Spelarnas väg mot säsongen börjar i Arenan

Midsommarhelgen har nyss svept förbi och såväl hockey- som handbollssäsongen känns alltjämt långt borta. Men under ytan pågår förberedelserna både i Lindlöven och LIF Lindesberg. Förra tisdagen intog de båda lagen Arenans gym, där fystester och tunga vikter stod i fokus.

För LIF Lindesberg tog den Allsvenska säsongen slut för knappt två månader sedan. Tiden sedan dess har mestadels handlat om att säkra upp framtidens spelare, något som inkluderat värvningen av hemvändaren Joakim Bååk. Men parallellt med det har spelartruppen tränat vidare både på och vid sidan av planen.

För tillfället går laget igenom den sista försommarträningen, innan man om någon vecka inleder en längre semester. En stor del av träningen kretsar kring styrka, där LIF tagit hjälp av Linde Kraftsportklubb. Under tisdagskvällen föregående vecka höll man en av sina inplanerade träningar och åtta A-lagsspelare fanns på plats i Arenans gym. Under ledning av Kraftsportklubbens två instruktörer fick spelarna pressa sig igenom ett tufft styrkepass.

Man hade även sällskap i gymlokalen av Lindlöven. HockeyEttan-laget höll på måndagen sitt upptaktsmöte, där den nye tränaren Jussi Salo presenterades för spelarna och berättade om vad komma skall. Först ut var tisdagens fystester, en tradition som plockar fram tävlingsinstinkten hos spelarna.

– Det blir lite prägel som man bygger upp kring det hela. Det är viktigt att vara bra. Allt blir ju lite av en tävling, man retar varandra och håller på, förklarar Johan ”Böna” Persson.

”Väldigt intressant med en ny tränare”

Lindlöven-sonen pustar ut efter att ha klarat av den första punkten på den långa checklistan; jämfotahopp. Längst av alla flög Max Lalander, något som Johan har sin förklaring till.

– Max väger ju 40 kilo så han tar de här babygrejerna haha. Jag klarar mig bättre på bänken.

– Det kan jag inte hålla med om… Jag får väl säga att Johan är lagets fysmonster, svarar Max snabbt.

Den 21-årige forwarden anlände till Lindlöven inför vårserien 2014 och har sedan dess varit en flitig poänggörare. Nu är han en av de spelare som kritat på för en fortsättning i laget.

– Jag tycker att det låter väldigt intressant med en ny tränare här och lite nytt blod i laget. Jag ser det bara som positivt, berättar Max om valet att stanna kvar.

Samtidigt som han pressar sig igenom testmomenten står Jussi Salo bredvid och inspekterar. Finländaren är ny vid rodret i Lindlöven och Max har mycket gott att säga om tränaren.

– Det är en tränare som verkar ha en bra spelidé och som verkar ha bra respekt för spelarna också. Det tycker jag är väldigt viktigt. Sen är det alltid bra med tränare som kommer utifrån och inte har så bra koll på oss spelare, det gör att alla börjar om på noll.

”Uppskattar sommarträningen mer med åren”

Själva försäsongsträningen har dock inte Jussi Salo hand om. Precis som tidigare år samarbetar Lindlöven med Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattsson, som ansvarar för att organisera sommaren. Konceptet utvecklas för varje år som går och spelarna märker av förändringen.

– Förra säsongen var det lite mer träning med laget. Nu i år har vi en uppsamling här och sen blir det mycket individuellt. Men det är bara bra och på den här nivån vet alla vad som förväntas, man håller sig till det program man själv har fått, förklarar Max.

Bredvid som åskådare står lagets klart mest rutinerade spelare i form av Mattias Morén. 32-åringen går sjuk och avstår därför från fystesterna, men vet sedan tidigare vad Mattsson har för tankar kring hans försäsong. Just sommarträningen är något som Morén tycker att Lindlöven utvecklat väldigt mycket genom åren.

– Man märker att klubben tar det här på större och större allvar. Allt blir mer uppstyrt för varje år och det är kul att vi också får in spelare som är hungriga och vill framåt. Jag har varit med många försäsonger nu, men det blir bara roligare för varje år som går. Du lär dig uppskattar sommarträningen mer med åren.

Publicerad 25 juni 2015 klockan 19:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären
Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt sä...
8 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

Annons

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet
Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från J...
6 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-06-19 15:13