Allt gick in för Jesper "Nisse" Nilsson i mötet med tabellfemman Hallby. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Starkt LIF – ”Nisse” sänkte topplaget borta

Tung start men urladdning i slutet av första och början på andra halvlek – det avgjorde för LIF Lindesberg. Brandgult vann borta mot topplaget Hallby via siffrorna 33-30 (19-14), mycket tack vare Jesper Nilsson och hans tolv mål.

– Vi fick verkligen till det på bortaplan igen. Vi gjorde det som vi pratade om innan matchen och alla gick ut och tog ansvar. Det resulterade i en skön seger, säger Jesper ”Nisse” Nilsson.

För andra bortamatchen i följd kunde LIF Lindesberg på lördagen spela hem två poäng. Laget rullade till Jönköping och Idrottshuset, där tabellfemman Hallby väntade i en svår uppgift. Det började även tungt för LIF som på tre minuter halkade efter med tre mål. Brandgult kunde ganska snabbt skaka av sig den darriga starten och efter bara åtta minuter var laget ikapp, till 5-5.

LIF kopplade även det målmässiga greppet kort därefter, med en ledning på ett par bollar. En urstark avslutning på den första halvleken bjöd sedan på dubbla mål av Jesper Nilsson och ett av Oskar Erixon. Det gav LIF klara 19-14 in till vilan.

Bergslagskillarna nöjde sig heller inte där, för till andra halvlek kom laget ut och körde vidare. En fullständigt briljant Nilsson öste in mål och med åtta minuter på klockan var ledningen uppe i 25-15. Rycket såg ut att döda matchen, men Hallby skulle närma sig bit för bit. Två minuter från slutet skiljde endast två bollar till LIF:s fördel.

– Vi ryckte ifrån till en ledning där, men sen blev vi lite stressade och fick en del utvisningar mot oss. Det blir en annan match då och de gick också upp på punktmarkering. Men vi löste allt det där till slut och kunde knyta ihop säcken, berättar Jesper.

”Vet inte om jag gjort tolv mål någon gång”

I slutskedet stängde sedan LIF ner Hallbys kvitteringsjakt. Dessutom passade Fatlum Ahmeti på att fastställa segersiffrorna till 33-30, ett riktigt styrkebesked som tog laget tillbaka på segerspåret. Vinsten var LIF Lindesbergs andra i rad på bortaplan och spöket börjar att släppa.

– Det som var nyckeln var att vi tog tillvara på alla möjligheter som vi fick. Vi var konsekventa i vårt spel, gjorde det vi trodde på och det ledde till många mål, förklarar Jesper Nilsson.

Själv stod vänsternian för hela tolv mål, en närmast otrolig notering som givetvis låg bakom mycket av LIF:s seger. ”Nisse” är nöjd över utdelningen och försöker minnas när han senast skickade tolv bollar i nät i seriesammanhang.

– Haha jag vet faktiskt inte! Jag vet inte ens om jag gjort tolv mål någon gång. Men det släppte och vi tog som sagt tillvara på lägena, det gjorde jag också, säger Jesper som börjat att växla upp sin målskörd i de senaste matcherna.

– Toppat formen vet jag inte om jag har, men det känns som att alla vi blivit mer enade som grupp. Alla tar mer ansvar, då blir det enklare för mig att spela. Men något riktigt svar på varför det släpper nu har jag inte.

Matchfakta Hallby-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-33 (14-19)
Publik: 367
Mål LIF: Jesper Nilsson 12, Fatlum Ahmeti 6, Albin Järlstam 5, Oskar Erixon 4, Jesper Jakobsson 4, Gustaf Ekström, Christoffer Thor

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Tyresö 24-32
RP Linköping-Anderstorp 30-19
VästeråsIrsta-Rimbo HK 27-33

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 25 februari 2017 klockan 19:20


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-09 22:09