FOTO: Hannes Feldin

Svagt IFK föll – för tredje gången borta

IFK Lindesberg är fortsatt poänglösa på bortaplan den här våren. I mötet med Närkes Kil kom den säsongens tredje förlust, via slutresultatet 2-1. Därmed tappade IFK mark till toppskiktet i tabellen.

– Det är bara att gratulera Närkes Kil. Vi möter inget bra fotbollslag, men vi är riktigt dåliga själva. De vinner för att de är smartare än oss och jag är riktigt besviken, säger Aleksander Lazarevic efter 1-2-förlusten.

IFK-tränaren fick se sitt lag leverera en rakt igenom grå insats på onsdagskvällen. Laget var sargat redan på förhand med ett flertal skador och avbräck. Inte blev det bättre sedan av att tre spelare tvingades utgå på grund av skada.

Med de besvären bakom sig och med ett genomgående uddlöst anfallsspel blev bortamötet mot Närkes Kil ingen rolig historia. Hemmalaget utnyttjade IFK:s ljumna dagsform till att göra 1-0 halvvägs in i den första halvleken. Den ledningen utökades sedan till 2-0 tidigt efter paus via en kontring.

Därifrån fick IFK jobba i en tung uppförsbacke, något som man hade stora problem med. Laget hade förtvivlat svårt att komma någonvart och Lazarevic erkänner att man knappt vaskade fram en målchans.

– Vi bygger för nästa år, men det är ingen ursäkt en dag som denna. Ingenting stämde och de spelade smartare än oss. När de såg att vi är ett spelande lag började de att tjonga långt. Idag var vi inte bra helt enkelt, hela vägen från spelare till ledare, slår tränaren fast.

En reducering kom dock för IFK, som med tjugo minuter kvar pressade in 2-1. Mittbacken Elvis Karaosmanovic noterades för målet, som mycket väl kan ha gått in via ett Närkes Kil-ben. Efter målet försökte IFK att vrida upp offensiven och man gick fullt framåt. Men skärpan saknades och man aldrig riktigt nära en kvittering.

– Vi skruvade upp tempot och jag och Ronny (Sterzenbach) gjorde ändringar taktiskt. Vi tog in tre anfallare, fyra anfallare, fem anfallare och pumpade inlägg. Men det kom ingenting, vi var inte riktigt där idag och var inte heta nog, säger Lazarevic.

Förlusten var den tredje för hans IFK denna vår. Samtidigt som laget gjort rent hus hemma är man poänglösa borta, något som Lazarevic inte finner någon förklaring till. Kvällens förlust har tränaren inte mycket att säga om mer än att man viker ner sig.

– Jag vet att vi ska vinna den här matchen. Kommer vi bara upp hälften av normal prestation vinner vi, och det är det som är så otroligt. Det är en bra läropoäng för framtiden i alla fall.

Nederlaget gjorde att IFK nu tappade en placering i tabellen och numera placerar sig som femma. Än värre var att avståndet upp till toppduon Glanshammar och Fellingsbro GoIF växte till hela sju poäng. Nästa onsdag väntar seriematch för IFK. Då spelar laget ett stekhett derby mot just Fellingsbro.

Matchfakta Närkes Kil-IFK Lindesberg:
Resultat: 2-1 (1-0)
Mål IFK: 2-1 Elvis Karaosmanovic

Övriga resultat från division 6:
Hovsta-FK Örebro 7-1
Garphyttans IF-Fellingsbro GoIF 1-2
Glanshammar-Ervalla 1-0

Tabellen:
1 Glanshammar          6     22-5     16
2 Fellingsbro GoIF      6     19-3     16

3 Hovsta                     6     13-5     12
4 Ervalla                     6     17-9     9
5 IFK Lindesberg        6     12-6     9
6 Närkes Kil                5     7-8     9
7 Lilla Örebro              5     8-17     7
8 Garphyttans IF        5     8-17     3
9 FK Örebro               6     6-22     1
10 Grönbo                  5     3-23     0

Publicerad 28 maj 2014 klockan 21:18

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 09:48