Samuel Eze ägde förra sommaren Fellingsbros mittfält. I år spelar han för rivalen IFK Lindesberg. FOTO: Hannes Feldin

Spelschemat klart – divsion 6 redo för avspark

Spelschemat till herrarnas division 6 är nu klart. IFK Lindesberg och Fellingsbro GoIF får den här säsongen sällskap av fem nya lag, däribland nyss uppflyttade GSBK. Premiärdatum är i slutet av april och rivalernas första derbyt spelas 5:e juni.

I takt med att snön snabbt smälter bort närmar sig fotbollssäsongen med stormsteg. Nu har även klubbarna i division 6 nåtts av beskedet kring det färdiga spelschemat. Precis som föregående år spelas serien över 18 omgångar, med 10 deltagande lag.

Premiären spelas den 28:e april och Fellingsbro GoIF ställs då mot GSBK. IFK Lindesberg kliver in i säsongen en dag senare, då man tar emot Nora BK. Därefter rullar seriespelet på fram till slutomgången den 26.e september.

– Rent spontant så ser det väl ut som vanligt. Dock har jag sett att både gångerna vi möter Linde så har vi två matcher den veckan. Men det är väl samma utgångsläge för båda lagen, säger Victor Huerta om spelschemat.

Året första derby mellan tränarens Fellingsbro och IFK Lindesberg spelas den 5:e juni. Hemmalag där är Fellingsbro, medan lagen tre månader senare ställs mot varandra på Fritidsbyn i Lindesberg. Förra säsongens derbyn var väldigt laddade och inför detta år har lagen värvat spelare av varandra, något som borgar för en ökad rivalitet.

Halva serien har bytts ut

Årets division 6 innehåller hela fem nya lag. Från 7:an har Axberg, Nora BK och GSBK tagit klivit upp samtidigt som FK Santos och Lillkyrka ansluter från 5:an. Därmed har halva fjolårsserien bytts ut.

– Det är för tidigt att säga om serien har blivit bättre. Det kommer ju två lag uppifrån, men det är svårt att säga hur bra de är. Allt beror lite på vad ett lag som Lillkyrka har för ambitioner, förklarar Huerta och ger sig på spåkulan.

– Jag tror att favoriterna är de lag som kommer uppifrån (Lillkyrka och Santos) och Linde som verkar storsatsa. Jag tror inte att vi kommer att vinna serien. Men det är klart att vi vill vara med i toppen och utmana.

Med premiären knappt två månader bort i tiden går nu lagen in i slutspurten. För Fellingsbros del inleder man träningsmatchandet den 14:e mars. Huerta medger att man ligger efter i planeringen, men är inte orolig inför säsongen.

– Vi har en bra trupp offensivt, men kommer att fokusera på att få till våran defensiv. Vi försöker att få in en målvakt och en mittback och föryngra laget. Det är prio ett just nu.

IFK Lindesbergs seriematcher:
29/4 IFK-Nora BK
5/5 Hovsta-IFK
12/5 IFK-Axberg
19/5 GSBK-IFK
26/5 Lillkyrka-IFK
2/6 IFK-FK Santos
5/6 Fellingsbro-IFK
9/6 IFK-Ervalla
16/6 Närkes Kil-IFK
23/6 Nora BK-IFK
8/8 IFK-Hovsta
11/8 Axberg-IFK
18/8 IFK-GSBK
25/8 IFK-Lillkyrka
1/9 FK Santos-IFK
5/9 IFK-Fellingsbro
20/9 Ervalla-IFK
26/9 IFK-Närkes Kil

Fellingsbro GoIF:s seriematcher:
28/4 Fellingsbro-GSBK
5/5 Ervalla-Fellingsbro
12/5 Fellingsbro-Närkes Kil
20/5 Nora BK-Fellingsbro
26/5 Fellingsbro-Hovsta
2/6 Axberg-Fellingsbro
5/6 Fellingsbro-IFK
9/6 Lillkyrka-Fellingsbro
16/6 Fellingsbro-FK Santos
23/6 GSBK-Fellingsbro
8/8 Fellingsbro-Ervalla
11/8 Närkes Kil-Fellingsbro
18/8 Fellingsbro-Nora BK
25/8 Hovsta-Fellingsbro
1/9 Fellingsbro-Axberg
5/9 IFK-Fellingsbro
20/9 Fellingsbro-Lillkyrka
26/9 FK Santos-Fellingsbro

Publicerad 20 februari 2015 klockan 10:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-24 05:51