Spelarnas väg mot säsongen börjar i Arenan

Midsommarhelgen har nyss svept förbi och såväl hockey- som handbollssäsongen känns alltjämt långt borta. Men under ytan pågår förberedelserna både i Lindlöven och LIF Lindesberg. Förra tisdagen intog de båda lagen Arenans gym, där fystester och tunga vikter stod i fokus.

För LIF Lindesberg tog den Allsvenska säsongen slut för knappt två månader sedan. Tiden sedan dess har mestadels handlat om att säkra upp framtidens spelare, något som inkluderat värvningen av hemvändaren Joakim Bååk. Men parallellt med det har spelartruppen tränat vidare både på och vid sidan av planen.

För tillfället går laget igenom den sista försommarträningen, innan man om någon vecka inleder en längre semester. En stor del av träningen kretsar kring styrka, där LIF tagit hjälp av Linde Kraftsportklubb. Under tisdagskvällen föregående vecka höll man en av sina inplanerade träningar och åtta A-lagsspelare fanns på plats i Arenans gym. Under ledning av Kraftsportklubbens två instruktörer fick spelarna pressa sig igenom ett tufft styrkepass.

Man hade även sällskap i gymlokalen av Lindlöven. HockeyEttan-laget höll på måndagen sitt upptaktsmöte, där den nye tränaren Jussi Salo presenterades för spelarna och berättade om vad komma skall. Först ut var tisdagens fystester, en tradition som plockar fram tävlingsinstinkten hos spelarna.

– Det blir lite prägel som man bygger upp kring det hela. Det är viktigt att vara bra. Allt blir ju lite av en tävling, man retar varandra och håller på, förklarar Johan ”Böna” Persson.

”Väldigt intressant med en ny tränare”

Lindlöven-sonen pustar ut efter att ha klarat av den första punkten på den långa checklistan; jämfotahopp. Längst av alla flög Max Lalander, något som Johan har sin förklaring till.

– Max väger ju 40 kilo så han tar de här babygrejerna haha. Jag klarar mig bättre på bänken.

– Det kan jag inte hålla med om… Jag får väl säga att Johan är lagets fysmonster, svarar Max snabbt.

Den 21-årige forwarden anlände till Lindlöven inför vårserien 2014 och har sedan dess varit en flitig poänggörare. Nu är han en av de spelare som kritat på för en fortsättning i laget.

– Jag tycker att det låter väldigt intressant med en ny tränare här och lite nytt blod i laget. Jag ser det bara som positivt, berättar Max om valet att stanna kvar.

Samtidigt som han pressar sig igenom testmomenten står Jussi Salo bredvid och inspekterar. Finländaren är ny vid rodret i Lindlöven och Max har mycket gott att säga om tränaren.

– Det är en tränare som verkar ha en bra spelidé och som verkar ha bra respekt för spelarna också. Det tycker jag är väldigt viktigt. Sen är det alltid bra med tränare som kommer utifrån och inte har så bra koll på oss spelare, det gör att alla börjar om på noll.

”Uppskattar sommarträningen mer med åren”

Själva försäsongsträningen har dock inte Jussi Salo hand om. Precis som tidigare år samarbetar Lindlöven med Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattsson, som ansvarar för att organisera sommaren. Konceptet utvecklas för varje år som går och spelarna märker av förändringen.

– Förra säsongen var det lite mer träning med laget. Nu i år har vi en uppsamling här och sen blir det mycket individuellt. Men det är bara bra och på den här nivån vet alla vad som förväntas, man håller sig till det program man själv har fått, förklarar Max.

Bredvid som åskådare står lagets klart mest rutinerade spelare i form av Mattias Morén. 32-åringen går sjuk och avstår därför från fystesterna, men vet sedan tidigare vad Mattsson har för tankar kring hans försäsong. Just sommarträningen är något som Morén tycker att Lindlöven utvecklat väldigt mycket genom åren.

– Man märker att klubben tar det här på större och större allvar. Allt blir mer uppstyrt för varje år och det är kul att vi också får in spelare som är hungriga och vill framåt. Jag har varit med många försäsonger nu, men det blir bara roligare för varje år som går. Du lär dig uppskattar sommarträningen mer med åren.

Publicerad 25 juni 2015 klockan 19:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

18 oktober 2020 klockan 22:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvä...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

12 oktober 2020 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven

Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkänt tuffa Borlänge stod på matchschemat och trots en seg inledning från Lindlöven så kom Lindelaget ut ur matchen med bästa möjliga resultat.

12 oktober 2020 klockan 00:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala
Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motståndarlag, efter en jämn...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nära poäng för Linde Volley
Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en inledande setpoäng ...
10 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag
BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar ...
9 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nyförvärvet Joey Strada spelade in sitt första mål för Lindlöven Arkivfoto: Hasse Persson

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlöven avgöra en stor del av matchen redan i den andra perioden genom Alexander Kovalonok.

7 oktober 2020 klockan 22:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmässigt höll sig matchen jämn in i det sista där man trots fem minuters övertidsspel hade ett oavgjort resultat och fick därmed avgöra den säsongsinledande matchen med straffar.

5 oktober 2020 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad...

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

Annons

IFK Lindesberg har välkomnat många nya medlemmar. Pojklaget med spelare födda 2010 är ett riktigt stort gäng. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men trots det har föreningen vuxit under året, och kan nu redovisa 120 nya medlemmar, varav de flesta barn.

30 september 2020 klockan 10:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så st...

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen...

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för s...

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål ...

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin fö...

Foto: Hasse Persson

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio spelare och ledare testat positivt. Utöver dessa fall har ytterligare fem spelare uppvisat symptom och inväntar nu provtagning.

7 september 2020 klockan 11:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

V75-seger till Stall Hurtig
I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen StrangerInTheNight hann göra ...
6 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp
Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande symptom. En av spelarna har testat ...
4 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag
Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de ...
26 augusti 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-02

2020-06-20

2020-06-16

2020-06-14

2020-10-21 01:06