Talangintervjun: Albin vill ta nästa steg i Löven-tröjan

Under säsongen som gick gjorde han debut i HockeyEttan och spelade fram Lindlöven till playoff. Till i höst siktar Albin Gunnarsson på att ta nya kliv, både personligt och ute på hockeyrinken. Möt den 19-åriga Linde-killen som ska gå i bräschen för den nya generationen i Löven.

När Lindlöven presenterade truppen till HockeyEttan anno 2015-16 fanns många nya namn med. Flera av dessa hade lokal förankring, däribland en 19-årig yngling med endast en handfull A-lagsmatcher på meritlistan. Albin Gunnarsson har nu hunnit avverka sin debutsäsong och kan blicka tillbaka på en lärorik tid.

– Jag tycker att det överträffade mina förväntningar. Det gick ganska trögt i början, men sen kom man in mer och mer i laget och i själva seniorhockeyn. Så på slutet kändes det riktigt bra faktiskt, summerar Albin.

Säsongen som gick var centerns första i Lindlöven sedan flytten för sex år sedan. Den Lövenfostrade Albin tog då klivet till Guldsmedshytte SK, där han tog plats i föreningens U16-trupp. Ett år senare bar det av till Örebro Hockey och säsongen därpå blev BIK Karlskoga nästa klubbadress. Samtliga destinationer bjöd på juniorhockey i olika former, något som fick Albin att växa.

– För varje år kände jag att jag hela tiden tog nya steg. Jag utvecklades riktigt bra, både som person och som hockeyspelare, berättar han.

Någon större smak på A-lagslivet fick han dock inte, så när som på en kortare utlåning till Viking i division 2. Men förra sommaren öppnades så porten till HockeyEttan för Albin. Lindlöven kontaktade då 19-åringen, som inte var sen med att skriva på för moderklubben.

– ”Osten” (Tomas Östlund, sportchef) ringde till mig i slutet av förra säsongen. Han frågade om jag ville hem till Linde och spela, då tackade jag ja, minns Albin.

Gavs ett stort ansvar av tränaren

Att återigen få Lindehov som hemmaarena visade sig bli ett bra steg att ta. Albin hittade snabbt rätt under Jussi Salo, som visade upp en stor tillit sin unge center. Redan under hösten fick han gott om speltid och när Jonas ”Sill” Karlsson lämnade inför vårserien blev rollen som center än viktigare. Själv kände Albin av det ansvar som Jussi gav honom.

– Jo, det tycker jag absolut att jag märkte. Jag hade inte alls förväntat mig så mycket speltid som jag fick. Ju längre säsongen led blev det bara bättre och bättre och det var riktigt kul.

Säsongen slutade även med en riktigt fin notering för Lindlöven. Laget sprang hem förstaplatsen i vårserien, avancerade till playoff och pressade där Piteå till tre matcher innan man snöpligt slogs ut i förlängning. Playoffdrabbningarna följdes av stora publiksiffror och pressen att prestera var en ny lärdom för Albin.

– Det var riktigt häftigt. Det var en bra stämning och att få vara med och spela så viktiga matcher, med playoff och allt, var en upplevelse, förklarar Albin och pekar ut de egenskaper som han bidrog med till succélaget.

– Jag har väl en rätt hyfsad spelförståelse. Jag försöker att göra mina medspelare ännu bättre, kan man säga.

Förnyat kontraktet: ”Jag trivs bra i klubben”

Nästa säsong får Albin även chansen att fortsätta göra sina lagkamrater bättre. Förra torsdagen släppte Lindlöven nyheten att centern förnyat sitt kontrakt med klubben, med ett avtal som sträcker sig till sommaren 2017. Att krita på en förlängning med Löven var inget svårt beslut att ta.

– Det känns jävligt bra att ha det klart! Jag trivs bra i klubben och det känns väldigt bra. Jag ska träna på och slita, sen får vi se hur långt det räcker, säger Albin blygsamt och berättar om sina egna målsättningar för nästa säsong.

– Jag siktar väl på att utvecklas ännu mera som spelare och som person. Det är mitt mål.

Under Jussi Salos vingar får nu Albin möjligheten att ta nästa steg inom hockeyvärlden. Men allra först väntar en lång och tuff försäsong, något som redan har påbörjats. Månader och åter månader i gymmet och i löparspåret väntar nu innan det att pucken åter släpps i HockeyEttan. Men Albin vet att den här tiden är viktig.

– Jajamän, det blir att köra riktigt hårt. Det är inte roligt alls, men man måste det för att kunna komma i så bra form som möjligt till det att säsongen drar igång. För man måste vara beredd från start.

Det här är Albin Gunnarsson:
Född: 3:e maj 1996
Klubbar: Lindlöven, Guldsmedshytte SK U16, Örebro Hockey U16, BIK Karlskoga J18+J20, Viking, Lindlöven
Position: Center
Aktuell med: Skrev förra veckan på för ytterligare en säsong med Lindlövens A-lag

”Talangintervjun” är en artikelserie som fokuserar på framtidens idrottare. Har du tips på någon ungdom i ditt lag eller din förening som brinner för sin idrott? Tveka inte att skicka det till sport@lindenytt.com eller kontakta Hannes Feldin på 0704603603.

Publicerad 15 april 2016 klockan 20:27


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 03:49