Stjärnorna kommer till Lindesberg för en kväll med fotbollstjejerna

Fotbollstjejer i Lindesberg, se hit! Fredag nästa vecka kommer några av Damallsvenskans hetaste spelare på besök till staden, när KIF Örebro kickstartar säsongen på Lindesbergs Stadshotell. Eventet blir en pangstart på det nystartade samarbetet mellan IFK Lindesberg och KIF och IFK:s tjejlag är inbjudna att mingla med stjärnorna.

KIF Örebro har en av Damallsvenskans profilstarkaste trupper. Laget tillhör ofta toppskiktet och förra året nådde man åttondelsfinal i Champions League, där det tog stopp mot mäktiga PSG. Nu kommer det stjärnstarka laget till Lindesberg.

Nästa fredag arrangerar KIF en uppstart inför säsongen med sin spelartrupp på Lindesbergs Stadshotell. Bakom initiativet ligger Julian Lundberg, A-lagets nytillträdde assisterande tränare. Sedan han klev in i ledarstaben har Julian engagerat sig för att ta KIF ut i länet och tillsammans med huvudtränaren Giorgos Papachristou har han nu drivit igenom sin idé.

– För KIF:s del är det jätteviktigt att försöka bli länets lag. När man tittar på lagen som är inne i ”stan” och som har resurser så håller de sig till sin egen ankdamm. Jag tycker därför att det är otroligt viktigt att våga sig utanför den dammen, berättar Julian.

Men upptakten på Stadshotellet blir inte bara en mötespunkt för KIF-truppen. Sedan en vecka tillbaka har KIF även haft en dialog med IFK Lindesberg, som man bjudit in till eventet. IFK har i sin tur ett nystartat samarbete med Nora och Guldsmedshyttan. Det samarbetet är koncentrerat till föreningarnas tjejsida, där man från åldrarna 14-16 år har två gemensamma lag anmälda till seriespelet.

Något A-lag på damsidan har IFK inte i dagsläget, men det finns däremot en träningsgrupp för seniordamer. Dessutom har förbundet planer på att i år arrangera en 7-mannaserie för damer och IFK tar gärna emot intresse från spelare. Vid sidan av det har föreningen även flicklag födda 09, 08, 07/06 och 05-03. Totalt rör det sig om fem grupper som spänner sig över många ålderskullar. Nu får dessa tjejer chansen att möta upp sina Damallsvenska idoler på hemmaplan.

”Det finns ett liv som kvinnligt fotbollsproffs”

Klockan 16.30 fredag nästa vecka kommer Lindesbergs Stadshotell att öppna upp portarna för IFK:s tjejer. Drygt en timme senare kommer KIF Örebros A-lag att anlända, efter att ha avslutat sitt träningspass inne i Örebro. Därefter väntar mingel, autografskrivning, frågestund och mycket annat. För KIF:s del är kvällen en försmak på den Damallsvenska premiären söndag 17/4 hemma mot Umeå och man hoppas locka publik även från Linde.

– Målet är självklart att få de här tjejerna och flickorna som kommer att söka sig in till arenan för premiären på söndag, säger Julian Lundberg.

Hela KIF-truppen kommer att finnas på plats tillsammans med anhöriga. Det innebär att landslagsstjärnor som kanadensiska Melissa Tancredi och mexikanska Veronica Perez gästar hotellet, där alla fotbollstjejer och ledare har möjlighet att ställa frågor. Dessutom kommer hotellet att hålla med fotbollssimulatorer och andra aktiviteter under eventet.

– Dels är det jättekul att hotellet får vara med som en sammanhållande länk här. Vi försöker göra vad vi kan för att bidra till orten och idrotten, säger Anna Huzelius från Lindesbergs Stadshotell och fortsätter

– Sen tycker vi också att det är väldigt kul att få hit IFK:s tjejer, som får testa på våra simulatorer. Vi har många roliga aktiviteter som tjejerna kan testa och även chans att vara med i en tävling där KIF sponsrar med fina priser, som biljetter till matchen på söndag.

Eventet pågår fram till 19-tiden, då KIF inleder sin gemensamma middag. För Örebroklubbens del ser man väldigt positivt på möjligheten att bjuda in Lindesbergs lokala tjejlag. Julian Lundberg tror dessutom att mötet mellan unga spelare och färdiga proffs är något som är viktigt och något som motiverar.

– De får berätta sin story, vad som krävs och vad som behövs för att ta sig dit där de är. Och framförallt visa att det finns ett liv som kvinnligt fotbollsproffs. För det är ofta som man fokuserar på Zlatans lönekuvert och glömmer bort att det finns tjejer som lever på sin idrott, poängterar Julian.

”Samarbetet ska bli win-win för alla”

Eventet nästa fredag blir alltså startskottet för samarbetet mellan KIF Örebro och IFK Lindesberg. Sedan tidigare erbjuder KIF lagen runt om i länet att ställa upp med ”boll-Fior” på hemmamatcherna, men nu kommer det att tillkomma nya inslag. Under våren och hösten kommer två av lagets utländska spelare att gästa flicklagens träningar i IFK, för att både lära ut och inspirera. Från IFK:s håll är man mycket nöjda över samarbetet.

– I IFK har vi just nu inga ambitioner på att bli någon elitsatsande förening, det har vi inte ekonomiska muskler eller organisation till. Däremot vill vi kunna erbjuda våra ungdomar en bra seniorverksamhet på den nivå som vi klarar, och satsa på en bred ungdomsverksamhet där vi fostrar duktiga fotbollsspelare i en inspirerande miljö som sedan fortsätter att spela fotboll i vuxen ålder. Om vi sen lyckas få fram spelare då och då som kan ansluta till föreningar som KIF, så har vi ju lyckats bidra till spetsutvecklingen i länet dessutom. Självklart stödjer vi de ungdomar som har viljan och kapaciteten att ta ett sådant steg mot elitsatsning, resonerar IFK Lindesbergs nye ordförande Petter Carlsson och tillägger.

– Här tycker jag verkligen också att KIF tar sitt ansvar genom att marknadsföra sig själva och erbjuda oss ”mindre” föreningar att träffa dem på detta sätt, och kanske framåt även samarbeta på något plan.

Även KIF ser stora fördelar med en tätare kontakt med länets föreningar. Julian Lundberg berättar att man vill satsa mer på att måla upp sina Damallsvenska spelare som idoler, för att på så sätt locka ett större intresse och mer publik. Genom att bli en mer öppen klubb kan KIF skapa förutsättningar för att växa än mer. Både sportsligt men även marknadsmässigt.

– Det växer ju inte duktiga fotbollstjejer på träd, utan man får leta efter dem. Vi har redan ett samarbete med Adolfsberg och Eker, men då är vi återigen tillbaka i ankdammen. Jag hävdar att det finns lika mycket talanger här i Lindesberg som det gör i Arboga, Laxå eller Örebro. Då får vi en bättre upptagningsförmåga och framförallt sprider vi vårt varumärke, förklarar Julian och tillägger.

– Scouting är det viktigaste som finns och där måste vi i KIF bli bättre, för vi vet för lite om vad som händer utanför Örebro. Så det absolut viktigaste med det här samarbetet är att det ska bli win-win för alla.

Anmälan till eventet på Lindesbergs Stadshotell nästa fredag sker via mail till IFK Lindesbergs kansli, eller via 070-3915354 (Petter Carlsson, ordf.)

”Vi hoppas att så många som möjligt kan komma, trots att det är Disco Ball Night i Arenan. Det gör ju inget om man bara kan vara med en stund, eller gå emellan eventen när det passar”, Petter Carlsson IFK Lindesberg.

Publicerad 8 april 2016 klockan 11:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både Sverige, Norge och Åland. Arrangerande hemmaklubben Frövi Judo ställer upp med hela 58 starter, från U11 ända upp till senior.
– Det ska bli jättehäftigt! Vi har hela tiden haft en målsättning att det här ska bli ett stort evenemang, och det känns som att vi är på rätt väg, säger Johan Orrbo.

22 september 2022 klockan 17:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste...

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda

För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för ...

Förlust i första åttondelen

Efter seger mot VästeråsIrsta och SM-mästarna Ystad, så blev LIF Lindesberg klara för slutspel i Svenska Cupen. Hammarby blev...

LIF är klara för Svenska Cupens åttondelsfinal, trots förlust mot Redbergslid under onsdagen Foto: Hasse Persson

LIF till slutspel trots förlust

Efter seger mot både Ystad och VästeråsIrsta så var LIF Lindesberg klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen, redan innan den sista cupmatchen mot Redbergslids IK. Trots en bra inledning med 0-9 på poängtavlan, så avgjorde göteborgarna matchen inom de tio sista minuterna.

31 augusti 2022 klockan 21:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson kammar hem brons vid U18-VM

På lördagen var det dags för Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson att ta sig an världseliten inom judo, då U18-VM hölls i Sarajevo. 17-åringen, som bara för några veckor sedan kammade hem ett guld vid Ungdoms-OS, kan nu även stoltsera med en bronspeng efter dagens tävlingar.

27 augusti 2022 klockan 18:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Isabella tog första varmblodssegern
Vid årsskiftet tog fjolårets SM-vinnare inom ponnytrav, Isabella Jansson Wiklund, ut sin kusklicens för de större travhästarna. Fem lopp har kö...
26 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dalatränaren avslutade starkast
Dalatränaren Nicklas Westerholm har haft stora framgångar på Fornaboda under säsongen, med nästan minst en seger under varje besök. Även om ...
26 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF tar en ny skrällseger i Svenska Cupen
Efter den stora skrällsegern mot SM-vinnande Ystad, så visade LIF Lindesberg att uddamålssegern inte var någon engångsföreteelse. Under sö...
21 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det var fullt ös på Linde Raceway under hela lördagen. Foto: Hasse Persson

bildspel Regnet stoppar inte Bergslagens Snabbaste

Regnskuren som kom natten till lördagen var inte optimalt för SHRAs sista tävling för året, Bergslagens Snabbaste. Det var däremot inget som stoppade tävlingen från att köras. Funktionärerna jobbade på snabbt för att få den 201 meter långa banan i ordning och när klockan närmade sig 14.00, så var allt i tävlingsskick.
– Det var snurr på tävlingen, inget tekniskt strul, alla på plats jobbade på bra och det gick fort så in i helsike, säger ”Blomman”.

21 augusti 2022 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Chasse Royale Rick blev en av två hemmahästar som fick en silverplacering under söndagen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Framtidskuskarna tog för sig på travet

Säsongens nästsista tävlingsdag på Fornaboda kördes under söndagslunchen, där flera av sportens framtidsnamn fick chansen att visa upp sig. Bara ett lopp slutade med seger, där den segrande kusken var över 35 års åldern, samtidigt som 31-åringarna var framgångsrikast i vinnarcirkeln.

14 augusti 2022 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway...

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen...

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

Annons

Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade. På onsdag blir det betydligt tuffare för LIF, som får besök av de färska SM-guldmedaljörerna från Ystads IF när Svenska Cupen drar igång på hemmaplan.
– Vi kommer inte att låta dem att åka hit och bara hämta poängen, säger Joakim Bååk.

9 augusti 2022 klockan 12:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i ...

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för IFK Lindesbergs pojklag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för pojklagen inom IFK Lindesberg ytterligare ett år. För LindeNytt berättar han om visionerna för klubbens framtid, pojklaget han själv tränar, samt en uppmaning till kommunen om att föreningen behöver hjälp.
– Jag vill hävda att vi är den största ungdomsföreningen i kommunen, men vi behöver hjälp för att kunna utveckla verksamheten, säger han.

22 juli 2022 klockan 19:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hör motorerna vråla på Linde Raceway
Med 5000 personer i publiken och en mängd hungriga hästkrafter under huvarna blev StreetWeek 2022 en rekordstor folkfest. LindeNytt ger ett litet ...
16 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Motorfest blev folkfest med rekordpublik
Med en rekordstor publik på Linde Raceway gjorde StreetWeek återtåg med råge och visade att motorsport kan vara en riktig folkfest. Närmare 150 ...
15 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-14

2022-07-11

2022-07-10

2022-07-07

2022-07-04

2022-07-03

2022-06-25

2022-06-20

2022-06-16

2022-06-15

2022-06-15

2022-06-09

2022-06-06

2022-06-01

2022-09-24 17:42