FOTO: Hannes Feldin

Tränarduon förhandlar med LIF – går mot en fortsättning

Arbetet för nästa pågår för fullt i LIF Lindesberg. Men samtidigt saknar klubben för tillfället tränare, då både Herman Arenvang och Ola Anto står utan kontrakt. LIF:s ambitioner är dock tydliga och omfattar en framtid med duon.

Sedan den första maj står LIF Lindesberg utan någon tränarduo. Då löpte nämligen kontraktet ut både för huvudtränaren Herman Arenvang och hans radarpartner Ola Anto. Diskussioner mellan de båda parterna har pågått under en längre tid och någon anledning till oro finns det inte enligt huvudpersonerna.

– Ambitionen är att fortsätta. Vi ska ju ta ett kliv till gentemot den här säsongen, säger Ola Anto.

Den assisterande tränaren berättar att klubben varit tydliga med att man vill behålla tränarparet. Klubbchefen Anders Sjöberg vill inte kommentera hur långt i förhandlingarna man kommit och hänvisar till att det är styrelsen som drar i trådarna.

För Arenvangs del var ett aktivt val av tränaren att bryta sitt kontrakt efter säsongen, detta då han vill omförhandla det. Men Ola Anto är väldigt tydlig med att det inte är några ekonomiska intressen som styr förhandlingarna. Det som istället intresserar de båda är hur klubben är beredda att bygga för framtiden.

– Det är samma situation för oss som för många av spelarna, vi har ansvarsfulla jobb. Det handlar inte om ekonomi här. Det är mer om att det ska vara en helhet, att man uppifrån a-lag och ner i föreningen har en enhet för hur man jobbar med samtliga spelare, berättar Anto.

– Det är mera de kraven som vi har haft om en fortsättning. Vi ska hitta tillbaka till det som har gjort att Lindesberg funnits på handbollskartan under en längre tid. Vi vill förädla det ytterligare och det känns som att bitarna faller på plats en efter en.

Såväl Anto som Arenvang har ett digert förflutet som spelare i LIF. Arenvang var lagets lagkapten under sin tid i a-laget, men lade av 2010 och sadlade därefter om till tränare. Totalt har det blivit fyra säsonger vid rodret för 40-åringen, där resultaten varit varierande.

Den gångna säsongen var dock ett stort steg i rätt riktning, efter 2012-13:s kräftgång. Då säkrade LIF sin allsvenska existens först i den avslutande omgången. Den här våren hade man istället chansen på kvalspel på säsongens avslutande dag och femteplatsen får ses som en bra slutplacering.

Nu har alltså Arenvang valt att bryta sitt kontrakt med LIF, ett år före dess slut. Själv är han dock väldigt öppen med att han ser en fortsättning med a-laget. I centrum står den fortsatta utvecklingen och elitsatsningen från klubbens sida.

– Jag vill att vi ska fortsätta att göra den satsning och den resa som vi har startat. Alltifrån att göra bättre handbolsspelare till att göra bättre resultat i föreningen, både med att utbilda och förbättra spelare under vår verksamhet. Men även spelare som kommer till oss måste utvecklas, menar Arenvang.

– Jag vill att vi ska se hur vi kan organisera oss. Allt vi ska göra ska vi göra på det bästa sättet vi kan.

För tillfället är LIF igång med försäsongsträningen. Trots att de står utan kontrakt är det Arenvang och Anto som leder träningarna, vilket talar för en fortsättning. Från styrelsehåll vill man inte uttala sig hur långt fram i förhandlingarna man ligger.

– Det vet jag faktiskt inte. Det som vi har sagt är att vi hoppas att vi kommer till en gemensam lösning. Det är likadant med de spelare som inte är färdiga för en fortsättning än, säger LIF:s ordförande Fredrik Öster.

I nuläget förfogar LIF över 15 kontrakterade a-lagsspelare, där Ricky Nordahl förlängde sitt kontrakt i måndags. Tränarfrågan står näst på tur och Arenvang själv ser ljust på framtiden.

– Det intressanta är hur vi ska ta nästa steg och jobba bättre som klubb. Men vi är en klubb med goda möjligheter, vi har mycket publik som följer oss och en stor organisation. Så vi har stora möjligheter.

Publicerad 14 maj 2014 klockan 10:59

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 06:25