Tamt Lindlöven förlorade igen

Lindlövens kräftgång fortsätter i hockeyns division 1. På onsdagskvällen vann gästande Hedemora i Lindehov med 1-3, efter en slätstruken insats av hemmalaget. Efter matchen var det en besviken Tomas Östlund som förklarade hur laget ska försöka vända på situationen.

Det har inte varit någon lätt säsongsinledning för Lindlöven. Inför onsdagens bottenmöte hemma mot Hedemora låg man näst sist i tabellen. Men än värre skulle det bli visade det sig.

Redan när klockan stod på 1.29 hade man hamnat i underläge. Med Joakim Olsson-Fromell i utvisad tog Hedemora vara på powerplay-spelet med att göra 1-0, inprickat av Andrée Eriksson. Lindlöven hade svårt att skapa långa anfall och spelet såg krampaktigt ut överlag. På en omställning kunde sedan ett fint instick hitta fram till Hedemoras Viktor Widing som styrde in 0-2 i nättaket.

Det var även ställningen när Lindlöven lämnade isen efter den första perioden. Utan att ha skapat en enda ordentlig målchans var det stor besvikelse i omklädningsrummet.

– Den första perioden är en total katastrof. Jag kan inte riktigt säga vad vi gör fel, för allt är så dåligt så man förstår det inte. Till pausen kom Staffan in och var riktigt förbannad, berättar den assisterande tränaren Tomas Östlund efter matchen.

Det blev även bättre inledningsvis i den andra perioden, men några riktigt klara målchanser hade man fortfarande svårt att vaska fram. Istället fortsatte laget att dra på sig en mängd utvisningar, vilket gav Hedemora möjligheten att styra spelet. När så Lindlöven äntligen fick chansen i powerplay svarade man med att ge bort 0-3. Genom ett slarv i uppspelsfasen kunde Källström bryta sig fri, lura ner Philip Ödmark och lyfta in pucken.

Det dystra utgångsläget till trots klev Lindlöven ut till den avslutande akten med energi, fart och kreativitet. Med knappa tolv minuter kom även reduceringen, efter att Patrik Säfström tryckt in pucken från nära håll efter förarbete från Jellvert och Resin.

Bud på fler mål fanns sedan, men om det inte var en målvakt i vägen så var stolparna det. Tomas slår uppgivet fast att lag i motgång oftast har studsarna emot sig, och konstaterar även att det är synd att man ger bort matchen så pass tidigt.

– I den sista perioden blir spelet bättre, vi trycker ned dem och skapar mycket chanser. Men då står det redan 3-0. Det ska inte behöva gå så långt innan vi tar oss samman och börjar spela, förklarar han.

Hans teori är att laget känner pressen, en press som släpper i den sista perioden när man bara har allt att vinna. Att nästa match är på bortaplan är skönt för killarna, tror han. Just nu handlar det om att lyfta fram det kreativa som finns inom laget, något som inte går om spelarna åker runt och spänner sig. För att vända den negativa trenden är det självförtroendet och inte spelet som måste korrigeras.

– Det finns inget recept på att om man ändrar i spelet så börjar vi vinna. Vi måste göra det vi gör, men göra det bättre, förklarar Tomas.

I och med kvällens förlust står laget nu på elva poäng och en niondeplats, med ett spel som oroar Tomas. Det är knackigt och flytet i passningsspelet är något som saknas. Ett stort problem ser han i att man misslyckas med de långa passningarna, vilket gör att det blir svårt att få iväg laget i omställningarna. Men att gå runt och leta efter problem är inte rätt metod för få fart på laget.

– Att leta efter skit just nu är jävligt enkelt, men det är inget som hjälper oss. Vi måste samla ihop oss och lösa problemen, Vi har olika möten och försöker med allt vi kan för att komma ur detta, avslutar Tomas.

Publicerad 16 oktober 2013 klockan 23:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 09:58