Stor publikfest på V5 – men med ett tråkigt slut

Torsdagens eftermiddagstrav med V5 blev en oväntad publikfest. Hela 988 åskådare fanns på plats vid Fornaboda Travbana och de fick se Örjan Kihlström på storfavoriten Othello Face palla för trycket. Men de tio loppen fick även ett tråkigt inslag, när en häst sparkade bakut och slet sig inför lopp åtta.

Eftermiddagstravet hade nått fram till lopp nummer åtta när olyckan höll sig framme. I samband med att hästarna äntrat banan för defileringen inför loppet sparkade Stopsigns Shanti bakut och träffade kusken, Niclas Fishcher, illa. Sparken träffade i bröstet och käken och Fischer fick snabbt ambulansvård och vidare transport till sjukhuset.

Med sulkyn tom bakom sig satte hästen full fart banan runt i sex varv innan funktionärer slutligen kunde få grepp om den. Ekipaget ströks självklart från loppet, men för kuskens del klarade han sig förhållandevis bra.

– Han hade tur ändå sa ambulanspersonalen, och det kan man hålla med om. Sånt här kan sluta mycket värre, konstaterar Fornaboda Travbanas ordförande Rolf Nydén.

– Det är förvånansvärt lite olyckor i samband med travtävlingarna. Det här var den första här på Fornaboda sedan många år tillbaka.

Fram till och efter incidenten var dock eftermiddagen mycket lyckad. Bergslagen bjöd på perfekt travväder och publiken strömmade till i en oväntad takt. Med 988 gäster på plats sattes den överlägset bästa siffran för sommarens eftermiddagstrav. Framförallt dominerade långväga gäster, något som Rolf Nydén har en förklaring till.

– Jag tror att det beror på att semestrarna tar slut för en del och de är på hemväg. Många åker runt mellan banorna på sin semester och då kanske de avslutar här. Rättvik kör stortrav i helgen med V75 och många är säkert på väg dit, då stannar de till här på vägen.

De många besökarna blev bjudna på riktigt fina åk under eftermiddagen. Först ut att segra var Linda Sedström, som tillsammans med hästen Valla Alfred vann premiärloppet klockan 15.00.

En kort stund senare var det dags för dagens stora namn att träda in i handlingarna. Örjan Kihlström dök upp tillsammans med Othello Face, som tränas av Solvalla-tränaren Roger Walmann. Hästen var storfavorit i lopp 3 och levde upp till det genom att vinna. Även i lopp 5 körde Örjan Kihlström, då med hästen Berta K.

Det lopp som blev mest utdraget var det sjunde i ordningen. En serie av tjuvstarter gjorde att man tvingades till omstart hela fyra gånger, innan Storm Passage kunde vinna ett dramatiskt upplopp.

– Det har blivit bättre faktiskt. Förr upplevde jag att det var betydligt mer vanligt med omstarter. Sen är det så att när det är kortlopp är det många som är sugna på att ta täten och är för ivriga, menar Rolf Nydén.

Den duell som på förhand var mest intressant var den mellan Magnus Jakobsson och Carl-Erik Lindblom. De båda slåss om vinsten i Kuskchampion, där Magnus hade ett övertag på sju segrar mot Carl-Eriks fem inför dagens tävling.

Via två nya vinster idag såg Magnus ut att gå mot titeln i tävlingen, som räknar totalvinster under tävlingsåret. Men Carl-Erik räddade upp med en seger i det nästa sista loppet. Det gör att Magnus inför tisdagens säsongsavslutning leder på 9 vinster, före Carl-Eriks 6 och Linda Sedströms 5.

– Nu vill det till att Carl-Erik tar några lopp, annars är det avgjort. Det kan bli en spännande avslutning, hoppas Rolf Nydén.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Valla Alfred – Linda Sedström
Lopp 2: Catch The Cash – Magnus Jakobsson
Lopp 3: Othello Face – Örjan Kihlström
Lopp 4: The Next One – Emil Wulcan
Lopp 5: C.Road Rapida – Linda Sedström
Lopp 6: Greve E. – Magnus Jakobsson
Lopp 7: Storm Passage – Petter Karlsson
Lopp 8: Magnifik Gelj – Petter Karlsson
Lopp 9: Lady Comet – Claes Svensson
Lopp 10: Charm Up – Carl-Erik Lindblom

Publicerad 31 juli 2014 klockan 20:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 18:42