Stjärnorna kommer till Lindesberg för en kväll med fotbollstjejerna

Fotbollstjejer i Lindesberg, se hit! Fredag nästa vecka kommer några av Damallsvenskans hetaste spelare på besök till staden, när KIF Örebro kickstartar säsongen på Lindesbergs Stadshotell. Eventet blir en pangstart på det nystartade samarbetet mellan IFK Lindesberg och KIF och IFK:s tjejlag är inbjudna att mingla med stjärnorna.

KIF Örebro har en av Damallsvenskans profilstarkaste trupper. Laget tillhör ofta toppskiktet och förra året nådde man åttondelsfinal i Champions League, där det tog stopp mot mäktiga PSG. Nu kommer det stjärnstarka laget till Lindesberg.

Nästa fredag arrangerar KIF en uppstart inför säsongen med sin spelartrupp på Lindesbergs Stadshotell. Bakom initiativet ligger Julian Lundberg, A-lagets nytillträdde assisterande tränare. Sedan han klev in i ledarstaben har Julian engagerat sig för att ta KIF ut i länet och tillsammans med huvudtränaren Giorgos Papachristou har han nu drivit igenom sin idé.

– För KIF:s del är det jätteviktigt att försöka bli länets lag. När man tittar på lagen som är inne i ”stan” och som har resurser så håller de sig till sin egen ankdamm. Jag tycker därför att det är otroligt viktigt att våga sig utanför den dammen, berättar Julian.

Men upptakten på Stadshotellet blir inte bara en mötespunkt för KIF-truppen. Sedan en vecka tillbaka har KIF även haft en dialog med IFK Lindesberg, som man bjudit in till eventet. IFK har i sin tur ett nystartat samarbete med Nora och Guldsmedshyttan. Det samarbetet är koncentrerat till föreningarnas tjejsida, där man från åldrarna 14-16 år har två gemensamma lag anmälda till seriespelet.

Något A-lag på damsidan har IFK inte i dagsläget, men det finns däremot en träningsgrupp för seniordamer. Dessutom har förbundet planer på att i år arrangera en 7-mannaserie för damer och IFK tar gärna emot intresse från spelare. Vid sidan av det har föreningen även flicklag födda 09, 08, 07/06 och 05-03. Totalt rör det sig om fem grupper som spänner sig över många ålderskullar. Nu får dessa tjejer chansen att möta upp sina Damallsvenska idoler på hemmaplan.

”Det finns ett liv som kvinnligt fotbollsproffs”

Klockan 16.30 fredag nästa vecka kommer Lindesbergs Stadshotell att öppna upp portarna för IFK:s tjejer. Drygt en timme senare kommer KIF Örebros A-lag att anlända, efter att ha avslutat sitt träningspass inne i Örebro. Därefter väntar mingel, autografskrivning, frågestund och mycket annat. För KIF:s del är kvällen en försmak på den Damallsvenska premiären söndag 17/4 hemma mot Umeå och man hoppas locka publik även från Linde.

– Målet är självklart att få de här tjejerna och flickorna som kommer att söka sig in till arenan för premiären på söndag, säger Julian Lundberg.

Hela KIF-truppen kommer att finnas på plats tillsammans med anhöriga. Det innebär att landslagsstjärnor som kanadensiska Melissa Tancredi och mexikanska Veronica Perez gästar hotellet, där alla fotbollstjejer och ledare har möjlighet att ställa frågor. Dessutom kommer hotellet att hålla med fotbollssimulatorer och andra aktiviteter under eventet.

– Dels är det jättekul att hotellet får vara med som en sammanhållande länk här. Vi försöker göra vad vi kan för att bidra till orten och idrotten, säger Anna Huzelius från Lindesbergs Stadshotell och fortsätter

– Sen tycker vi också att det är väldigt kul att få hit IFK:s tjejer, som får testa på våra simulatorer. Vi har många roliga aktiviteter som tjejerna kan testa och även chans att vara med i en tävling där KIF sponsrar med fina priser, som biljetter till matchen på söndag.

Eventet pågår fram till 19-tiden, då KIF inleder sin gemensamma middag. För Örebroklubbens del ser man väldigt positivt på möjligheten att bjuda in Lindesbergs lokala tjejlag. Julian Lundberg tror dessutom att mötet mellan unga spelare och färdiga proffs är något som är viktigt och något som motiverar.

– De får berätta sin story, vad som krävs och vad som behövs för att ta sig dit där de är. Och framförallt visa att det finns ett liv som kvinnligt fotbollsproffs. För det är ofta som man fokuserar på Zlatans lönekuvert och glömmer bort att det finns tjejer som lever på sin idrott, poängterar Julian.

”Samarbetet ska bli win-win för alla”

Eventet nästa fredag blir alltså startskottet för samarbetet mellan KIF Örebro och IFK Lindesberg. Sedan tidigare erbjuder KIF lagen runt om i länet att ställa upp med ”boll-Fior” på hemmamatcherna, men nu kommer det att tillkomma nya inslag. Under våren och hösten kommer två av lagets utländska spelare att gästa flicklagens träningar i IFK, för att både lära ut och inspirera. Från IFK:s håll är man mycket nöjda över samarbetet.

– I IFK har vi just nu inga ambitioner på att bli någon elitsatsande förening, det har vi inte ekonomiska muskler eller organisation till. Däremot vill vi kunna erbjuda våra ungdomar en bra seniorverksamhet på den nivå som vi klarar, och satsa på en bred ungdomsverksamhet där vi fostrar duktiga fotbollsspelare i en inspirerande miljö som sedan fortsätter att spela fotboll i vuxen ålder. Om vi sen lyckas få fram spelare då och då som kan ansluta till föreningar som KIF, så har vi ju lyckats bidra till spetsutvecklingen i länet dessutom. Självklart stödjer vi de ungdomar som har viljan och kapaciteten att ta ett sådant steg mot elitsatsning, resonerar IFK Lindesbergs nye ordförande Petter Carlsson och tillägger.

– Här tycker jag verkligen också att KIF tar sitt ansvar genom att marknadsföra sig själva och erbjuda oss ”mindre” föreningar att träffa dem på detta sätt, och kanske framåt även samarbeta på något plan.

Även KIF ser stora fördelar med en tätare kontakt med länets föreningar. Julian Lundberg berättar att man vill satsa mer på att måla upp sina Damallsvenska spelare som idoler, för att på så sätt locka ett större intresse och mer publik. Genom att bli en mer öppen klubb kan KIF skapa förutsättningar för att växa än mer. Både sportsligt men även marknadsmässigt.

– Det växer ju inte duktiga fotbollstjejer på träd, utan man får leta efter dem. Vi har redan ett samarbete med Adolfsberg och Eker, men då är vi återigen tillbaka i ankdammen. Jag hävdar att det finns lika mycket talanger här i Lindesberg som det gör i Arboga, Laxå eller Örebro. Då får vi en bättre upptagningsförmåga och framförallt sprider vi vårt varumärke, förklarar Julian och tillägger.

– Scouting är det viktigaste som finns och där måste vi i KIF bli bättre, för vi vet för lite om vad som händer utanför Örebro. Så det absolut viktigaste med det här samarbetet är att det ska bli win-win för alla.

Anmälan till eventet på Lindesbergs Stadshotell nästa fredag sker via mail till IFK Lindesbergs kansli, eller via 070-3915354 (Petter Carlsson, ordf.)

”Vi hoppas att så många som möjligt kan komma, trots att det är Disco Ball Night i Arenan. Det gör ju inget om man bara kan vara med en stund, eller gå emellan eventen när det passar”, Petter Carlsson IFK Lindesberg.

Publicerad 8 april 2016 klockan 11:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 03:02