Allt gick in för Jesper "Nisse" Nilsson i mötet med tabellfemman Hallby. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Starkt LIF – ”Nisse” sänkte topplaget borta

Tung start men urladdning i slutet av första och början på andra halvlek – det avgjorde för LIF Lindesberg. Brandgult vann borta mot topplaget Hallby via siffrorna 33-30 (19-14), mycket tack vare Jesper Nilsson och hans tolv mål.

– Vi fick verkligen till det på bortaplan igen. Vi gjorde det som vi pratade om innan matchen och alla gick ut och tog ansvar. Det resulterade i en skön seger, säger Jesper ”Nisse” Nilsson.

För andra bortamatchen i följd kunde LIF Lindesberg på lördagen spela hem två poäng. Laget rullade till Jönköping och Idrottshuset, där tabellfemman Hallby väntade i en svår uppgift. Det började även tungt för LIF som på tre minuter halkade efter med tre mål. Brandgult kunde ganska snabbt skaka av sig den darriga starten och efter bara åtta minuter var laget ikapp, till 5-5.

LIF kopplade även det målmässiga greppet kort därefter, med en ledning på ett par bollar. En urstark avslutning på den första halvleken bjöd sedan på dubbla mål av Jesper Nilsson och ett av Oskar Erixon. Det gav LIF klara 19-14 in till vilan.

Bergslagskillarna nöjde sig heller inte där, för till andra halvlek kom laget ut och körde vidare. En fullständigt briljant Nilsson öste in mål och med åtta minuter på klockan var ledningen uppe i 25-15. Rycket såg ut att döda matchen, men Hallby skulle närma sig bit för bit. Två minuter från slutet skiljde endast två bollar till LIF:s fördel.

– Vi ryckte ifrån till en ledning där, men sen blev vi lite stressade och fick en del utvisningar mot oss. Det blir en annan match då och de gick också upp på punktmarkering. Men vi löste allt det där till slut och kunde knyta ihop säcken, berättar Jesper.

”Vet inte om jag gjort tolv mål någon gång”

I slutskedet stängde sedan LIF ner Hallbys kvitteringsjakt. Dessutom passade Fatlum Ahmeti på att fastställa segersiffrorna till 33-30, ett riktigt styrkebesked som tog laget tillbaka på segerspåret. Vinsten var LIF Lindesbergs andra i rad på bortaplan och spöket börjar att släppa.

– Det som var nyckeln var att vi tog tillvara på alla möjligheter som vi fick. Vi var konsekventa i vårt spel, gjorde det vi trodde på och det ledde till många mål, förklarar Jesper Nilsson.

Själv stod vänsternian för hela tolv mål, en närmast otrolig notering som givetvis låg bakom mycket av LIF:s seger. ”Nisse” är nöjd över utdelningen och försöker minnas när han senast skickade tolv bollar i nät i seriesammanhang.

– Haha jag vet faktiskt inte! Jag vet inte ens om jag gjort tolv mål någon gång. Men det släppte och vi tog som sagt tillvara på lägena, det gjorde jag också, säger Jesper som börjat att växla upp sin målskörd i de senaste matcherna.

– Toppat formen vet jag inte om jag har, men det känns som att alla vi blivit mer enade som grupp. Alla tar mer ansvar, då blir det enklare för mig att spela. Men något riktigt svar på varför det släpper nu har jag inte.

Matchfakta Hallby-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-33 (14-19)
Publik: 367
Mål LIF: Jesper Nilsson 12, Fatlum Ahmeti 6, Albin Järlstam 5, Oskar Erixon 4, Jesper Jakobsson 4, Gustaf Ekström, Christoffer Thor

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Tyresö 24-32
RP Linköping-Anderstorp 30-19
VästeråsIrsta-Rimbo HK 27-33

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 25 februari 2017 klockan 19:20


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-23 12:44