Så slutar Elitserien

Fem månader och 14 dagar har gått sedan Engelholm kröntes svenska mästare 2016. Idag är det äntligen dags för en ny säsong, ett nytt elitserielag och kampen om en ny mästartitel. Själv satt jag fastklistrad framför livesändningen av elitserieupptakten under onsdagen. Kanske var detta till mina studieresultats och mitt framtida jags förtvivlan, men de sägs ju att man ska leva i nuet.

Så här Dagen-D så måste jag givetvis komma med en årlig tippning för hur Elitserien ska sluta. Men jag har valt att hålla mig till att tippa hur grundserien slutar då detta känns som en väldigt förändringsbar säsong. Svenska folket och Elitseriens tränare har fått rösta på vilka de tror kommer ta hem grundserien och titeln. Intressant är att regerande mästarna Engelholm får en tredjedel av folkets röster på Facebook men endast en av nio röster från tränarna. En kvalificerad gissning skulle vara att Engelholm antagligen får många facebookröster eftersom de har en stor supporterskara som kanske röstar mer emotionellt än rationellt. Det skulle dock vara intressant att se vem som gett Engelholm deras enda röst i tränarnas omröstning, intressant vore det om det är Per-Anders Sääf själv. Hylte/Halmstad är favoriter både hos folket och bland tränarna, då de får 40 % på Facebook och 66 % av tränarna. Förvånad bli jag över att inte fler tror på Örebro efter fjolsäsongens silver. Kanske beror det på att försäsongsmatcherna gått lite väl trevande eller kanske tycker tränarna att Whitney Turner är en alldeles för stor förlust för laget. När jag nu spekulerat tillräckligt kring vad andra tänker så är det dags att dela med mig av mina egna tankar.

1. Hylte/Halmstad. Jag har alltid varit den som faller för grupptryck och måste gör det även här. Det var länge sedan vi såg en trupp som ser så stark ut som Hylte/Halmstads gör denna säsong. Fem spelare som burit blågula tröjan och fem internationella spelare till på det blir en oslagbar kombination.

2. Örebro. Detta var den svåraste tippningen. Jag tror Örebro kommer ta andraplatsen eftersom de kommer öppna bättre än Engelholm. Däremot är jag inte övertyga om att Örebro kommer vara starkare än Engelholm om de möts i en semifinal.

3. Engelholm. Inget lag har gjort så stora förluster som EVS, hela startsexan är borta, och därför tror jag de kommer ha en längre startsträcka än många andra. Engelholms tre utländska spelare ser riktigt starka ut och nu hänger allt på hur deras svenskor kan prestera.

4. Lindesberg. Den faktor som gör att jag sätter Linde före Svedala och Gislaved heter Freja Morén. Då alla tre lagen fyllt sin internationella kvot tror jag Freja kommer vara den svenskan som kan göra skillnaden. Hon sticker tydligast ut i de tre lagen.

5. Gislaved. Det jag tror kommer göra skillnaden jämtemot Svedala och som gör att Gislaved har en ljus framtid är storleken på deras trupp. De har lyckats bäst med värvandet av svenska spelare. En bra träningskultur leder långt och det bygger Gislaved.

6. Svedala. Klubben hade tur förra säsongen som fick tag på så otroligt bra spelare som Camryn Irwin, Chelsey Bettinson och Mo Simmons, den turen är svår att få två säsonger i rad. Förlusten av Filippa Hansson och Jessika Nilsson slår också hårt.

7. Lund. Här skulle jag vilja lägga in en liten parentes. Lund skulle kunna slå något extremt från underläge och de skulle mycket väl kunna utmana Linde, Svedala och Gislaved. Det var väldigt länge sedan vi såg en nykomling med så stor potential som Lund och om de inte levererar redan i år så kommer de vara Gran Prix-aktuella nästa säsongen.

8. Sollentuna. Förra säsongen gick inte vägen för Sollentuna och spelarna försvann en efter en under sommaren. När man har principen att inte värva internationellt så blir det svårt när de egna lämnar.  Det är tur för Sollentuna att de ligger så nära huvudstaden då det är lättare att få tag på spelare som ”trillar in” lite otippat.

9. RIG Falköping. Det blir ett tufft år för RIG med få spelare i de övre årskullarna som håller måttet. Det finns dock en ljus framtid hos RIG med många riktigt spännande namn i årets tillskott. Vissa av dessa kommer nog vara avgörande för dem redan denna säsong.

Nu är tippningen gjord och det är bara att luta sig tillbaka och njuta av färden som är Elitserien 2016/17.

Publicerad 8 oktober 2016 klockan 06:00

LindeNytt Redaktion , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp i matchen, men med hjälp av Robert Mjönander och åttamålsskytten Algot Hane. Kunde LIF, trots förlust, minska målgapet från ett sjumålsunderläge till en tremålsförlust, på tjugo minuter.

13 februari 2021 klockan 19:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen
Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den ...
12 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna
Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, ...
12 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar
Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde raka trepoängare. ...
10 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den andra perioden, för att senare avgöra matchen inom de sista fem minuterna. Med tre nya poäng ökar Lindlöven sin ledning i tabellen, dessutom står man som obesegrade i den andra mötesrundan efter tre matcher.

5 februari 2021 klockan 22:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig tillbaka i den inledande halvleken, men stod chanslösa mot ett taggat LIF Lindesberg. Redan med tio minuter kvar av matchen hade LIF låst matchen till sin fördel med 17-23.

30 januari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. V...

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip ...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona
Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven
Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot ...
15 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg
Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in fr...
15 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2020-12-28

2020-12-22

2020-12-19

2021-02-26 02:29