Storseger i WSK:s premiär

Säsongen inleddes med tre fina poäng för WSK Lindesberg. I seriepremiären körde man över gästande Pålsboda fullständigt. 10-0 skrevs slutsiffrorna till, efter att Kristoffer Pettersson hållit nollan efter sina skadebesvär.

WSK Lindesberg inledde på torsdagskvällen den nya säsongen. Redan långt innan matchstart hemma mot Pålsboda var aktiviteten hög i Stadsskogsskolans Idrottshall, där både publik och spelare laddade upp. En av de som tidigt var på plats var WSK-tränaren Stefan Klack, som berättade om målen för säsongen.

– Det är att bli lite bättre än förra året. Bli starkare och snabbare och närma oss de bästa lagen. Men det kommer att bli tight i år också, serien är bättre nu tror jag.

Klack går nu in till sin femte säsong som tränare för WSK. Under sina år har han varit med om att ta klivet upp till division 1, fallit tillbaka ner i tvåan och stabiliserat laget där. Själv förespråkar Klack ungdomsleden och där har WSK det välställt. Redan förra säsongen slog sig flera juniorer in i A-truppen, killar som nu är redo för nästa steg.

– Jag vet några namn som vi har nämnt och som vi tror väldigt mycket på. Innebandymässigt är de där, men sen måste de bli lite större och starkare så klart, förklarar Klack och säger vad han tror om WSK:s chanser till division 1-spel i framtiden.

– Jag tror på stora möjligheter. Det är mycket upp till spelarna att orka och vilja. Det krävs att man är seriös och tränar på hårt, och då finns alla möjligheter inom några år.

”Vi höll fokus och då var det ingen fara”

Ikväll var det alltså dags för denna säsongs upplaga av division 2 att starta. WSK har under sommaren tappat Andreas Johansson och Jacob Nyström, som båda gått till Nora. Frågan inför hemmapremiären mot Pålsboda var därför om övriga laget kunde axla poängkungarnas mantel.

Publiken behövde dock inte oroa sig över det alltför länge. Redan efter tre minuter skickade Andreas Hansson in 1-0 från sin backposition, med ett skott intill stolpen. Niklas Carlsson och Hampus Hedin fyllde på med varsitt snabbt mål och William Svensson kunde sedan kontra in 4-0. En klar ledning för WSK, men med två hela perioder kvar att spela.

– Det gällde bara att hålla fokus hela matchen, så skulle det vara lugnt. Det är annars lätt att man kommer in i att hitta lite mer avgörande passningar och jaga poäng. Men jag tycker att vi höll fokus och då var det ingen fara, säger Stefan Klack.

Och någon fara var det aldrig för WSK. Två minuter in i mittperioden serverades Mattias Landgren öppet mål med en fin passning från Niklas Carlsson. Ytterligare två mål inom loppet av bara ett par minuter tog WSK upp till 7-0, vilket även avgjorde matchen definitivt.

Höll nollan efter skadan

Segersiffrorna skrevs till slut till hela 10-0. Poängbäst i WSK blev Niklas Carlsson, som stod för tre mål och en assist. Men även i defensiven fanns det utropstecken, inte minst i form av målvakten Kristoffer Pettersson som höll nollan.

– Kristoffer var riktigt duktig i målet idag. Han är tillbaka efter en lång frånvaro och spelar redan så här bra. Det är skönt för honom, berömmer Klack och tillägger vad han är mest nöjd med.

– Att vi i det stora hela höll en bra fart på bollen. Vi rörde oss, hade snabba pass och hade en bra fart i spelet helt enkelt.

Med tre fina premiärpoäng i bagaget blickar nu WSK vidare. Seriespelet fortsätter söndag nästa helg, då man ställs mot Varberga på bortaplan.

Matchfakta WSK Lindesberg-Pålsboda:
Resultat: 10-0 (4-0, 3-0, 3-0)
Publik: 96
Skott: 31-14
Mål WSK: 1-0 Andreas Hansson (Alamartin), 2-0 Niklas Carlsson (Hellsing), 3-0 Hampus Hedin (Arvidsson), 4-0 William Svensson, 5-0 Mattias Landgren (Carlsson), 6-0 Michael Kromm (Svanholm), 7-0 Niklas Carlsson (Hellsing), 8-0 Niklas Carlsson (Landgren), 9-0 Max Molander (Alamartin), 10-0 Pontus Hellsing (Landgren)

Tabellen från Örebro Innebandyförbund:
Tabellen innebandy

Publicerad 24 september 2015 klockan 22:27


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:20