Spåkulan framme: så går det för ditt lag i höst

Smekmånaden vid namn juli är slut, vilket innebär att omstarten i fotbollsserierna närmar sig med hastiga kliv. Med säsongens avgörande halva kvar plockar jag därför fram spåkulan och tippar ödet för de fyra lokala lagen.

Fellingsbro GoIF:

Just nu:
6:a med 7 poäng på 9 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Nora BK H (3 p), Hovsta B (0 p), Axberg H (3 p), IFK B (0 p), Lillkyrka H (0 p)

Tippad slutplacering:
6:a med 13 poäng på 14 matcher

Kommentar:
De senaste årens ständiga topplag har hackat rejält under våren. Den stora anledningen till det har varit truppens totala renovering, där över 20 spelare lämnat sedan förra hösten. Mot slutet fick man i alla fall någorlunda ordning på spelet, men resultaten blev inte nämnvärt bättre. Positivt inför hösten är att Fellingsbro i alla fall inte har någon match kvar mot ettan Ervalla.

Men däremot har laget kvar både Hovsta och Lillkyrka, två matcher där Fellingsbro får mycket svårt att hämta poäng. Även derbyt mot IFK blir tufft och jag tror på ännu en blåvit derbyfest. Axberg bör dock innebära tre poäng och även Nora ska vara en överkomlig motståndare. Utifrån det tippar jag att Fellingsbro avslutar den här mittensäsongen på samma sjätteplats som man i dagsläget har.

Frövi IK:

Just nu:
5:a med 19 poäng på 12 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Östansjö B (1 p), Sköllersta H (3 p), Delta Örebro H (3 p), IF Eker B (1 p), Glanshammar H (3 p), Hidingsta B (3 p), IFK Askersund H (0 p), Lillån B (0 p), Marieberg H (3 p), Pålsboda B (3 p)

Tippad slutplacering:
4:a med 39 poäng på 22 matcher

Kommentar:
En horribel start med 1-13 efter två matcher har under vårens gång förvandlats till en toppstrid för Frövi. Laget gick till uppehåll med tre raka segrar och nu kan vi bara hoppas att man förvaltat formen över juli månad. Lyckas man med det ska matcherna mot bottentrion vara garanterade nio poäng. Men i en kvalstrid krävs det även att man tar poäng i de viktiga matcherna, och de matcherna kommer att vara många.

Östansjö, Eker, Sköllersta och IFK Askersund ligger alla inom en poängs marginal från Frövi. Därför är det inte vågat att påstå att dessa matcher kommer att avgöra kvalstriden. Mot Östansjö och Askersund blev man rejält mosade i våras, men revanschlustan lär vara stor i Kalle Frejds gäng. Rätt resultat mot toppkonkurrenterna och hösten kan med andra ord bli riktigt trevlig för Frövi.

GSBK:

Just nu:
8:a med 2 poäng på 8 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Axberg B (3 p), Ervalla H (0 p), IFK B (0 p), Lillkyrka B (0 p), Nora BK H (0 p), Hovsta B (0 p)

Tippad slutplacering:
8:a med 5 poäng på 14 matcher

Kommentar:
Redan när GSBK tackade ja och kastade sig hals över huvud in i sexan visste man själva att det skulle bli svårt. Halvvägs in på säsongen är laget tabelljumbo och tränare Christer Olsson har konstatera att ”Det är ju så att vi inte räcker till.” I höst väntar serieettan Ervalla samt trion Lillkyrka, Nora och Hovsta som man släppte in 17 mål mot i vårens tre möten. Ska GSBK knipa någon seger denna säsong ska det vara nästa lördag mot Axberg.

IFK Lindesberg:

Just nu:
5:a med 9 poäng på 7 matcher

Återstående matcher (med mitt tips):
Nora BK B (1 p), Hovsta H (3 p), Axberg B (3 p), GSBK H (3 p), Lillkyrka H (0 p), Fellingsbro H (3 p), Ervalla B (0 p)

Tippad slutplacering:
4:a med 22 poäng på 14 matcher

Kommentar:
IFK avslutade våren starkt och formen var på uppåtgående. Det visade man inte minst genom att som första lag plocka poäng av Ervalla. Den goda känslan bör man kunna bygga vidare på nu under hösten. I den första omgången väntar derby mot Nora, som man kryssade mot i seriepremiären och som man drar jämnt med även sett till tabellen.

Vårens stora smäll kom borta mot Hovsta, där IFK vet ned sig och föll med hela 6-0. Inför höstens retur lär de unga spelarna känna hunger efter revansch och jag tror faktiskt på seger där för IFK. I övrigt förutsätter jag att man vinner mot bottentrion Fellingsbro, Axberg och GSBK. Det bör räcka för att ta sig förbi Nora och knipa fjärdeplatsen.

Publicerad 30 juli 2015 klockan 16:23


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens stora favoriter Hammarby men fick i slutändan se sig besegrade med bred marginal efter att det aktuella hemmalaget fått upp ett starkt försvar.

12 september 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

10 september 2020 klockan 10:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio ...

V75-seger till Stall Hurtig

I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen ...

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp

Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag

Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de alla är uttagna till OS i Tokyo 2021 är de även lagkamrater och ambassadörer i Svenska Spels eget Dreamteam, där de svenska medaljhoppen är uttagna.

26 augusti 2020 klockan 13:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Månstorps Quatro segrade Lindesbergs Lilla Pris 2020. Foto: Robin Falk

bildspel Snabba farter på ponnytravet

De må vara små men man ska inte underskatta snabbheten som de tävlande ponnyerna kan maximera, detta bevisades under Fornabodas ponnytravdag som kördes under söndagen där det bjöds på snabba farter, flera fina prestationer och en härlig hemmaseger.

24 augusti 2020 klockan 09:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Råsshallen får bidrag till nytt tak
PRESSMEDDELANDE: Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När ...
21 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Varm avslutning på Fornaboda
Med 30 grader och skinande sol i himlen var det dags för Fornaboda att avsluta sin travsäsong för 2020, trots flertalet omstarer i de första ...
16 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad
På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De ...
12 augusti 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-22

2020-04-06

2020-04-02

2020-03-26

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-15

2020-03-14

2020-03-13

2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-09-20 09:38