Tack vare en kvittering i slutminuten kunde LIF Lindesberg rädda en poäng hemma mot Tyresö. FOTO: Hannes Feldin

Slutforcering räddade en poäng åt LIF

LIF Lindesberg var länge illa ute i hemmamötet med Tyresö. Efter att ha kvitterat strax före halvtid hamnade man i sexmålsunderläge i andra halvlek, men stod sedan för en stark slutforcering. Den räckte även till en poäng, efter att Jacob Nelson fastställt slutresultatet 28-28.

LIF tog på lördagen emot nykomlingen Tyresö som öppnat Allsvenskan urstarkt. Och gästerna inledde även detta möte respektlöst. Med tre tidiga mål kopplade man en 3-0-ledning på LIF, som dock snabbt kunde växa in i matchen och reducera. Med åtta minuter på klockan kom även kvitteringen, då Jesper Nilsson satte 5-5.

Två snabba utvisningar satte dock stopp för LIF:s starka period. För även om Sébastien Ehnevid där klev fram med ett par fina räddningar kunde Tyresö återta ledningen. LIF svarade med en time-out och lite förändringar i laget, men spelet var fortsatt statiskt och trögt.

– Det satt inte riktigt i anfallsspelet som det har gjort under säsongen. Idag märks det framförallt på att vi inte får så mycket utspel till kanterna som vi vill ha. Ricky får en del, men de är dåliga, förklarar Jacob Nelson de offensiva problemen.

Det var något som gästerna utnyttjade till att gå ifrån till en femmålsledning och LIF var i rejäl brygga. Då vred laget upp tempot i matchen. William Domås och Jacob Nelson satte varsitt snabbt mål, försvaret lyckades få stopp på Tyresö och LIF kunde minska gapet. Med fem sekunder kvar av halvleken satte Nelson 15-15 och lagen gick till vila med den ställningen.

Tog sig tillbaka från sexmålsunderläge

Andra halvlek hann sedan bara precis starta innan LIF på nytt var i underläge. Oturen grinade laget i ansiktet och man prickade både ribba och stolpe, samtidigt som Tyresö gjorde mål sina lägen. När åtta minuter spelats hade gästerna runnit ifrån till 16-21. William Domås gav LIF ny energi med sin reducering kort därefter, vilket var lagets blott andra mål i halvleken.

Målet fick tyvärr inte önskad effekt för LIF. Lagets anfallsspel var fortsatt krampaktigt och man körde ständigt fast i sina attacker. Och när man väl kom till läge, som vid Ricky Nordahls friläge i fjortonde minuten, ja då stod det en målvakt i vägen.

Men när det såg som dystrast ut vaknade laget till liv. Med några snabba mål kunde man gå ikapp till 22-25. Med lite mer än sex minuter kvar att spela minskade Sebastian Hammar gapet till två mål och slutminuterna blev högdramatiska. Forceringen räckte även till en poäng, efter att Jacob Nelson kvitterat till 28-28 en minut före full tid. Men själv var poängräddaren inte nöjd med resultatet.

– Nej vi är missnöjda. Vi gör ingen bra match. Vi har några perioder där vi spelar bra och det är därför som går vi ikapp.

”Visar en fantastisk moral”

Även från tränarhåll är man kluven kring resultatet. Men att ändå kunna rädda en poäng är starkt sett till den uppförsbacke som LIF hamnade i.

– Det är svårt att säga. Men när vi ligger under med sex mål så tar man en poäng alla dagar i veckan. I det läget så visar vi en fantastisk moral tycker jag, berömmer Herman Arenvang.

LIF-tränaren är dock allt annat än nöjd när det kommer till spelet. Precis som 10-målsskytten Jacob håller han med om att laget inte hittade något flyt i anfallsspelet. Arenvang menar att laget även lider av att få jaga i underläge stora delar av matchen, vilket skapar en stress för spelarna.

– Spelet är inte bländande på något sätt, det blir mer en kampmatch. De kämpar som bara den och är nykomlingar och tycker att det är fantastiskt roligt att få vara med och förstöra för oss. Men vi bjuds in i det och får den sista chansen, summerar tränaren.

Krysset mot Tyresö var LIF:s andra för säsongen och laget står nu på 12 poäng. Det gör att man tar steget förbi IFK Ystad och upp på fjärdeplats, vilket innebär rätt sida om kvalstrecket. Utöver det finner Arenvang fler positiva besked att plocka med sig till framtiden.

– Vi tar med oss moralen och tron på oss själva. Vi spelar tills det är slut och jobbar oss ifatt.

Matchfakta LIF Lindesberg-Tyresö:
Resultat: 28-28 (15-15)
Publik: 669
Mål LIF: Jacob Nelson 10, Oskar Erixon 6, Ricky Nordahl 4, William Domås 3, Jesper Nilsson 2, Sebastian Hammar 2, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Eskil-HIF Karlskrona 18-30
Warta-Rimbo Roslagen 28-32
VästeråsIrsta-BK Heid 36-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 15 november 2014 klockan 18:33

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-23 22:55