Spelarnas väg mot säsongen börjar i Arenan

Midsommarhelgen har nyss svept förbi och såväl hockey- som handbollssäsongen känns alltjämt långt borta. Men under ytan pågår förberedelserna både i Lindlöven och LIF Lindesberg. Förra tisdagen intog de båda lagen Arenans gym, där fystester och tunga vikter stod i fokus.

För LIF Lindesberg tog den Allsvenska säsongen slut för knappt två månader sedan. Tiden sedan dess har mestadels handlat om att säkra upp framtidens spelare, något som inkluderat värvningen av hemvändaren Joakim Bååk. Men parallellt med det har spelartruppen tränat vidare både på och vid sidan av planen.

För tillfället går laget igenom den sista försommarträningen, innan man om någon vecka inleder en längre semester. En stor del av träningen kretsar kring styrka, där LIF tagit hjälp av Linde Kraftsportklubb. Under tisdagskvällen föregående vecka höll man en av sina inplanerade träningar och åtta A-lagsspelare fanns på plats i Arenans gym. Under ledning av Kraftsportklubbens två instruktörer fick spelarna pressa sig igenom ett tufft styrkepass.

Man hade även sällskap i gymlokalen av Lindlöven. HockeyEttan-laget höll på måndagen sitt upptaktsmöte, där den nye tränaren Jussi Salo presenterades för spelarna och berättade om vad komma skall. Först ut var tisdagens fystester, en tradition som plockar fram tävlingsinstinkten hos spelarna.

– Det blir lite prägel som man bygger upp kring det hela. Det är viktigt att vara bra. Allt blir ju lite av en tävling, man retar varandra och håller på, förklarar Johan ”Böna” Persson.

”Väldigt intressant med en ny tränare”

Lindlöven-sonen pustar ut efter att ha klarat av den första punkten på den långa checklistan; jämfotahopp. Längst av alla flög Max Lalander, något som Johan har sin förklaring till.

– Max väger ju 40 kilo så han tar de här babygrejerna haha. Jag klarar mig bättre på bänken.

– Det kan jag inte hålla med om… Jag får väl säga att Johan är lagets fysmonster, svarar Max snabbt.

Den 21-årige forwarden anlände till Lindlöven inför vårserien 2014 och har sedan dess varit en flitig poänggörare. Nu är han en av de spelare som kritat på för en fortsättning i laget.

– Jag tycker att det låter väldigt intressant med en ny tränare här och lite nytt blod i laget. Jag ser det bara som positivt, berättar Max om valet att stanna kvar.

Samtidigt som han pressar sig igenom testmomenten står Jussi Salo bredvid och inspekterar. Finländaren är ny vid rodret i Lindlöven och Max har mycket gott att säga om tränaren.

– Det är en tränare som verkar ha en bra spelidé och som verkar ha bra respekt för spelarna också. Det tycker jag är väldigt viktigt. Sen är det alltid bra med tränare som kommer utifrån och inte har så bra koll på oss spelare, det gör att alla börjar om på noll.

”Uppskattar sommarträningen mer med åren”

Själva försäsongsträningen har dock inte Jussi Salo hand om. Precis som tidigare år samarbetar Lindlöven med Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattsson, som ansvarar för att organisera sommaren. Konceptet utvecklas för varje år som går och spelarna märker av förändringen.

– Förra säsongen var det lite mer träning med laget. Nu i år har vi en uppsamling här och sen blir det mycket individuellt. Men det är bara bra och på den här nivån vet alla vad som förväntas, man håller sig till det program man själv har fått, förklarar Max.

Bredvid som åskådare står lagets klart mest rutinerade spelare i form av Mattias Morén. 32-åringen går sjuk och avstår därför från fystesterna, men vet sedan tidigare vad Mattsson har för tankar kring hans försäsong. Just sommarträningen är något som Morén tycker att Lindlöven utvecklat väldigt mycket genom åren.

– Man märker att klubben tar det här på större och större allvar. Allt blir mer uppstyrt för varje år och det är kul att vi också får in spelare som är hungriga och vill framåt. Jag har varit med många försäsonger nu, men det blir bara roligare för varje år som går. Du lär dig uppskattar sommarträningen mer med åren.

Publicerad 25 juni 2015 klockan 19:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet
Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den andra perioden, för att ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg
Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning
Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens gång, där Lindlöven kunde avg...
3 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-01-24

2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-03-09 02:50