3-0 tidigare i höst förvandlades till 0-3 när Lindesberg Volley återigen mötte Gislaved. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tabellfemman svepte Linde i tre set: ”Var inte tillräckligt effektiva”

GP-platsen var redan säkrad – då föll Lindesberg Volley klart. Bortamötet med Gislaved slutade i förlust med 0-3 i set. Siffrorna skrevs till 21-25, 26-28 och 17-25 och Linde gick miste om möjligheten att knappa in på topptrion.

– En jättekonstig match som egentligen börjar med en bra känsla. Men vi tog oss aldrig framåt, det var vårt eget fel att vi inte var tillräckligt effektiva, summerar Rebecca ”12” Gustafsson.

Spikern var med sitt Lindesberg Volley under lördagen på plats i Gisle Sporthall för match. Motståndet stod Gislaved för, inför matchen tabellfemma med tre poäng upp till redan GP-klara Linde. Inledningen var jämn, även om hemmalaget med ett tidigt ryck skaffade sig en fyrapoängsledning. Linde vände dock snabbt tillbaka och gick därefter själva ifrån till 8-12.

Vid den punkten svarade Gislaved för en lika tvär vändning med åtta raka bollvinster. Därefter släppte sedan inte hemmalaget greppet om setet, som slutade med siffrorna 25-21. Även i andra set drog lagen länge jämnt. Gislaved satt större delen i förarsätet, men bara någon poäng bakom skuggade Linde hela vägen fram till skiljebollar.

Till sist slog smålänningarna in 28-26 och det satte pressen på Lindesberg inför tredje. Där svarade dock laget inte alls upp till förväntningarna, utan istället var det Gislaved som seglade ifrån till en klar ledning. Musten gick där lite ur Linde, som inte kunde resa sig och föll för tredje setet i rad.

Det gav förlust och noll poäng hem till Bergslagen. Helt olikt scenario jämfört med senast duon möttes, då Lindesberg i den andra serieomgången körde över Gislaved med klara 3-0. Nu blev siffrorna omvända och det var Lindes andra tresetsförlust på de tre senaste matcherna.

Tar julvila – spelar igen 4:e januari

– När servemottagningen inte är på topp blir inte anfallsspelet kreativt, utan det blir lättläst. Gislaved har stora spelare i block, så det var just bakåt som vi föll lite grann, är Rebecca Gustafssons analys av nederlaget.

Trots resultatet ligger ändå Lindesberg kvar på fjärdeplatsen, med samma antal poäng som Gislaved. Bergslagstjejerna hade redan inför höstens avslutande omgång säkrat sin biljett till Grand Prix i januari. Men det menar Rebecca inte hade någon som helst betydelse på lagets inställning i matchen.

– Jag kan snarare tänka mig att de kände att de inte hade något att förlora. Men jag kan inte tycka att det var någon slapp inställning från vår sida. Vi ville verkligen göra en bra sista insats och ta julledigt med en bra match i ryggen.

Nu blev det istället förlust för Lindesberg Volley, som har en lång julvila att vänta. Nästa seriematch spelar laget den 4:e januari. Då väntar Örebro i ett laddat hemmaderby, något som även blir avstampet till Grand Prix.

Turneringen avgörs i Uppsala helgen den 7-8:e januari och Linde gör upp mot Engelholm, Örebro och Hylte/Halmstad. Samtidigt har Elitserien hunnit med elva av sina 20 grundserieomgångar. Lindesberg slår sig efter höstens resultat in som fyra, en placering som man inom laget ser som godkänd.

– Över förväntan jämfört med hur både vi och många andra trodde innan säsongen. Det var väl ingen som trodde att vi skulle ligga fyra till jul, dessutom har vi legat ännu bättre till. Sen har vi gjort några skitmatcher på slutet som sabbat det. Men vi är absolut med när vi spelar bra och vi har visat att vi kan spela bra, konstaterar Rebecca.

Matchfakta Gislaved-Lindesberg Volley:
Resultat: 3-0 (25-21, 28-26, 25-17)
Publik: 63

Övrigt resultat från Elitserien:
Örebro-Engelholm 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 17 december 2016 klockan 16:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet
Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den andra perioden, för att ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg
Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning
Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens gång, där Lindlöven kunde avg...
3 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-01-24

2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-03-07 18:30