Spåkulan framme: så går det för ditt lag i höst

Smekmånaden vid namn juli är slut, vilket innebär att omstarten i fotbollsserierna närmar sig med hastiga kliv. Med säsongens avgörande halva kvar plockar jag därför fram spåkulan och tippar ödet för de fyra lokala lagen.

Fellingsbro GoIF:

Just nu:
6:a med 7 poäng på 9 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Nora BK H (3 p), Hovsta B (0 p), Axberg H (3 p), IFK B (0 p), Lillkyrka H (0 p)

Tippad slutplacering:
6:a med 13 poäng på 14 matcher

Kommentar:
De senaste årens ständiga topplag har hackat rejält under våren. Den stora anledningen till det har varit truppens totala renovering, där över 20 spelare lämnat sedan förra hösten. Mot slutet fick man i alla fall någorlunda ordning på spelet, men resultaten blev inte nämnvärt bättre. Positivt inför hösten är att Fellingsbro i alla fall inte har någon match kvar mot ettan Ervalla.

Men däremot har laget kvar både Hovsta och Lillkyrka, två matcher där Fellingsbro får mycket svårt att hämta poäng. Även derbyt mot IFK blir tufft och jag tror på ännu en blåvit derbyfest. Axberg bör dock innebära tre poäng och även Nora ska vara en överkomlig motståndare. Utifrån det tippar jag att Fellingsbro avslutar den här mittensäsongen på samma sjätteplats som man i dagsläget har.

Frövi IK:

Just nu:
5:a med 19 poäng på 12 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Östansjö B (1 p), Sköllersta H (3 p), Delta Örebro H (3 p), IF Eker B (1 p), Glanshammar H (3 p), Hidingsta B (3 p), IFK Askersund H (0 p), Lillån B (0 p), Marieberg H (3 p), Pålsboda B (3 p)

Tippad slutplacering:
4:a med 39 poäng på 22 matcher

Kommentar:
En horribel start med 1-13 efter två matcher har under vårens gång förvandlats till en toppstrid för Frövi. Laget gick till uppehåll med tre raka segrar och nu kan vi bara hoppas att man förvaltat formen över juli månad. Lyckas man med det ska matcherna mot bottentrion vara garanterade nio poäng. Men i en kvalstrid krävs det även att man tar poäng i de viktiga matcherna, och de matcherna kommer att vara många.

Östansjö, Eker, Sköllersta och IFK Askersund ligger alla inom en poängs marginal från Frövi. Därför är det inte vågat att påstå att dessa matcher kommer att avgöra kvalstriden. Mot Östansjö och Askersund blev man rejält mosade i våras, men revanschlustan lär vara stor i Kalle Frejds gäng. Rätt resultat mot toppkonkurrenterna och hösten kan med andra ord bli riktigt trevlig för Frövi.

GSBK:

Just nu:
8:a med 2 poäng på 8 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Axberg B (3 p), Ervalla H (0 p), IFK B (0 p), Lillkyrka B (0 p), Nora BK H (0 p), Hovsta B (0 p)

Tippad slutplacering:
8:a med 5 poäng på 14 matcher

Kommentar:
Redan när GSBK tackade ja och kastade sig hals över huvud in i sexan visste man själva att det skulle bli svårt. Halvvägs in på säsongen är laget tabelljumbo och tränare Christer Olsson har konstatera att ”Det är ju så att vi inte räcker till.” I höst väntar serieettan Ervalla samt trion Lillkyrka, Nora och Hovsta som man släppte in 17 mål mot i vårens tre möten. Ska GSBK knipa någon seger denna säsong ska det vara nästa lördag mot Axberg.

IFK Lindesberg:

Just nu:
5:a med 9 poäng på 7 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Nora BK B (1 p), Hovsta H (3 p), Axberg B (3 p), GSBK H (3 p), Lillkyrka H (0 p), Fellingsbro H (3 p), Ervalla B (0 p)

Tippad slutplacering:
4:a med 22 poäng på 14 matcher

Kommentar:
IFK avslutade våren starkt och formen var på uppåtgående. Det visade man inte minst genom att som första lag plocka poäng av Ervalla. Den goda känslan bör man kunna bygga vidare på nu under hösten. I den första omgången väntar derby mot Nora, som man kryssade mot i seriepremiären och som man drar jämnt med även sett till tabellen.

Vårens stora smäll kom borta mot Hovsta, där IFK vet ned sig och föll med hela 6-0. Inför höstens retur lär de unga spelarna känna hunger efter revansch och jag tror faktiskt på seger där för IFK. I övrigt förutsätter jag att man vinner mot bottentrion Fellingsbro, Axberg och GSBK. Det bör räcka för att ta sig förbi Nora och knipa fjärdeplatsen.

Publicerad 30 juli 2015 klockan 16:23


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Joakim Bååk är laddad inför lördagens hemmapremiär. Arkivbild: Hasse Persson

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i arenan, där maxgränsen ligger på 600 personer. Vinslöv står som seriens första motstånd i hemmaarenan, där LIF är redo att återse sin efterlängtade publik.

24 september 2021 klockan 11:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels ...

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot ...

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen g...

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Timetobelucky blev årets sista vinnare på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det blev en upploppsstrid mellan två hemmahästar där Timetobelucky till slut travade hem en överlägsen efterlängtad seger.
– Han var värd den här segern, säjer tränare Mats Johansson.

19 augusti 2021 klockan 18:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana
Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda var i mål. Som kusk körde ...
12 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp är igång!
Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och...
11 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana
Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse ...
5 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Annons

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu släpps biljetter till travet!
Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter ...
1 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris
Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ...
29 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda
Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna d...
23 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-19

2021-05-18

2021-05-16

2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-09-24 16:57