Allt gick in för Jesper "Nisse" Nilsson i mötet med tabellfemman Hallby. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Starkt LIF – ”Nisse” sänkte topplaget borta

Tung start men urladdning i slutet av första och början på andra halvlek – det avgjorde för LIF Lindesberg. Brandgult vann borta mot topplaget Hallby via siffrorna 33-30 (19-14), mycket tack vare Jesper Nilsson och hans tolv mål.

– Vi fick verkligen till det på bortaplan igen. Vi gjorde det som vi pratade om innan matchen och alla gick ut och tog ansvar. Det resulterade i en skön seger, säger Jesper ”Nisse” Nilsson.

För andra bortamatchen i följd kunde LIF Lindesberg på lördagen spela hem två poäng. Laget rullade till Jönköping och Idrottshuset, där tabellfemman Hallby väntade i en svår uppgift. Det började även tungt för LIF som på tre minuter halkade efter med tre mål. Brandgult kunde ganska snabbt skaka av sig den darriga starten och efter bara åtta minuter var laget ikapp, till 5-5.

LIF kopplade även det målmässiga greppet kort därefter, med en ledning på ett par bollar. En urstark avslutning på den första halvleken bjöd sedan på dubbla mål av Jesper Nilsson och ett av Oskar Erixon. Det gav LIF klara 19-14 in till vilan.

Bergslagskillarna nöjde sig heller inte där, för till andra halvlek kom laget ut och körde vidare. En fullständigt briljant Nilsson öste in mål och med åtta minuter på klockan var ledningen uppe i 25-15. Rycket såg ut att döda matchen, men Hallby skulle närma sig bit för bit. Två minuter från slutet skiljde endast två bollar till LIF:s fördel.

– Vi ryckte ifrån till en ledning där, men sen blev vi lite stressade och fick en del utvisningar mot oss. Det blir en annan match då och de gick också upp på punktmarkering. Men vi löste allt det där till slut och kunde knyta ihop säcken, berättar Jesper.

”Vet inte om jag gjort tolv mål någon gång”

I slutskedet stängde sedan LIF ner Hallbys kvitteringsjakt. Dessutom passade Fatlum Ahmeti på att fastställa segersiffrorna till 33-30, ett riktigt styrkebesked som tog laget tillbaka på segerspåret. Vinsten var LIF Lindesbergs andra i rad på bortaplan och spöket börjar att släppa.

– Det som var nyckeln var att vi tog tillvara på alla möjligheter som vi fick. Vi var konsekventa i vårt spel, gjorde det vi trodde på och det ledde till många mål, förklarar Jesper Nilsson.

Själv stod vänsternian för hela tolv mål, en närmast otrolig notering som givetvis låg bakom mycket av LIF:s seger. ”Nisse” är nöjd över utdelningen och försöker minnas när han senast skickade tolv bollar i nät i seriesammanhang.

– Haha jag vet faktiskt inte! Jag vet inte ens om jag gjort tolv mål någon gång. Men det släppte och vi tog som sagt tillvara på lägena, det gjorde jag också, säger Jesper som börjat att växla upp sin målskörd i de senaste matcherna.

– Toppat formen vet jag inte om jag har, men det känns som att alla vi blivit mer enade som grupp. Alla tar mer ansvar, då blir det enklare för mig att spela. Men något riktigt svar på varför det släpper nu har jag inte.

Matchfakta Hallby-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-33 (14-19)
Publik: 367
Mål LIF: Jesper Nilsson 12, Fatlum Ahmeti 6, Albin Järlstam 5, Oskar Erixon 4, Jesper Jakobsson 4, Gustaf Ekström, Christoffer Thor

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Tyresö 24-32
RP Linköping-Anderstorp 30-19
VästeråsIrsta-Rimbo HK 27-33

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 25 februari 2017 klockan 19:20


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot tabellettan Arboga vilket ökade respekten för en eventuell ny underdog i serien. Trots ett tvåmålsunderläge i matchens första minuter, kunde WSK visa sig starkast och gick mot lagets sjätte raka seger!

3 december 2021 klockan 22:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

20 november 2021 klockan 18:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i ...

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

Annons


Mónica Moreno är Linde Volleys nya spelare för säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Värnamo gästade arenan under söndagen. Energin och spelhumöret höll sig matchen ut för Linde Volley, som med en ny förlust ännu håller sig poänglösa i tabellen efter sju matcher.

14 november 2021 klockan 18:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lö...

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella Jansson Wiklund och Angel är årets SM-vinnare! Foto: Thea Magnesten

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson Wiklund från Lindesberg köra hem sin första seger i Svenskt Mästerskap som kördes på Åby under söndagslunchen.
– Att vinna SM har alltid varit en dröm, säger Lindesbergs SM-vinnare.

31 oktober 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta
Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera ...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-24

2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-12-04 02:31