Stor publikfest på V5 – men med ett tråkigt slut

Torsdagens eftermiddagstrav med V5 blev en oväntad publikfest. Hela 988 åskådare fanns på plats vid Fornaboda Travbana och de fick se Örjan Kihlström på storfavoriten Othello Face palla för trycket. Men de tio loppen fick även ett tråkigt inslag, när en häst sparkade bakut och slet sig inför lopp åtta.

Eftermiddagstravet hade nått fram till lopp nummer åtta när olyckan höll sig framme. I samband med att hästarna äntrat banan för defileringen inför loppet sparkade Stopsigns Shanti bakut och träffade kusken, Niclas Fishcher, illa. Sparken träffade i bröstet och käken och Fischer fick snabbt ambulansvård och vidare transport till sjukhuset.

Med sulkyn tom bakom sig satte hästen full fart banan runt i sex varv innan funktionärer slutligen kunde få grepp om den. Ekipaget ströks självklart från loppet, men för kuskens del klarade han sig förhållandevis bra.

– Han hade tur ändå sa ambulanspersonalen, och det kan man hålla med om. Sånt här kan sluta mycket värre, konstaterar Fornaboda Travbanas ordförande Rolf Nydén.

– Det är förvånansvärt lite olyckor i samband med travtävlingarna. Det här var den första här på Fornaboda sedan många år tillbaka.

Fram till och efter incidenten var dock eftermiddagen mycket lyckad. Bergslagen bjöd på perfekt travväder och publiken strömmade till i en oväntad takt. Med 988 gäster på plats sattes den överlägset bästa siffran för sommarens eftermiddagstrav. Framförallt dominerade långväga gäster, något som Rolf Nydén har en förklaring till.

– Jag tror att det beror på att semestrarna tar slut för en del och de är på hemväg. Många åker runt mellan banorna på sin semester och då kanske de avslutar här. Rättvik kör stortrav i helgen med V75 och många är säkert på väg dit, då stannar de till här på vägen.

De många besökarna blev bjudna på riktigt fina åk under eftermiddagen. Först ut att segra var Linda Sedström, som tillsammans med hästen Valla Alfred vann premiärloppet klockan 15.00.

En kort stund senare var det dags för dagens stora namn att träda in i handlingarna. Örjan Kihlström dök upp tillsammans med Othello Face, som tränas av Solvalla-tränaren Roger Walmann. Hästen var storfavorit i lopp 3 och levde upp till det genom att vinna. Även i lopp 5 körde Örjan Kihlström, då med hästen Berta K.

Det lopp som blev mest utdraget var det sjunde i ordningen. En serie av tjuvstarter gjorde att man tvingades till omstart hela fyra gånger, innan Storm Passage kunde vinna ett dramatiskt upplopp.

– Det har blivit bättre faktiskt. Förr upplevde jag att det var betydligt mer vanligt med omstarter. Sen är det så att när det är kortlopp är det många som är sugna på att ta täten och är för ivriga, menar Rolf Nydén.

Den duell som på förhand var mest intressant var den mellan Magnus Jakobsson och Carl-Erik Lindblom. De båda slåss om vinsten i Kuskchampion, där Magnus hade ett övertag på sju segrar mot Carl-Eriks fem inför dagens tävling.

Via två nya vinster idag såg Magnus ut att gå mot titeln i tävlingen, som räknar totalvinster under tävlingsåret. Men Carl-Erik räddade upp med en seger i det nästa sista loppet. Det gör att Magnus inför tisdagens säsongsavslutning leder på 9 vinster, före Carl-Eriks 6 och Linda Sedströms 5.

– Nu vill det till att Carl-Erik tar några lopp, annars är det avgjort. Det kan bli en spännande avslutning, hoppas Rolf Nydén.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Valla Alfred – Linda Sedström
Lopp 2: Catch The Cash – Magnus Jakobsson
Lopp 3: Othello Face – Örjan Kihlström
Lopp 4: The Next One – Emil Wulcan
Lopp 5: C.Road Rapida – Linda Sedström
Lopp 6: Greve E. – Magnus Jakobsson
Lopp 7: Storm Passage – Petter Karlsson
Lopp 8: Magnifik Gelj – Petter Karlsson
Lopp 9: Lady Comet – Claes Svensson
Lopp 10: Charm Up – Carl-Erik Lindblom

Publicerad 31 juli 2014 klockan 20:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Annons

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären
Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att ...
18 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-10-18 07:17