Det blev tre poäng direkt i seriestarten för GSK, via övertygande 9-2 mot Fellingsbro. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Storseger när GSK öppnade säsongen

Den nya säsongen fick bästa tänkbara start för Guldsmedshytte SK. I bortaderbyt mot Fellingsbro/Frövi vann man med 9-2, efter bland annat tre poäng av nyförvärvet Daniel Olsson Fromell. Redan nu har GSK börjat hoppas på spel i Alltrean till våren.

Den nya hockeysäsongen tog på fredagen sin början för Guldsmedshytte SK. Laget tog sig i våras långt i kvalspelet för att nå division 2 och man har under sommaren fått behålla stora delar av truppen. Poängmaskinen Marcus Sjöö har lagt skridskorna på hyllan, men GSK har fyllt på med profiler som Marcus Hjelm och Daniel Olsson Fromell.

– Vi ser väl ganska hoppfullt på det hela. Tyvärr har vi haft väldigt mycket jobb och skador som stört, så vi har inte riktigt kunnat träna som vi velat än. Förhoppningsvis så blir det bättre med tiden, säger Benny Vikström om den säsong som stundar.

I premiären ställdes GSK-tränaren och hans lag mot Fellingsbro/Frövi i ett intressant derby. Motståndet öppnade klart bäst och tog även ledningen efter knappa nio minuters spel, men därifrån handlade allt om GSK. Gästerna tog över totalt, kastade in fyra puckar i FFIK-målet och gick till periodvila med ledningen 1-4.

– Första tio klev vi inte alls in i situationerna och FFIK tog ledningen välförtjänt. Men det kändes som att det väckte oss lite, summerar Vikström den första perioden.

I mittenakten drygade laget sedan ut sin ledning med ytterligare tre mål. Ett av dessa gjordes av Daniel Olsson Fromell, hans allra första någonsin i A-lagssammanhang för klubben. I slutperioden bevakade sedan GSK sin solida ledning och segersiffrorna stannade vid övertygande 9-2.

Vill ge profilvärvningen tid att anpassa sig

Benny Vikström är trots krossen mot Fellingsbro sansad i sin analys. Tränaren väljer att peka ut Rasmus Ohlsson Fromell, Andreas Jensen och Max Bergström som tre nyckelfigurer till vinsten.

– Ett extra plus också till comebackande Marcus Hjelm. Han visar att han blir ett stort tillskott i vinter!, basunerar Vikström ut.

Ett annat färskt tillskott inför säsongen är Daniel Olsson Fromell. Efter tio säsonger och hundratals matcher för Lindlöven har 29-åringen nu vänt hem till sin moderklubb. Förväntningarna är skyhöga på profilen, som även svarade för ett mål och två assist i premiären.

– Det går inte att blunda för att Daniel kommer att vara bra här hos oss, det tvivlar vi inte på. Men man får samtidigt ge det lite tid. Det är ovant för honom att spela i division 3, även om det är en sämre nivå så blir spelet annorlunda, förklarar Vikström.

Till den här säsongen har division 3 dessutom stöpts om i en ny tappning. De tio lagen i V/Ö B-serien kommer nu att göra upp i 18 grundseriematcher fram till juluppehållet, där de tre främst placerade sedan avancerar till en Alltrea tillsammans med Värmlands topptrio. Det nya konceptet innebär fler matcher och Vikströms gäng går varsamt fram med målsättningarna.

– Det enda vi har sagt är att vi ska vara med och hugga på topp tre fram till jul. Sen får vi se hur det går efter det, men först och främst vill vi ta oss till Alltrean.

Matchfakta Fellingsbro/Frövi-Guldsmedshytte SK:
Resultat: 2-9 (1-4, 0-3, 1-2)
Skott: 30-46
Mål GSK: 1-1 Max Bergström (Hjelm), 1-2 Michael Carlsson (Jensen, Hjelm), 1-3 Rasmus Ohlsson Fromell (Liljesvahn, D Olsson Fromell), 1-4 Viktor Liljesvahn (Jensen, Carlsson), 1-5 Marcus Hjelm (Jensen,) 1-6 Daniel Olsson Fromell (Wigerskog, Ahlström), 1-7 Rasmus Ohlsson Fromell, 1-8 Max Wigerskog (D Olsson Fromell), 1-9 Andreas Arvidsson

Publicerad 9 oktober 2015 klockan 23:07


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:20