FOTO: Hannes Feldin

Tränarduon förhandlar med LIF – går mot en fortsättning

Arbetet för nästa pågår för fullt i LIF Lindesberg. Men samtidigt saknar klubben för tillfället tränare, då både Herman Arenvang och Ola Anto står utan kontrakt. LIF:s ambitioner är dock tydliga och omfattar en framtid med duon.

Sedan den första maj står LIF Lindesberg utan någon tränarduo. Då löpte nämligen kontraktet ut både för huvudtränaren Herman Arenvang och hans radarpartner Ola Anto. Diskussioner mellan de båda parterna har pågått under en längre tid och någon anledning till oro finns det inte enligt huvudpersonerna.

– Ambitionen är att fortsätta. Vi ska ju ta ett kliv till gentemot den här säsongen, säger Ola Anto.

Den assisterande tränaren berättar att klubben varit tydliga med att man vill behålla tränarparet. Klubbchefen Anders Sjöberg vill inte kommentera hur långt i förhandlingarna man kommit och hänvisar till att det är styrelsen som drar i trådarna.

För Arenvangs del var ett aktivt val av tränaren att bryta sitt kontrakt efter säsongen, detta då han vill omförhandla det. Men Ola Anto är väldigt tydlig med att det inte är några ekonomiska intressen som styr förhandlingarna. Det som istället intresserar de båda är hur klubben är beredda att bygga för framtiden.

– Det är samma situation för oss som för många av spelarna, vi har ansvarsfulla jobb. Det handlar inte om ekonomi här. Det är mer om att det ska vara en helhet, att man uppifrån a-lag och ner i föreningen har en enhet för hur man jobbar med samtliga spelare, berättar Anto.

– Det är mera de kraven som vi har haft om en fortsättning. Vi ska hitta tillbaka till det som har gjort att Lindesberg funnits på handbollskartan under en längre tid. Vi vill förädla det ytterligare och det känns som att bitarna faller på plats en efter en.

Såväl Anto som Arenvang har ett digert förflutet som spelare i LIF. Arenvang var lagets lagkapten under sin tid i a-laget, men lade av 2010 och sadlade därefter om till tränare. Totalt har det blivit fyra säsonger vid rodret för 40-åringen, där resultaten varit varierande.

Den gångna säsongen var dock ett stort steg i rätt riktning, efter 2012-13:s kräftgång. Då säkrade LIF sin allsvenska existens först i den avslutande omgången. Den här våren hade man istället chansen på kvalspel på säsongens avslutande dag och femteplatsen får ses som en bra slutplacering.

Nu har alltså Arenvang valt att bryta sitt kontrakt med LIF, ett år före dess slut. Själv är han dock väldigt öppen med att han ser en fortsättning med a-laget. I centrum står den fortsatta utvecklingen och elitsatsningen från klubbens sida.

– Jag vill att vi ska fortsätta att göra den satsning och den resa som vi har startat. Alltifrån att göra bättre handbolsspelare till att göra bättre resultat i föreningen, både med att utbilda och förbättra spelare under vår verksamhet. Men även spelare som kommer till oss måste utvecklas, menar Arenvang.

– Jag vill att vi ska se hur vi kan organisera oss. Allt vi ska göra ska vi göra på det bästa sättet vi kan.

För tillfället är LIF igång med försäsongsträningen. Trots att de står utan kontrakt är det Arenvang och Anto som leder träningarna, vilket talar för en fortsättning. Från styrelsehåll vill man inte uttala sig hur långt fram i förhandlingarna man ligger.

– Det vet jag faktiskt inte. Det som vi har sagt är att vi hoppas att vi kommer till en gemensam lösning. Det är likadant med de spelare som inte är färdiga för en fortsättning än, säger LIF:s ordförande Fredrik Öster.

I nuläget förfogar LIF över 15 kontrakterade a-lagsspelare, där Ricky Nordahl förlängde sitt kontrakt i måndags. Tränarfrågan står näst på tur och Arenvang själv ser ljust på framtiden.

– Det intressanta är hur vi ska ta nästa steg och jobba bättre som klubb. Men vi är en klubb med goda möjligheter, vi har mycket publik som följer oss och en stor organisation. Så vi har stora möjligheter.

Publicerad 14 maj 2014 klockan 10:59

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 09:03