Nu står det klart vem som blir LIF Lindesbergs nya ansikte på tränarbänken. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tobias Pettersson tar över A-herrarna

LIF Lindesberg har presenterat sin nya tränare för A-herrarna. Ny i rollen blir Tobias Pettersson, som närmast kommer från ett uppdrag där han lett Bodens damer till Elitseriespel. Pettersson ersätter den avgående Herman Arenvang och kommer vid sidan av uppdraget hos A-laget även arbeta med handbollsgymnasiet.

Tidigare under onsdagen kunde LindeNytt berätta om LIF Lindesbergs satsning för kommande säsong, där laget sökt en efterträdare till den avgående tränaren Herman Arenvang. Strax efter lunchtid kom även beskedet att klubben gjort klart med en ersättare. Ny tränare för LIF:s A-herrar blir Tobias Pettersson, en 34-åring som denna vår fört upp Bodens damlag till Elitserien.

– Han är omvittnat duktig runt om i handbollssverige . Till att börja med är han ung, det gör honom utvecklingsbar, säger LIF:s ordförande Leif Karlsson.

– Det var viktigt för oss att få en ung kille. Vi har haft Herman nu och han kom till oss när han var i just den åldern.

Efter sex år med Herman Arenvang vid rodret är det nu alltså dags för en maktskifte på LIF:s tränarbänk. Klubbledningen skrev under onsdagsmorgonen på kontraktet med Tobias Pettersson, ett avtal som sträcker sig över 1+1 år.

Diskussionerna mellan LIF och tränaren tog sin början för en knapp månad sedan. Tobias har därefter hunnit med ett besök i Bergslagen och då bildat sig en uppfattning om både klubben och staden. Helhetsintrycket har varit gott, något som gjorde att han inte tvekade på att tacka ja till erbjudandet.

– Att få träna LIF Lindesberg är ett inspirerande uppdrag. Det är en klassisk förening med väldigt mycket positivism och framåtanda, man är på rätt väg, säger Tobias själv om sin nya uppdragsgivare.

Delad tjänst mellan A-herrarna och gymnasiet: ”LIF är en klassisk ungdomsförening”

Den tjänst som 34-åringen kliver på är en delad sådan, med 50 % koncentrerat på A-lagsuppdraget och 50 % vid handbollsgymnasiet. Det innebär att Tobias rakt av övertar den roll som Herman tidigare haft. Just att kunna locka till sig en tränare villig att arbeta med såväl elitverksamheten som ungdomarna var viktigt för LIF.

– Det har varit våran grundtes hela tiden. Vi tycker att det har fungerat bra med Herman och nu får Tobias en inblick i det som kommer underifrån också. Han får en central position i hela föreningens verksamhet, förklarar Leif Karlsson och Tobias Pettersson fyller i.

– Det var en av anledningarna till att jag valde just Lindesberg, därför att det ska bli kul att jobba med mer än bara A-laget. Nu får jag hjälpa till med ungdomar, juniorer och A-pojkar. Att få jobba med och utveckla den biten ska bli väldigt kul.

Ursprungligen kommer tränaren från Uddevalla, där han under många år var aktiv som ledare inom Kroppskultur. Utöver det har han även tränat division 1-klubben IFK Karlskrona, haft ett scoutinguppdrag åt damlandslaget och närmast i tiden alltså huvudansvaret för Bodens damlag. Meritlistan för 34-åringen är med andra ord gedigen och nu står LIF Lindesberg näst på tur.

Tobias berättar att han följt lagets resultatmässiga framfart de senaste åren. I spelartruppen finns flera etablerade namn från Elitserietiden, men mycket är ännu nytt för brandgults färska tränare. Förhoppningen från Tobias är att kunna lyfta A-herrarna till ytterligare höjder, samtidigt som han brinner för talangverksamheten.

– LIF Lindesberg är en anrik förening med gott renommé i handbollssverige. Sen är klubben också mer än ett herrlag i Allsvenskan, för det är i första hand en klassisk ungdomsförening.

Publicerad 4 maj 2016 klockan 13:42


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 12:41