LIF har fått tillbaka flera av sina skadade spelare, men Jesper Nilsson saknas alltjämt. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Pettersson om försäsongen och det Allsvenska spelschemat

Nästa vecka återupptar LIF Lindesberg träningsspelandet igen efter ett par veckors matchvila. Under den här tiden har laget ägnat sig åt träning och förberedelser inför den säsong som stundar, en säsong som inleds med klubbens 50-årsjubileum. Nye tränaren Tobias Pettersson berättar om senaste nytt från försäsongen och blickar fram mot den Allsvenska premiären 23:e september.

Ett par veckor har passerat sedan LIF Lindesbergs A-herrar senast spelade match. Laget har ägnat tiden åt att fila försäsongsformen på träningsplanen, där Tobias Pettersson drillat sina spelare hårt. Drygt en månad in på sitt uppdrag som tränare för LIF kan Pettersson konstatera att truppen tagit flera kliv.

– Jag tycker att vi är på rätt väg nu. Vi har tränat ganska hårt en period och ska nu spela två matcher nästa vecka, mot VästeråsIrsta och mot IFK Skövde. Det blir två bra matcher och då får vi se vart vi står. Det ska bli kul att få praktisera det som vi har tränat på i matchsituationer, förklarar Pettersson.

Hittills har LIF hunnit avverka fem matcher under försäsongen. Två av dessa spelades i samband med Bergslagens Sparbank Cup, som var den senaste gången som spelarna var i aktion. Resultaten har så här långt varit blandade med tre vinster och två förluster för brandgult, som bland annat stått för en fin skalp mot norska Bodö.

I sina senaste träningsmöten har LIF varit sargade av såväl skador som sjukdomar och matchuppehållet har därför varit nyttigt. Ännu återfinns två spelare på skadelistan, det i form av Fatlum Ahmeti och Jesper Nilsson. Fatlum har åter börjat träna med laget och är snart redo för spel igen. Värre är läget med ”Nisse”, som fick en smäll över axeln i mötet med RP Linköping och ska genomgå ytterligare undersökningar.

– Jesper är osäker, men vi är inte oroliga och säsongen är lång. Även om Jesper skulle missa premiären finns det 25 andra matcher som han kan vara med i. Det kommer nog att reda ut sig och om inte han kan spela finns det alltid andra spelare att tillgå, resonerar Pettersson om sin vänsternia.

Inviger jubileumshelgen: ”Blir ett häftigt evenemang”

Längre fram i tiden, bortom nästa veckas två träningsmatcher, vilar en Allsvensk säsong. Premiären spelas om tre veckor och för LIF Lindesbergs del väntar Anderstorp hemma i Arenan. Motståndet är ett av många nya lag i Allsvenskan, som fått in Drott från Elitserien och RP Linköping, Hallby och just Anderstorp från division 1. Serien kommer likt föregående säsong att bestå av 14 lag och 26 omgångar och Tobias Pettersson kommenterar konkurrensen.

– Känslan är att det blir en jämbördig serie med den som var förra året. OV Helsingborg och Varberg är enligt min bedömning de två stora favoriterna till att slåss om seriesegern. Sen är det ganska öppet med flera lag som kan utmana, det är där som vi hoppas finnas med. Jag hoppas att vi kan vara med så högt uppe i tabelltoppen som möjligt.

Som redan nämnt inleder alltså LIF säsongen hemma i Arenan mot Anderstorp, en match som spelas den 23:e september. Seriespelet kommer därefter att rulla på, med undantag för ett längre uppehåll i november respektive vid jul. Vägen fram till ett nytt Elitserie-kval är lång att vandra för LIF och först ut väntar en knepig uppgift.

– Anderstorp hemma kan tyckas vara en mjukstart, men de är nykomlingar och nykomlingar brukar vara bra tidigt på säsongen. Jag tror att det kan bli en lurig match. Det är ett lag som vi kanske inte vet lika mycket om som de etablerade Allsvenska lagen, säger Pettersson.

Öppningen av Allsvenskan kommer denna säsong att bli en extra speciellt upplevelse för LIF Lindesberg. Klubben firar denna höst 50 år och har därför lagt jubileumsfirandet samma helg som premiären, något Pettersson ser fram emot.

– Det blir ett häftigt evenemang som inleds med vår match. Jag hoppas att det kommer mycket folk, just med anledning av att vi spelar och för att det är 50-årsjubileum. Jag vill se mycket publik och tror att det kan bli en häftig inramning runt hela helgen.

LIF Lindesbergs samtliga Allsvenska matcher:
23/9 19.30 LIF Lindesberg-Anderstorp
1/10 15.00 Varberg-LIF Lindesberg
5/10 19.00 VästeråsIrsta-LIF Lindesberg
16/10 17.00 LIF Lindesberg-IFK Tumba
19/10 19.00 HK Drott-LIF Lindesberg
26/10 19.00 LIF Lindesberg-Hallby
30/10 16.00 Skånela-LIF Lindesberg
16/11 19.00 LIF Lindesberg-RP Linköping
20/11 16.15 Amo HK-LIF Lindesberg
27/11 17.00 LIF Lindesberg-Tyresö
3/12 15.45 Önnered-LIF Lindesberg
10/12 17.00 LIF Lindesberg-OV Helsingborg
17/12 16.00 Rimbo HK-LIF Lindesberg
18/1 19.00 LIF Lindesberg-Rimbo HK
22/1 16.00 OV Helsingborg-LIF Lindesberg
29/1 17.00 LIF Lindesberg-Önnered
4/2 14.00 Tyresö-LIF Lindesberg
8/2 19.00 LIF Lindesberg-Amo HK
11/2 16.00 RP Linköping-LIF Lindesberg
18/2 17.00 LIF Lindesberg-Skånela
25/2 17.00 Hallby-LIF Lindesberg
4/3 17.00 LIF Lindesberg-HK Drott
12/3 16.00 IFK Tumba-LIF Lindesberg
15/3 19.00 LIF Lindesberg-VästeråsIrsta
25/3 17.00 LIF Lindesberg-Varberg
29/3 19.00 Anderstorp-LIF Lindesberg

Publicerad 2 september 2016 klockan 18:01


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-18 19:14