Straffar fällde Lindlöven

Lindlöven förlorade på onsdagen med 3-4 mot Enköping efter straffar. Laget stod för en stark arbetsinsats, men trots en stabil första halva av matchen tappade man sin 2-0-ledning. Efter förlusten pekade Tomas Östlund på de många utvisningarna som den avgörande faktorn.

Det blev en ny tung förlust för Lindlöven. På onsdagskvällen föll laget med 3-4 mot Enköping efter ett straffavgörande. Trots en 2-0-ledning i slutet av den andra perioden tappade man greppet om matchen. En match som man överlag kontrollerade till väldigt stora delar.

– Vi förlorar på våra utvisningar, slår Tomas Östlund bittert fast efter matchen.

För det var onekligen utvisningarna som förändrade matchbilden. Men fram tills det så var det Lindlöven som styrde över Lindehovs rink. Klockan hade inte passerat två minuter före det att Alexander Kovalonok stänkte in 1-0 i spel fem mot fyra. Den smakstarten följdes av en stabil period, där Lindlöven var täta i försvarsspelet och kontrollerade spelet.

– Vår första period är riktigt jävla bra. Vi spelar tight och håller laget kort, sen så tycker jag att vi är riktigt bra i powerplay också, menar Tomas.

Även den andra perioden är Tomas nöjd med, något han har fog för. Likt den inledande perioden var det Lindlöven som styrde över matchen, tack vare ett disciplinerat försvarsspel där man låg tätt. Mot slutet av perioden fick laget även utdelning för allt sitt slit. På en spelvändning bröt sig lagkaptenen Nicklas Nooni starkt förbi sin back, skar in från vänsterkanten och pressade in pucken under till 2-0.

Glädjen blev dock ytterst kortvarig, för endast sekunder efter målet prickade Viktor Sjödin in reduceringen för Enköping. En reducering som tidigt i den tredje perioden fylldes på med en 2-2-kvittering, via retur över en liggande Philip Ödmark. Lindlöven tappade därefter all den kontroll man haft i matchen och det var stor press mot Ödmarks mål. Men från ingenstans kunde Patrik Säfström peta in 3-2 i powerplay, något som med åtta minuter kvar att spela osade vinstmål.

Men återigen tog sig Enköping tillbaka i matchen, när Olof Hansén skickade in 3-3 efter en fin diagonalpassning. Matchen gick därmed till förlängning och sedermera straffar. Där lyckades inte Lindlöven få hål på Jacob Redin Wallstedt, även om Kovalonok var nära med en dragning. Istället blev Viktor Sjödin matchvinnare för sitt Enköping när han satte 3-4 efter att ha lurat ned Ödmark.

– I fem mot fem-spelet är det stabilt. Men det går inte att ta så här många skitutvisningar som vi gör. Vi kommer ur fas och spelet blir helt sönderryckt, konstaterar Tomas.

Efter lite räknande kommer han även fram till att kvällen bjöd på hela 10 tvåminutersutvisningar för laget. Det innebär en hel period i boxplay, vilket givetvis är ohållbart. Utöver att ge motståndarna en chans i powerplay leder utvisningarna även till att laget snabbare tröttas ut, tror han.

– I den tredje perioden blir laget längre och där tappar vi kontrollen över matchen, sen är vi tillbakapressade. Jag tror att det dels beror på att killarna blir trötta. Men arbetsinsatsen kan jag inte säga någonting om, alla gav verkligen allt ikväll och vi hade sån energi i båset, berättar Tomas om hur han ser på avslutningen av matchen.

I och med förlusten ligger Lindlöven kvar i botten, med hela tio poäng upp till strecket. På frågan om kvällens match innebär en vunnen eller två förlorade poäng har Tomas ett bestämt svar.

– Det känns verkligen som två förlorade poäng. Vi gör en riktigt stark första halva, ja fram till den artonde minuten av den andra perioden gör vi det perfekt. Så det är en tung förlust.

Matchfakta Lindlöven-Enköping:
Resultat: 3-4 e.str (1-0, 1-1, 1-2, 0-0)
Publik: 289
Skott: 24-45
Mål Lindlöven: Kovalonok (Berg), Nooni (Kovalonok, Säfström), Säfström (Kovalonok, Ekengren)

Övriga resultat från division 1 C:
Borlänge-Surahammar 7-3
Hudiksvall-Falu IF 6-1
Skedvi/Säter-Tierp 3-4
Åker-Hedemora 11-3

Publicerad 23 oktober 2013 klockan 23:01

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 22:31