Jesper Jakobssons utvisning med två minuter kvar kostade LIF poängen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Slutsekunderna fällde LIF, igen

LIF Lindesberg kammade noll på söndagen. I bortamötet med tabelljumbon Warta blev det förlust, sedan brandgult tappat en sen ledning till förlust med uddamålet. Med tre sekunder kvar att spela avgjorde Warta till slutsiffrorna 21-20.

Warta kom till spel hemma mot LIF Lindesberg som tabelljumbo och med endast en inspelad poäng. 60 minuter senare hade Göteborgslaget både övergett sistaplatsen och tagit sin första seger för säsongen. Detta sedan LIF fallit med siffrorna 21-20, efter ett sekunddrama i slutskedet.

– Vi presterar alldeles för dåligt här idag. Vi har pratat om att vi ska bli bättre och bättre och att fokus ska ligga på prestationen. Den är för dålig idag, oavsett vilket lag det är som vi möter, konstaterar en ärlig Sébastien Ehnevid.

LIF fick en jobbig start och halkade efter redan i upptakten av matchen. Efter åtta minuter hade Warta gått ifrån till 5-1, en ledning som brandgult sedan lyckades minska steg för steg. Med klockan på 20 minuter tog Freddy Lindblad LIF upp i ledning för första gången, när han satte 8-9. Man gick sedan ifrån och Joakim Bååk tog laget in till halvtid med tre måls övertag.

Jesper Nilsson drygade ut ledningen i upptakten av andra halvlek, men Warta släppte inte iväg LIF mer än så. Matchen var fortsatt tät och inför slutkvarten var ställningen 13-16. Ehnevid medger att de defensiva positionerna satt, men att man istället hade andra problem.

– Vi är bra bakåt hela matchen, men det är anfallsspelet som inte funkar. Det är på tok för många tekniska misstag, förklarar målvakten.

”Ska inte behöva försätta oss i situationen”

Trots en hackande offensiv såg dock LIF ut att gå mot segern och med knappa två minuter var man i ledning. Då gick laget bort sig i försvaret, Jesper Jakobsson drog på sig en utvisning och Warta kunde vända med två mål. Jacob Nelson kvitterade i slutsekunderna, men med klockan på 19.57 avgjorde Warta direkt på avkast till 21-20.

– Det är en massa marginaler som vi har oflyt med. Men samtidigt ska vi inte behöva försätta oss i den situationen. Vi kontrollerar matchen ganska bra och ska ha råd att göra något misstag mot slutet, summerar Ehnevid besviket.

Det var andra gången denna höst som LIF föll med minsta möjliga marginal. Även hemma mot Önnered tappade man poäng i slutsekunderna, något Ehnevid inte vill göra till en vana.

– Det är jämnt i Allsvenskan, alla slår alla och det kan gå åt vilket håll som helst. Nu har vi haft marginalerna emot oss i två matcher. Förhoppningsvis får vi igen det någon gång framöver.

Förlusten mot Warta var ett hårt slag sett till tabellen, där motståndet på förhand alltså var placerat på sista plats. LIF gick i och med poängtappet miste om chansen att haka på toppkvartetten. Nästa match spelas hemma i Arenan mot Skånela och Ehnevid berättar hur han just nu ser på den uppgiften.

– Vi vill framförallt ha revansch på oss själva och göra en bra prestation. Skånela har också haft stor omsättning på spelare och blandat bra resultat med sämre. Det blir säkert en tuff match, de har ju varit lite av våra antagonister i flera år.

Matchfakta Warta-LIF Lindesberg:
Resultat: 21-20 (9-12)
Publik: 114
Mål LIF: Jacob Nelson 4, Jesper Nilsson 4, Oskar Erixon 3, Fatlum Ahmeti 3, Joakim Bååk 2, Bashkim Gashi 2, Freddy Lindblad, Sebastian Hammar

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 1 november 2015 klockan 20:04


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 19:12