Jesper Jakobssons utvisning med två minuter kvar kostade LIF poängen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Slutsekunderna fällde LIF, igen

LIF Lindesberg kammade noll på söndagen. I bortamötet med tabelljumbon Warta blev det förlust, sedan brandgult tappat en sen ledning till förlust med uddamålet. Med tre sekunder kvar att spela avgjorde Warta till slutsiffrorna 21-20.

Warta kom till spel hemma mot LIF Lindesberg som tabelljumbo och med endast en inspelad poäng. 60 minuter senare hade Göteborgslaget både övergett sistaplatsen och tagit sin första seger för säsongen. Detta sedan LIF fallit med siffrorna 21-20, efter ett sekunddrama i slutskedet.

– Vi presterar alldeles för dåligt här idag. Vi har pratat om att vi ska bli bättre och bättre och att fokus ska ligga på prestationen. Den är för dålig idag, oavsett vilket lag det är som vi möter, konstaterar en ärlig Sébastien Ehnevid.

LIF fick en jobbig start och halkade efter redan i upptakten av matchen. Efter åtta minuter hade Warta gått ifrån till 5-1, en ledning som brandgult sedan lyckades minska steg för steg. Med klockan på 20 minuter tog Freddy Lindblad LIF upp i ledning för första gången, när han satte 8-9. Man gick sedan ifrån och Joakim Bååk tog laget in till halvtid med tre måls övertag.

Jesper Nilsson drygade ut ledningen i upptakten av andra halvlek, men Warta släppte inte iväg LIF mer än så. Matchen var fortsatt tät och inför slutkvarten var ställningen 13-16. Ehnevid medger att de defensiva positionerna satt, men att man istället hade andra problem.

– Vi är bra bakåt hela matchen, men det är anfallsspelet som inte funkar. Det är på tok för många tekniska misstag, förklarar målvakten.

”Ska inte behöva försätta oss i situationen”

Trots en hackande offensiv såg dock LIF ut att gå mot segern och med knappa två minuter var man i ledning. Då gick laget bort sig i försvaret, Jesper Jakobsson drog på sig en utvisning och Warta kunde vända med två mål. Jacob Nelson kvitterade i slutsekunderna, men med klockan på 19.57 avgjorde Warta direkt på avkast till 21-20.

– Det är en massa marginaler som vi har oflyt med. Men samtidigt ska vi inte behöva försätta oss i den situationen. Vi kontrollerar matchen ganska bra och ska ha råd att göra något misstag mot slutet, summerar Ehnevid besviket.

Det var andra gången denna höst som LIF föll med minsta möjliga marginal. Även hemma mot Önnered tappade man poäng i slutsekunderna, något Ehnevid inte vill göra till en vana.

– Det är jämnt i Allsvenskan, alla slår alla och det kan gå åt vilket håll som helst. Nu har vi haft marginalerna emot oss i två matcher. Förhoppningsvis får vi igen det någon gång framöver.

Förlusten mot Warta var ett hårt slag sett till tabellen, där motståndet på förhand alltså var placerat på sista plats. LIF gick i och med poängtappet miste om chansen att haka på toppkvartetten. Nästa match spelas hemma i Arenan mot Skånela och Ehnevid berättar hur han just nu ser på den uppgiften.

– Vi vill framförallt ha revansch på oss själva och göra en bra prestation. Skånela har också haft stor omsättning på spelare och blandat bra resultat med sämre. Det blir säkert en tuff match, de har ju varit lite av våra antagonister i flera år.

Matchfakta Warta-LIF Lindesberg:
Resultat: 21-20 (9-12)
Publik: 114
Mål LIF: Jacob Nelson 4, Jesper Nilsson 4, Oskar Erixon 3, Fatlum Ahmeti 3, Joakim Bååk 2, Bashkim Gashi 2, Freddy Lindblad, Sebastian Hammar

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 1 november 2015 klockan 20:04


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 05:25