FOTO: Hannes Feldin

SM-drömmen tog slut i Halland

Säsongen är över för Lindesberg Volley. Drömmen om ett nytt SM-guld försvann i Halland denna söndag. Efter fyra set stod Hylte/Halmstad som vinnare, vilket innebar avgörande 3-0 i matcher i semifinalen. Därmed missar Linde Volley finalspelet för första gången på tre år.

Med förlust i de två inledande semifinalerna var det ett pressat Linde Volley som klev ut till match på söndagen. Utgångsläget var glasklart och en vinst behövdes för att förlänga säsongen. Så blev inte fallet, utan Hylte/Halmstad kunde precis som i onsdags vinna med 3-1 i set. Det innebar att slutspelsäventyret tog slut för Linde.

– Ja, så gick det tyvärr. Det är lite bittert på sina håll. Det är så klart tyngre än efter en vanlig förlust, medgav Oskar Jönsson Vikterlöf.

– Trycket på hela säsongen läggs ju på den här matchen. Det är inte så att vi känner trycket att prestera, utan det kommer mera efter matchen. Man känner att fan vad hårt vi har jobbat för det här, hur länge vi har jobbat för det här och sen är det slut helt plötsligt.

Linde vann dock det inledande setet i matchen, tämligen övertygande dessutom med siffrorna 25-16. Jönsson Vikterlöf beskrev det som en kombination av eget bra blockspel och svagt agerande av Hylte. Den assisterande tränaren spekulerade i att motståndet helt enkelt trodde att segern skulle gå av bara farten.

Bättre fart fick hemmalaget upp i set två. Där ryckte Hylte ifrån till en 8-1-ledning, men där Linde hittade en väg tillbaka till femton lika. Mot slutet orkade man dock inte stå upp och Hylte rann ifrån. Samma scenario upprepade sig i det tredje setet, som Linde kart förlorade efter en svag start.

Med kniven mot strupen gav laget sedan allt man hade i det fjärde setet. Det höll på att räcka väldigt långt, men runt 20-poängsstrecket kom det avgörande rycket från Hylte. När matchbollens slogs in till 25-22 innebar det finalspel för Hallands-laget och slutet på säsongen för Linde. Trots tre raka semifinalförluster har laget ändå stått sig relativt bra mot grundserievinnarna.

– Hyffsat i alla fall. Det är uppe i Lindesberg som vi känner att vi inte gör det vi kan. Det är lite samma ikväll vi inte riktigt når upp till vår nivå. Det visar ju hur pass nära vi ändå är. Hade vi spelat på topp så hade vi kanske inte vunnit semifinalserien, men vi hade i alla fall kunnat tagit en eller två matcher, menade Jönsson Vikterlöf.

Att säsongen nu tagit slut redan i semifinalen var självklart tungt för hela laget. Men säsongen har varit brokig för Linde, som under hösten hade en skadad lagkapten och en i princip helt ny spelartrupp.

Den assisterande tränaren talade efter uttåget om att det inte är någon skam att förlora mot ett lag som Hylte. Motståndet står nu i final med endast en förlust under hela säsongen. Samtidigt är besvikelsen i Linde stor över att missa den första finalen på tre år. Jönsson Vikterlöf tyckte i slutändan att en semifinalplats var godkänt.

– Visst hade det känts bättre om vi åkt ur semifinalerna och ändå spelat på vår toppnivå. Men när man ser på en semifinalplats i efterhand så kommer nog inte folk att tänka ”oj vilket misslyckande”. Det är väl ungefär där vi hör hemma. Sen under perfekta omständigheter hade vi kunnat nå ännu längre.

Matchfakta Hylte/Halmstad-Lindesberg Volley:
Resultat: 3-1 (16-25, 25-18, 25-15, 25-22)
Publik: 168
Semifinalserien: 3-0 i matcher

Övrig semifinal:
Svedala-Engelholm 3-1 (3-0 i matcher, Svedala till final)

Publicerad 6 april 2014 klockan 18:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Annons

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-07-08 13:11