Storvinst vid årsfinalen – där Magnus Jakobsson blev årets Kuskchampion

Med ett lunchtrav tog Fornaboda på tisdagen farväl efter en intensiv och lyckad travsäsong. Uppemot 700 åskådare fanns på plats när banan slog upp portarna för en sista gång. De fick se Magnus Jakobsson ta hem Kuskchampion-titeln och även vara med om en storvinst i V5 på 140 000 kronor.

När Lars-Åke Söderholm bakom hästen Laphroaig Lee gick i mål på tisdagseftermiddagen satte det punkt för den här travsäsongen. Ekipaget blev årets sista vinnare vid Fornaboda Travbana. Dagens lunchtrav fick äran att agera årsfinal vid banan, med första start redan klockan 12.20.

Med i startfältet fanns Niclas Fischer, som så sent som i torsdagens var inblandad i en läskig olycka just vid Fornaboda. Travbanans ordförande Rolf Nydén välkomnade Niclas snabba tillfrisknande och konstaterar att det hela gick oväntat bra. Något annat oväntat inträffade redan i dagens första lopp, där det bjöds på en riktig skräll.

– Ja i V4:ans första lopp vann ju Mercedes Balogh med sin Big River Supreme. Det gav tjugo gånger pengarna, så det var en riktig överraskning direkt.

Hoppas få behålla sina stora tävlingsdagar

När säsongen nu nått sitt slut kan Rolf Nydén blicka tillbaka på en fin sommar. Vädret har varit strålande och det var först under tisdagens årsfinal som de första regndropparna föll. Dessutom har publiken fått se många spännande lopp vid banan.

– När vi sammanfattar det här så kommer vi att vara jättenöjda. Det är synd bara att det är så långt till maj haha!

Nu går man in en lugnare period, men att i höst börjar planeringen för nästa år. Själva schemaläggningen av tävlingarna styrs av ATG och Fornaboda har inte mycket att säga till om.

– Det viktiga är att behålla Midsommardagen, V86-dagen och Nationaldagen som för oss är tre väldigt viktiga dagar. Men det tror jag att vi kommer att få. För övrigt kommer det nog att se ut som det gjort i år, berättar Rolf Nydén.

Favoriten säkrade Kuskchampion-titeln

Mest fokus handlade inför lunchtravet om vem som skulle ta hem segern i Kuskchampion. Titelracet stod på förhand mellan Magnus Jakobsson och Carl-Erik Lindblom, på 9 respektive 6 segrar.

Även om de två kuskarna ställde upp i över hälften av loppet lyckades ingen ta någon ytterligare vinst. Det innebar att Magnus Jakobsson som väntat höll undan och kunde koras som årets Kuskchampion. Som pris erhöll han ett resepresentvärt värt 50 000 kronor.

V5-spel gav 140 000 i vinst

Allra gladast vid Fornaboda idag var nog troligen en tippare. Spelaren hade lämnat in en kupong för de fem V5-loppen till en kostnad av 1176 kronor och prickade rätt på samtliga. Omgången gav en mycket hög utdelning, vilket gav spelaren en vinst på 139 477 kronor.

– Kupongen innehöll en rad med 5 rätt. Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik, ett ogarderat lopp, säger ATG:s PR-chef Hasse Svennehed.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Big River Supreme – Mercedes Balogh
Lopp 2: Palermo Caesar – Ville Nisonen
Lopp 3: Staro Family – Claes Sjöström
Lopp 4: Chanel Boko – Göran Lång
Lopp 5: Luckyfly Athena – Jennifer Tillman
Lopp 6: Svedbo Såklart – Kjell Hermin
Lopp 7: Steel Muscle – Kevin Oscarsson
Lopp 8: Carpenter On Tour – Tony Wallin
Lopp 9: Relation – Kjell Wallin
Lopp 10: Laphroaig Lee – Lars-Åke Söderholm

Publicerad 5 augusti 2014 klockan 17:58

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Annons

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären
Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att ...
18 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-10-18 06:28