Tokigt jämn serieupptakt

Det skiljer två poäng mellan första och trettonde plats i handbollens allsvenska efter tre omgångar. Sju lag har plockat fyra poäng vardera och skiljs åt av målskillnad i toppen. Ingen är helt obesegrad. Det är en riktigt häftig start på serien.

Tre omgångar är spelade och inget lag kan längre kalla sig obesegrat i handbollens allsvenska. Wow!

Det är en start på serien som lovar mycket som jag är rädd att den inte kommer kunna hålla, men jag antar att ni håller med om att det är riktigt häftigt med en jämn serie.

Och jämn är väl bara förnamnet på vad som hänt i de tre första omgångarna. Ingen är obesegrad och det är bara nykomlingen Anderstorp (vilka LIF Lindesberg kämpade ner i premiäromgången) som ännu inte lyckats bärga en enda poäng.

Brandgults två segrar av tre möjliga räcker inte längre än till en sjundeplats, men det är samtidigt bara målskillnad som skiljer laget från serieledning. Där OV Helsingborg tronar till följd av ett starkt försvarsspel i serieupptakten.

Men inte ens skåningarna som tycks prenumerera på toppositioner i handbollens allsvenska utan att i slutändan nå hela vägen till toppligan har lyckats gå rent. I helgen tog det stopp i en jämn historia mot Amo, som inte helt oväntat är ett av de sju lag som plockat fyra poäng så här långt.

Det skiljer för tillfället två poäng mellan förstaplats och nästsistaplats (där klassiska HK Drott just nu befinner sig) och det hör verkligen inte till vanligheterna att serier startar på ett så jämnt vis. Då ska man också ha i åtanke att inte bara HK Drott utan också stabila gäng som brandgults senaste skalp VästeråsIrsta, Skånela och förhandsfavoriterna Varberg befinner sig bland de lag som inte plockat fyra poäng.

Men bortsett från att det för oss som ser på är otroligt kul med en jämn serie där alla tycks kunna slå alla och där inga (eller i alla fall väldigt få) matcher är givna på förhand, vad innebär det att det har börjat som det har börjat?

Jo, naturligtvis att det är oerhört viktigt att vinna sina hemmamatcher och försöka plocka så många bonuspoäng som det bara är möjligt på bortaplan. Av de 21 matcher som spelats så här långt i serien är det sju (det vill säga en tredjedel) som slutat med seger för bortalaget. När långa och jämna serier summeras brukar det alltid vara lag som lyckats bra på hemmabana som parkerar i topp.

Men det gäller så klart också att hitta en jämn nivå. Vi kan hurra över ett det har startat så jämnt och spännande, men måste samtidigt vara medvetna om att serien inte riktigt har satt sig än. 23 omgångar återstår och serien kommer naturligtvis att spricka förr eller senare. Då gäller det att vara med på rätt halva om högt ställda målsättningar ska kunna infrias och för att kunna vara det måste nivån vara jämn. Att LIF Lindesberg tillhör lagen som redan lyckats vinna på bortaplan bådar gott sett ur den aspekten.

Jag vågar på intet sätt sia i vilka som kommer att hänga med när serien spricker utan nöjer mig för tillfället med att fascineras av framfarten av orädda uppstickare som Hallby och Tyresö och gläds över att så många som sju lag plockat fyra poäng och tangerar varandra i toppen.

Redan kommande omgång bjuder på några riktigt häftiga möten, till exempel när seriens mest målglada lag Önnered möter det mest målsnåla i RP Linköping och när LIF Lindesberg tar emot Tumba som parkerar på positionen bakom i tabellen. För att inte tala om succégängen Tyresö och Amo som går i klinch, eller OV Helsingborg mot VästeråsIrsta, eller…

Som sagt, när det är så tätt är alla matcher häftiga.

Publicerad 11 oktober 2016 klockan 10:43

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Överst på pallen står Hannez Eriksson från Guldsmedshyttan. Foto: Privat

Hannez svensk mästare i armbrytning – knep både guld och silver: ”Känns riktigt bra”

Med endast tio månaders träning bakom sig, kan nu Hannez Eriksson, 15 år gammal från Guldsmedshyttan, titulera sig som svensk mästare i armbrytning.
– Jag visste inte riktigt vad som hände, skrattar Hannez när LindeNytt når honom för en kommentar.

3 april 2024 klockan 13:35 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in
Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte...
27 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Brödernas/Väsby blev för tuffa när slutspelet drog igång och vann med tre raka matcher över Lindlöven. Detta innebär att det inte blir några fler matcher under denna säsong. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK HK inom AllEttan, så blev de desto svårare att hålla borta under semifinalen. Trots en tvåmålsledning efter den tredje matchens första period, så fick hemmalaget en ny andning efter ett självmål i Lindlöven. Truppen får istället tacka för denna säsong som ett av seriens tolv bästa lag.

20 mars 2024 klockan 21:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En ...

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven gör sitt första framträdande i Ettans semifinal till Allsvenskan. Det blir ett välbekant möte för Lindetruppen genom Brödernas/Väsby, som ännu inte har gjort mål på Lindlöven under säsongen. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de båda lagen i en ny slutspelsserie när semifinalen står för dörren. Inför årets slutspel så ser det ljusare ut för Lindlöven som vid sina två möten i AllEttan mot Brödernas/Väsby, ännu håller nollan. Kanske blir det revansch efter det senaste slutspelsmötet?
– Det ska bli kul att välkomna dem, säger Tomas Östlund.

14 mars 2024 klockan 13:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong ...

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga
Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige...
29 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-04-25 01:09