Sommaren är kort

Förra veckan höll jag i säsongens sista beachvolleyträning, idag hade jag både jacka och tröja på mig samtidigt för första gången på flera veckor och just nu ser jag regnet strömma ner för mitt fönster likt Niagarafallen. Sommaren är officiellt slut. Men slutet på sommaren har inte endast negativa konsekvenser, det betyder också att volleybollsäsongen kan börja.

Själv är jag helt klart en vintermänniska Även om jag uppskattar sol och värme så finns det inget som går upp mot en promenad i bitande kyla och kolsvart mörker medan fönstrens ljusstakar reflekteras i snöns glittrande kristaller. Vissa av er kanske inte håller med mig nu men tänk er då att ni, i detta mörker och denna kyla, är på väg mot en svettdoftande, halvunken idrottshall för att avnjuta lite volleyboll. Helt plötsligt blir den där promenaden ovärderlig.

Där är vi snart. Men på vägen dit har vi en höst framför oss som även den är fullspäckad med volleyboll. Det enda problemet är att jag är rädd för att vi kommer få den ojämnaste Elitserien på många år. Hylte/Halmstad har värvat friskt under sommaren och knutit till sig tre nya utländska spelare, där passaren Soriana Pacheco är ett namn vi känner igen från guldlaget 2014. Klubben har även lyckats riktigt bra på den inhemska marknaden då de fått två av RIG Falköpings största talanger, Stina Rix och Tilda Hellgren, samt Lindes framgångsrika högerspiker Martina Svensson. Hylte/Halmstad kommer ha ett otroligt starkt lag på papperet och det kommer bli fascinerade att se vad de kan åstadkomma, dock måste jag säga att det känns lite synd att sådana framtidsnamn som Stina Rix, Tilda Hellgren och Sofie Bengtsson kommer att få spendera många timmar på bänken.

Något annat som kommer blir väldigt intressant är att se hur Engelholm kommer klara sig utan Isabelle Haak. Hon har varit Elitseriens bästa spelare i två säsonger i rad och har varit överlägsen i jämförelse med de andra svenska spelarna i ligan. Idag är det ett hemligt Engelholm vi ser. Haak åker till Frankrike, guld- och landslagspassaren Anna Harlin lägger av och ännu har laget inte presenterat några utländska spelare. Kanske blir detta första säsongen på flera år där vi inte kan förvänta oss att P-A Sääf plockar hem ett nytt SM-guld. Sääf har varit elitseriens framgångsrikaste tränare när det kommer till att utveckla sitt lag och de har alltid gått framåt mer än de andra lagen under säsongs gång. Men man kan inte starta från en för låg utgångspunkt och denna säsong verkar EVS få en tuff utmaning.

Det ända laget som kan utmana Hylte/Halmstad när det kommer till spelarbas är Örebro. Grunden kommer vara densamma som förra säsongen, med landslagspassaren Josephine Tegenfalk och isländska spikern Jona Vigfusdottir i spätsen, men klubben har även gjort starka svenska värvningar och framförallt ett väldigt spännande lån av en finländsk juniorlandslagsspiker. Den frågan som jag ställer mig är huruvida Örebro kommer fylla sin kvot med utländska spelare eller om de väljer att göra som senast. Förra säsongen var det Örebros avsaknad av en ordentlig högerspiker kostade dem titeln och jag tror inte att de kommer göra samma misstag i år igen.

Problemet med årets elitserie är att vi kommer se ett RIG Falköping och ett Sollentuna som kommer vara mycket, och jag betonar mycket, svagare än vi sett på många år. RIG Falköping gjorde en bottensäsong redan senast och nu har de tappat sina bärande spelare. I Sollentuna har det varit oenighet kring lagets ledning. Spiker Sofia Täcktor och passaren Frida Kindbom har redan lämnat laget, för Örebro respektive Linköping, och flera verkar nära att följa deras exempel. Dessa två lag, och antagligen även nykomlingarna Lund, kommer inte ha någon som helst chans i serien och det kommer vara poäng som man lika gärna skulle kunna ge topplagen direkt, då matcherna även kommer glänsa med sin avsaknad av publik. Vi kommer även få ett mittenskikt med Svedala, Linde och Gislaved vars brist på svenska toppspelare antagligen kommer stjälpa dem. Får inte Sääf koll på sitt EVS så kommer vi även hitta dem i den gruppen. Det kommer bli en segregerad elitserie men vi har hur som helst att ha en hel mängd volleyboll att värma oss med i vinterkylan.

Publicerad 30 augusti 2016 klockan 06:02

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 04:31