3-0 tidigare i höst förvandlades till 0-3 när Lindesberg Volley återigen mötte Gislaved. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tabellfemman svepte Linde i tre set: ”Var inte tillräckligt effektiva”

GP-platsen var redan säkrad – då föll Lindesberg Volley klart. Bortamötet med Gislaved slutade i förlust med 0-3 i set. Siffrorna skrevs till 21-25, 26-28 och 17-25 och Linde gick miste om möjligheten att knappa in på topptrion.

– En jättekonstig match som egentligen börjar med en bra känsla. Men vi tog oss aldrig framåt, det var vårt eget fel att vi inte var tillräckligt effektiva, summerar Rebecca ”12” Gustafsson.

Spikern var med sitt Lindesberg Volley under lördagen på plats i Gisle Sporthall för match. Motståndet stod Gislaved för, inför matchen tabellfemma med tre poäng upp till redan GP-klara Linde. Inledningen var jämn, även om hemmalaget med ett tidigt ryck skaffade sig en fyrapoängsledning. Linde vände dock snabbt tillbaka och gick därefter själva ifrån till 8-12.

Vid den punkten svarade Gislaved för en lika tvär vändning med åtta raka bollvinster. Därefter släppte sedan inte hemmalaget greppet om setet, som slutade med siffrorna 25-21. Även i andra set drog lagen länge jämnt. Gislaved satt större delen i förarsätet, men bara någon poäng bakom skuggade Linde hela vägen fram till skiljebollar.

Till sist slog smålänningarna in 28-26 och det satte pressen på Lindesberg inför tredje. Där svarade dock laget inte alls upp till förväntningarna, utan istället var det Gislaved som seglade ifrån till en klar ledning. Musten gick där lite ur Linde, som inte kunde resa sig och föll för tredje setet i rad.

Det gav förlust och noll poäng hem till Bergslagen. Helt olikt scenario jämfört med senast duon möttes, då Lindesberg i den andra serieomgången körde över Gislaved med klara 3-0. Nu blev siffrorna omvända och det var Lindes andra tresetsförlust på de tre senaste matcherna.

Tar julvila – spelar igen 4:e januari

– När servemottagningen inte är på topp blir inte anfallsspelet kreativt, utan det blir lättläst. Gislaved har stora spelare i block, så det var just bakåt som vi föll lite grann, är Rebecca Gustafssons analys av nederlaget.

Trots resultatet ligger ändå Lindesberg kvar på fjärdeplatsen, med samma antal poäng som Gislaved. Bergslagstjejerna hade redan inför höstens avslutande omgång säkrat sin biljett till Grand Prix i januari. Men det menar Rebecca inte hade någon som helst betydelse på lagets inställning i matchen.

– Jag kan snarare tänka mig att de kände att de inte hade något att förlora. Men jag kan inte tycka att det var någon slapp inställning från vår sida. Vi ville verkligen göra en bra sista insats och ta julledigt med en bra match i ryggen.

Nu blev det istället förlust för Lindesberg Volley, som har en lång julvila att vänta. Nästa seriematch spelar laget den 4:e januari. Då väntar Örebro i ett laddat hemmaderby, något som även blir avstampet till Grand Prix.

Turneringen avgörs i Uppsala helgen den 7-8:e januari och Linde gör upp mot Engelholm, Örebro och Hylte/Halmstad. Samtidigt har Elitserien hunnit med elva av sina 20 grundserieomgångar. Lindesberg slår sig efter höstens resultat in som fyra, en placering som man inom laget ser som godkänd.

– Över förväntan jämfört med hur både vi och många andra trodde innan säsongen. Det var väl ingen som trodde att vi skulle ligga fyra till jul, dessutom har vi legat ännu bättre till. Sen har vi gjort några skitmatcher på slutet som sabbat det. Men vi är absolut med när vi spelar bra och vi har visat att vi kan spela bra, konstaterar Rebecca.

Matchfakta Gislaved-Lindesberg Volley:
Resultat: 3-0 (25-21, 28-26, 25-17)
Publik: 63

Övrigt resultat från Elitserien:
Örebro-Engelholm 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 17 december 2016 klockan 16:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären
Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt sä...
8 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!
På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig ...
7 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Annons

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet
Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från J...
6 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven
Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar ...
5 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-06-13 12:25