FOTO: Hannes Feldin

Tränarduon förhandlar med LIF – går mot en fortsättning

Arbetet för nästa pågår för fullt i LIF Lindesberg. Men samtidigt saknar klubben för tillfället tränare, då både Herman Arenvang och Ola Anto står utan kontrakt. LIF:s ambitioner är dock tydliga och omfattar en framtid med duon.

Sedan den första maj står LIF Lindesberg utan någon tränarduo. Då löpte nämligen kontraktet ut både för huvudtränaren Herman Arenvang och hans radarpartner Ola Anto. Diskussioner mellan de båda parterna har pågått under en längre tid och någon anledning till oro finns det inte enligt huvudpersonerna.

– Ambitionen är att fortsätta. Vi ska ju ta ett kliv till gentemot den här säsongen, säger Ola Anto.

Den assisterande tränaren berättar att klubben varit tydliga med att man vill behålla tränarparet. Klubbchefen Anders Sjöberg vill inte kommentera hur långt i förhandlingarna man kommit och hänvisar till att det är styrelsen som drar i trådarna.

För Arenvangs del var ett aktivt val av tränaren att bryta sitt kontrakt efter säsongen, detta då han vill omförhandla det. Men Ola Anto är väldigt tydlig med att det inte är några ekonomiska intressen som styr förhandlingarna. Det som istället intresserar de båda är hur klubben är beredda att bygga för framtiden.

– Det är samma situation för oss som för många av spelarna, vi har ansvarsfulla jobb. Det handlar inte om ekonomi här. Det är mer om att det ska vara en helhet, att man uppifrån a-lag och ner i föreningen har en enhet för hur man jobbar med samtliga spelare, berättar Anto.

– Det är mera de kraven som vi har haft om en fortsättning. Vi ska hitta tillbaka till det som har gjort att Lindesberg funnits på handbollskartan under en längre tid. Vi vill förädla det ytterligare och det känns som att bitarna faller på plats en efter en.

Såväl Anto som Arenvang har ett digert förflutet som spelare i LIF. Arenvang var lagets lagkapten under sin tid i a-laget, men lade av 2010 och sadlade därefter om till tränare. Totalt har det blivit fyra säsonger vid rodret för 40-åringen, där resultaten varit varierande.

Den gångna säsongen var dock ett stort steg i rätt riktning, efter 2012-13:s kräftgång. Då säkrade LIF sin allsvenska existens först i den avslutande omgången. Den här våren hade man istället chansen på kvalspel på säsongens avslutande dag och femteplatsen får ses som en bra slutplacering.

Nu har alltså Arenvang valt att bryta sitt kontrakt med LIF, ett år före dess slut. Själv är han dock väldigt öppen med att han ser en fortsättning med a-laget. I centrum står den fortsatta utvecklingen och elitsatsningen från klubbens sida.

– Jag vill att vi ska fortsätta att göra den satsning och den resa som vi har startat. Alltifrån att göra bättre handbolsspelare till att göra bättre resultat i föreningen, både med att utbilda och förbättra spelare under vår verksamhet. Men även spelare som kommer till oss måste utvecklas, menar Arenvang.

– Jag vill att vi ska se hur vi kan organisera oss. Allt vi ska göra ska vi göra på det bästa sättet vi kan.

För tillfället är LIF igång med försäsongsträningen. Trots att de står utan kontrakt är det Arenvang och Anto som leder träningarna, vilket talar för en fortsättning. Från styrelsehåll vill man inte uttala sig hur långt fram i förhandlingarna man ligger.

– Det vet jag faktiskt inte. Det som vi har sagt är att vi hoppas att vi kommer till en gemensam lösning. Det är likadant med de spelare som inte är färdiga för en fortsättning än, säger LIF:s ordförande Fredrik Öster.

I nuläget förfogar LIF över 15 kontrakterade a-lagsspelare, där Ricky Nordahl förlängde sitt kontrakt i måndags. Tränarfrågan står näst på tur och Arenvang själv ser ljust på framtiden.

– Det intressanta är hur vi ska ta nästa steg och jobba bättre som klubb. Men vi är en klubb med goda möjligheter, vi har mycket publik som följer oss och en stor organisation. Så vi har stora möjligheter.

Publicerad 14 maj 2014 klockan 10:59

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Seger när LIF laddade för handbollsdag

Säsongens första dubbelarrangemang stod för dörren där Norrköping gästade Lindesberg i dubbel mening. Trots längre dagar i arenan så är ett dubbelt arrangemang en härlig handbollsdag för LIF-föreningen där både damerna och herrarna får visa upp sig. För damerna blev det en oavgjord drabbning medan herrarna fortsätter sitt segertåg.

3 december 2022 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jesper Nilsson gjorde 11 mål borta mot Bolton under söndagen. Arkivbild: Hasse Persson.

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens första mål, fick en tuff timme framför sig. Redan vid halvtidsvilan var det åtta bollar som skiljde lagen åt till LIFs fördel, en siffra som senare steg upp till femton efter sextio spelade minuter.

27 november 2022 klockan 22:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka...

Jubileumsmatchens ledare gör sig redo för match. LIF Lindesbergs Jonatan Jeppson (t.v.) och IFK Noras Johan Johansson (t.h.). Foto: Timmy Lundegård

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch

Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, gjorde plats för en seriematch i division 3 mellan grannföreningarna IFK Nora och LIF Lindesberg.
– Det blir som vårat sätt att visa att vi gör något extra för att uppmärksamma vårt 115-årsjubileum, säger IFK Noras ordförande Johan Johansson.

12 november 2022 klockan 11:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

FALABs vd, Roger Sixtensson, släppte den första stenen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Festlig invigning av nya curlinghallen

Det var med stor stolthet som Lindesbergs Curlingklubb, tillsammans med det kommunala fastighetsbolaget LIBO/FALAB, förklarade den sprillans nya curlinghallen invigd under lördagen. Inför en stor publik släppte den för dagen något nervösa Roger Sixtensson den första stenen, och fick mottaga rungande applåder från åskådarna.
– Jag har en enorm respekt för alla som spelar curling, för det här är inte lätt, skrattar Sixtensson.

29 oktober 2022 klockan 16:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning mot nästjumbon
Det blev en ren utklassning när LIF Lindesberg gästade tabellens tidiga nästjumbo, Kungsängens SK. Även om den första halvleken bjöd på några...
23 oktober 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny välförtjänt poäng för Linde Volley
Det såg länge mörkt ut för Linde Volleys segerchanser när man spelade match mot Vallentuna under lördagen. Med motståndarna i segerläge med 2-...
23 oktober 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storseger efter målvaktsshow i andra halvlek
Efter en långsammare första halvlek så blev det en kross på hemmaplan för LIF Lindesberg, som under söndagen fick återse Boden på motståndarb...
16 oktober 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herman Bosson blev matchens lirare efter söndagens storseger med 42-28. Foto: Hasse Persson

Total utklassning i hemmapremiären

Det blev en minst sagt målrik match när LIF Lindesberg gjorde sin första seriematch för säsongen på hemmaplan. Hemmalaget stod för hela 24 mål per halvlek och utklassade gästerna från Täby HBK som fick en otroligt tuff andra halvlek. Segern blev stor för LIF som vann med en målskillnad på 14 mål.

9 oktober 2022 klockan 21:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Ny tresetseger för Linde Volley

Hemmapremiären mot Sollentunas C-lag slutade med en överlägsen seger i tre set, detsamma gällde även under lördagen. Det blev däremot jämnare siffror i matchen när Södermalm gästade arenan, där hemmadamerna i slutändan hade kontroll på matchen.

8 oktober 2022 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Silver till Amanda Orrbo på Downs Syndrom VM – uttagen till Special Olympics

Under lördagen gick Frövi Judos Amanda Orrbo ut på judomattan för att fö...

bildspel Benjamins minne blev en känslosam succé

Det bjöds på skratt, segerjubel, tårar, kamratskap och en massa fotboll när cupen Benjamins minne genomfördes ...

Oavgjord seriepremiär i Örebro

Ett handbollsderby mot Örebro SK i Idrottshuset skulle inleda den nya Division 1-serien för LIF Lindesberg. Trots en målsnål...

Annons

En personlig hälsning från många fotbollsspelares stora idol, Zlatan Ibrahimović, finns att vinna. Donerad av världsstjärnan själv. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får en minst sagt extra stor stjärnglans. Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimović, donerar nämligen ett mycket speciellt pris till cupens lotteri, där samtliga intäkter går till Barncancerfonden.

28 september 2022 klockan 18:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. ...

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup

På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen ...

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling

Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med...

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt m...

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste...

Överstas Ragnarök blev Best in Show på Fornabodas andra raka unghästutställning med 81 poäng. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda

För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för kallblod. Femton hästar var på plats för att få visa upp sig där poängen sköt i höjden. Tolv av de femton deltagande hästarna fick Klass I-titel, varav de fyra ”bästa” tilldelades samma poängantal av domare Anders Järnerot.

13 september 2022 klockan 20:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust i första åttondelen
Efter seger mot VästeråsIrsta och SM-mästarna Ystad, så blev LIF Lindesberg klara för slutspel i Svenska Cupen. Hammarby blev motståndet i å...
4 september 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF till slutspel trots förlust
Efter seger mot både Ystad och VästeråsIrsta så var LIF Lindesberg klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen, redan innan den sista cupmatchen ...
31 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson kammar hem brons vid U18-VM
På lördagen var det dags för Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson att ta sig an världseliten inom judo, då U18-VM hölls i Sarajevo. 17-å...
27 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-08-26

2022-08-26

2022-08-21

2022-08-21

2022-08-14

2022-08-12

2022-08-11

2022-08-10

2022-08-09

2022-08-05

2022-08-03

2022-08-01

2022-07-29

2022-07-27

2022-12-05 12:12