Staffan Tholsson

Staffan mitt i ”silly season”

Hockeysäsongen är ju alltid rafflande att följa, men det finns en säsong som väcker minst lika mycket engagemang hos många hockeysupporters och det är ”silly season”. Det är perioden när alla lag bygger sina nya trupper inför kommande säsong. En del spelare har inte hållit måttet och får inte nytt kontrakt och laget ska spetsas med högklassiga nyförvärv, ett uppdrag som ofta är lättare sagt än gjort, speciellt i dessa tider då det verkligen är spelarnas marknad. Rykten sprids vind för våg, speciellt i dessa tider med alla sociala medier, därav namnet ”silly season”.

Telefonen går het hos agenter och sportchefer när bud ska trissas och kontrakt ska sys ihop. Det kan också handla om lägenhet eller arbete till flickvännen eftersom den sociala biten spelar en stor roll för hur bra spelaren presterar på isen. Desto högre upp i seriesystemet, ju mer avancerade blir kontrakten.


Någonstans mitt i allt det här befinner sig Lindlöven vars styrelse har tagit beslut om en ännu lite större satsning för att nästa säsong etablera sig på den övre halvan i Allettan. Den kanske viktigaste pusselbiten var att tidigt få klart med en duktig tränare, vilket man lyckades med när Staffan Tholsson, Sveriges kanske mest erfarne och aktade tränare på div 1-nivå blev klar för en fortsättning. Frågan är om det var självklart för Staffan att fortsatt vara en del av den satsning klubben påbörjat.


– Självklart var det inte, men förra året gav verkligen mersmak. Jag tyckte det var jättekul att vara tillbaka och träna ett klubblag igen och Lindlöven var ett härligt gäng att få träna, säger Staffan Tholsson.


Lindlöven gjorde ju som bekant klubbens bästa säsong någonsin under Staffans första år vid rodret och nu ska klubben ta ett steg till och då måste laget spetsas.


– Om vi får behålla de spelare som vi vill behålla så är det en 5-6 nya spelare som ska rekryteras. 2-3 backar och 2-3 forwards. Det är väldigt viktigt att vi redan fått in målvakten Johan Svensson, så att vi nu har två kanonmålvakter i och med att Philip Ödmark har skrivit på ett nytt kontrakt.


Efter många år som klubbtränare och de sista åren som general manager för juniorkronorna har Staffan ett ovärderligt kontaktnät ute i hockeysverige och ett respekterat tränarnamn som kan komma att underlätta vid rekrytering av nya spelare.


– Jag och John Falck från sportgruppen har tillsammans tittat på de spelare som vi vill ha in till laget, men sen har jag släppt den biten och John jobbar med förhandlingarna. Det funkar bäst att en håller i de bitarna.


Vad det gäller assisterande tränare så förs det samtal med Christer Olsson om en förlängning.


– Vi kikar också på om vi kanske kan få in ytterligare en assisterande tränare för att bredda ledarteamet, säger Tholsson.


Trots en succésäsong så blev Allettan lite av en besvikelse, finns det lärdomar att dra av förra säsongen?


– Ja vi borde ha styrt upp en striktare defensiv. Nu tummade vi på defensiven till förmån för vår offensiv som vi fick mycket beröm för. Det går inte att vara konstruktiv i varje byte, speciellt inte i tuffare matcher.


Blir det förändringar i träningsupplägg, kommer ni träna mer?


– Man vill ju alltid träna mer, men det är svårt att få ihop när killarna arbetar eller studerar. Men skillnaden är att det går mot mer och mer individuell träning, speciellt när det kommer till fysträningen. Där får vi hjälp av Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattson som hjälper till med upplägg för spelarna. En annan nyhet är att vi kommer att träna judo en gång i veckan tillsammans med Björn Nyberg som är ansvarig för judogymnasiet, säger Staffan.


Efter en och en halv månads ”semester” för killarna så kör Staffan igång sommarträningen i nästa vecka. Planeringen fram till seriestart lyder som så att man går på is i vecka 32 och har planerat in sju träningsmatcher där bl.a. Maristad, Skövde, Väsby och troligen nya div 1 laget Bajen fans blir motståndare. Man kommer även hinna med ett träningsläger 23-25 augusti innan det är dags att släppa pucken för första träningsmatchen. 

Publicerad 17 april 2013 klockan 15:54

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 09:45