tränare Jussi Salo inte imponerad.

– Nej, jag är inte nöjd med vad vi visade upp rent spelmässigt. Sen har vi många skadade och sjuka och vi spelade med en väldigt liten trupp ikväll. Vi gjorde en okej match, men vi måste ändå höja oss framöver, summerar Salo.

Lindlöven tog på onsdagskvällen emot IFK Arboga i vad som var lagets femte träningsmatch sedan sommarvilan. Bakom sig lämnade Löven en stark 3-2-vinst mot Huddinge, en seger som kom så sent som i söndags. Nu väntade en ny uppgift för laget och på förhand såg det ut att bli en tuff sådan.

Under veckan har såväl skador som sjukdomar stört Lindlöven och när laget kom till spel mot Arboga var det utan sex ordinarie namn. Möjligen var det de stora ändringarna i truppen som låg bakom den något passiva matchupptakten, där lagen klev av isen efter första 20 med ställningen 0-0. I andra tog det sedan fart och först ut att spräcka målnollan var gästande Arboga. Lindlöven svarade genom en kvittering signerad Rasmus Rundgren och hemmalaget hade även de flesta chanserna, något 15-6 i skott vittnade om.

Likaläget stod sig dock till tredje, en period som helt skulle gå i Lindlövens färger. Niclas Eklöw, André Astley Rydberg, Emil Rooth och Felix Lundqvist skickade alla varsin puck i nät och Arboga var därmed ett besegrat lag. Målexplosionen i slutperioden innebar seger med 5-1 för Lindlöven som tog en härlig skalp på lokalrivalen.

Defensiven sitter allt bättre

Men trots de stora segersiffrorna var som redan nämnt Jussi Salo inte helt belåten. Något som däremot imponerade på tränaren var Lindlövens powerplay, en spelform som resulterade i hela fyra mål mot Arboga. Offensiven levererade överlag och laget noterades i ännu en match för många avslut, denna gång 41 till antalet.

– Vi har kunnat spela med en bra puckkontroll och ett högt puckinnehav. Då får du mycket tid i anfallszonen och kommer till många skottlägen, förklarar Salo som ändå hittar de mest positiva svaren längre bak i banan.

– Men vad jag är ännu mer nöjd över under de här senaste matcherna är vårat försvarsspel. Det fungerar väldigt bra, vi släpper inte alls lika många skott längre mot det egna målet.

Efter att ha fått rivalen IFK Arboga på fall fortsätter Lindlöven sin vecka med ny match på lördag. Då tar sig laget över landsgränsen för att drabba samman med norska Kongsvinger. Jussi Salos förhoppning är att Löven kan ta ytterligare kliv i utvecklingen till den matchen, även om mycket redan är på rätt väg.

– Vi har stommen kvar sedan förra året, just nu hjälper det oss att ganska snabbt hitta rätt i detaljerna. Där har vi en liten fördel mot de andra lagen. Sen måste vi kunna utveckla vårat spel hela tiden, för den här nivån räcker inte till när serien börjar.

Matchfakta Lindlöven-IFK Arboga:
Resultat: 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
Skott: 41-14
Mål Lindlöven: 1-1 Rasmus Rundgren (Scharnke), 2-1 Niclas Eklöw (Gunnarsson, Warman), 3-1 André Astley Rydberg (Lundqvist, Rundgren), 4-1 Emil Rooth, 5-1 Felix Lundqvist (Näslund, Astley Rydberg)

Publicerad 31 augusti 2016 klockan 21:32


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 02:24