3-0 tidigare i höst förvandlades till 0-3 när Lindesberg Volley återigen mötte Gislaved. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tabellfemman svepte Linde i tre set: ”Var inte tillräckligt effektiva”

GP-platsen var redan säkrad – då föll Lindesberg Volley klart. Bortamötet med Gislaved slutade i förlust med 0-3 i set. Siffrorna skrevs till 21-25, 26-28 och 17-25 och Linde gick miste om möjligheten att knappa in på topptrion.

– En jättekonstig match som egentligen börjar med en bra känsla. Men vi tog oss aldrig framåt, det var vårt eget fel att vi inte var tillräckligt effektiva, summerar Rebecca ”12” Gustafsson.

Spikern var med sitt Lindesberg Volley under lördagen på plats i Gisle Sporthall för match. Motståndet stod Gislaved för, inför matchen tabellfemma med tre poäng upp till redan GP-klara Linde. Inledningen var jämn, även om hemmalaget med ett tidigt ryck skaffade sig en fyrapoängsledning. Linde vände dock snabbt tillbaka och gick därefter själva ifrån till 8-12.

Vid den punkten svarade Gislaved för en lika tvär vändning med åtta raka bollvinster. Därefter släppte sedan inte hemmalaget greppet om setet, som slutade med siffrorna 25-21. Även i andra set drog lagen länge jämnt. Gislaved satt större delen i förarsätet, men bara någon poäng bakom skuggade Linde hela vägen fram till skiljebollar.

Till sist slog smålänningarna in 28-26 och det satte pressen på Lindesberg inför tredje. Där svarade dock laget inte alls upp till förväntningarna, utan istället var det Gislaved som seglade ifrån till en klar ledning. Musten gick där lite ur Linde, som inte kunde resa sig och föll för tredje setet i rad.

Det gav förlust och noll poäng hem till Bergslagen. Helt olikt scenario jämfört med senast duon möttes, då Lindesberg i den andra serieomgången körde över Gislaved med klara 3-0. Nu blev siffrorna omvända och det var Lindes andra tresetsförlust på de tre senaste matcherna.

Tar julvila – spelar igen 4:e januari

– När servemottagningen inte är på topp blir inte anfallsspelet kreativt, utan det blir lättläst. Gislaved har stora spelare i block, så det var just bakåt som vi föll lite grann, är Rebecca Gustafssons analys av nederlaget.

Trots resultatet ligger ändå Lindesberg kvar på fjärdeplatsen, med samma antal poäng som Gislaved. Bergslagstjejerna hade redan inför höstens avslutande omgång säkrat sin biljett till Grand Prix i januari. Men det menar Rebecca inte hade någon som helst betydelse på lagets inställning i matchen.

– Jag kan snarare tänka mig att de kände att de inte hade något att förlora. Men jag kan inte tycka att det var någon slapp inställning från vår sida. Vi ville verkligen göra en bra sista insats och ta julledigt med en bra match i ryggen.

Nu blev det istället förlust för Lindesberg Volley, som har en lång julvila att vänta. Nästa seriematch spelar laget den 4:e januari. Då väntar Örebro i ett laddat hemmaderby, något som även blir avstampet till Grand Prix.

Turneringen avgörs i Uppsala helgen den 7-8:e januari och Linde gör upp mot Engelholm, Örebro och Hylte/Halmstad. Samtidigt har Elitserien hunnit med elva av sina 20 grundserieomgångar. Lindesberg slår sig efter höstens resultat in som fyra, en placering som man inom laget ser som godkänd.

– Över förväntan jämfört med hur både vi och många andra trodde innan säsongen. Det var väl ingen som trodde att vi skulle ligga fyra till jul, dessutom har vi legat ännu bättre till. Sen har vi gjort några skitmatcher på slutet som sabbat det. Men vi är absolut med när vi spelar bra och vi har visat att vi kan spela bra, konstaterar Rebecca.

Matchfakta Gislaved-Lindesberg Volley:
Resultat: 3-0 (25-21, 28-26, 25-17)
Publik: 63

Övrigt resultat från Elitserien:
Örebro-Engelholm 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 17 december 2016 klockan 16:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-11 19:07