Tack vare en kvittering i slutminuten kunde LIF Lindesberg rädda en poäng hemma mot Tyresö. FOTO: Hannes Feldin

Slutforcering räddade en poäng åt LIF

LIF Lindesberg var länge illa ute i hemmamötet med Tyresö. Efter att ha kvitterat strax före halvtid hamnade man i sexmålsunderläge i andra halvlek, men stod sedan för en stark slutforcering. Den räckte även till en poäng, efter att Jacob Nelson fastställt slutresultatet 28-28.

LIF tog på lördagen emot nykomlingen Tyresö som öppnat Allsvenskan urstarkt. Och gästerna inledde även detta möte respektlöst. Med tre tidiga mål kopplade man en 3-0-ledning på LIF, som dock snabbt kunde växa in i matchen och reducera. Med åtta minuter på klockan kom även kvitteringen, då Jesper Nilsson satte 5-5.

Två snabba utvisningar satte dock stopp för LIF:s starka period. För även om Sébastien Ehnevid där klev fram med ett par fina räddningar kunde Tyresö återta ledningen. LIF svarade med en time-out och lite förändringar i laget, men spelet var fortsatt statiskt och trögt.

– Det satt inte riktigt i anfallsspelet som det har gjort under säsongen. Idag märks det framförallt på att vi inte får så mycket utspel till kanterna som vi vill ha. Ricky får en del, men de är dåliga, förklarar Jacob Nelson de offensiva problemen.

Det var något som gästerna utnyttjade till att gå ifrån till en femmålsledning och LIF var i rejäl brygga. Då vred laget upp tempot i matchen. William Domås och Jacob Nelson satte varsitt snabbt mål, försvaret lyckades få stopp på Tyresö och LIF kunde minska gapet. Med fem sekunder kvar av halvleken satte Nelson 15-15 och lagen gick till vila med den ställningen.

Tog sig tillbaka från sexmålsunderläge

Andra halvlek hann sedan bara precis starta innan LIF på nytt var i underläge. Oturen grinade laget i ansiktet och man prickade både ribba och stolpe, samtidigt som Tyresö gjorde mål sina lägen. När åtta minuter spelats hade gästerna runnit ifrån till 16-21. William Domås gav LIF ny energi med sin reducering kort därefter, vilket var lagets blott andra mål i halvleken.

Målet fick tyvärr inte önskad effekt för LIF. Lagets anfallsspel var fortsatt krampaktigt och man körde ständigt fast i sina attacker. Och när man väl kom till läge, som vid Ricky Nordahls friläge i fjortonde minuten, ja då stod det en målvakt i vägen.

Men när det såg som dystrast ut vaknade laget till liv. Med några snabba mål kunde man gå ikapp till 22-25. Med lite mer än sex minuter kvar att spela minskade Sebastian Hammar gapet till två mål och slutminuterna blev högdramatiska. Forceringen räckte även till en poäng, efter att Jacob Nelson kvitterat till 28-28 en minut före full tid. Men själv var poängräddaren inte nöjd med resultatet.

– Nej vi är missnöjda. Vi gör ingen bra match. Vi har några perioder där vi spelar bra och det är därför som går vi ikapp.

”Visar en fantastisk moral”

Även från tränarhåll är man kluven kring resultatet. Men att ändå kunna rädda en poäng är starkt sett till den uppförsbacke som LIF hamnade i.

– Det är svårt att säga. Men när vi ligger under med sex mål så tar man en poäng alla dagar i veckan. I det läget så visar vi en fantastisk moral tycker jag, berömmer Herman Arenvang.

LIF-tränaren är dock allt annat än nöjd när det kommer till spelet. Precis som 10-målsskytten Jacob håller han med om att laget inte hittade något flyt i anfallsspelet. Arenvang menar att laget även lider av att få jaga i underläge stora delar av matchen, vilket skapar en stress för spelarna.

– Spelet är inte bländande på något sätt, det blir mer en kampmatch. De kämpar som bara den och är nykomlingar och tycker att det är fantastiskt roligt att få vara med och förstöra för oss. Men vi bjuds in i det och får den sista chansen, summerar tränaren.

Krysset mot Tyresö var LIF:s andra för säsongen och laget står nu på 12 poäng. Det gör att man tar steget förbi IFK Ystad och upp på fjärdeplats, vilket innebär rätt sida om kvalstrecket. Utöver det finner Arenvang fler positiva besked att plocka med sig till framtiden.

– Vi tar med oss moralen och tron på oss själva. Vi spelar tills det är slut och jobbar oss ifatt.

Matchfakta LIF Lindesberg-Tyresö:
Resultat: 28-28 (15-15)
Publik: 669
Mål LIF: Jacob Nelson 10, Oskar Erixon 6, Ricky Nordahl 4, William Domås 3, Jesper Nilsson 2, Sebastian Hammar 2, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Eskil-HIF Karlskrona 18-30
Warta-Rimbo Roslagen 28-32
VästeråsIrsta-BK Heid 36-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 15 november 2014 klockan 18:33

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 14:27