LIF har fått tillbaka flera av sina skadade spelare, men Jesper Nilsson saknas alltjämt. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Pettersson om försäsongen och det Allsvenska spelschemat

Nästa vecka återupptar LIF Lindesberg träningsspelandet igen efter ett par veckors matchvila. Under den här tiden har laget ägnat sig åt träning och förberedelser inför den säsong som stundar, en säsong som inleds med klubbens 50-årsjubileum. Nye tränaren Tobias Pettersson berättar om senaste nytt från försäsongen och blickar fram mot den Allsvenska premiären 23:e september.

Ett par veckor har passerat sedan LIF Lindesbergs A-herrar senast spelade match. Laget har ägnat tiden åt att fila försäsongsformen på träningsplanen, där Tobias Pettersson drillat sina spelare hårt. Drygt en månad in på sitt uppdrag som tränare för LIF kan Pettersson konstatera att truppen tagit flera kliv.

– Jag tycker att vi är på rätt väg nu. Vi har tränat ganska hårt en period och ska nu spela två matcher nästa vecka, mot VästeråsIrsta och mot IFK Skövde. Det blir två bra matcher och då får vi se vart vi står. Det ska bli kul att få praktisera det som vi har tränat på i matchsituationer, förklarar Pettersson.

Hittills har LIF hunnit avverka fem matcher under försäsongen. Två av dessa spelades i samband med Bergslagens Sparbank Cup, som var den senaste gången som spelarna var i aktion. Resultaten har så här långt varit blandade med tre vinster och två förluster för brandgult, som bland annat stått för en fin skalp mot norska Bodö.

I sina senaste träningsmöten har LIF varit sargade av såväl skador som sjukdomar och matchuppehållet har därför varit nyttigt. Ännu återfinns två spelare på skadelistan, det i form av Fatlum Ahmeti och Jesper Nilsson. Fatlum har åter börjat träna med laget och är snart redo för spel igen. Värre är läget med ”Nisse”, som fick en smäll över axeln i mötet med RP Linköping och ska genomgå ytterligare undersökningar.

– Jesper är osäker, men vi är inte oroliga och säsongen är lång. Även om Jesper skulle missa premiären finns det 25 andra matcher som han kan vara med i. Det kommer nog att reda ut sig och om inte han kan spela finns det alltid andra spelare att tillgå, resonerar Pettersson om sin vänsternia.

Inviger jubileumshelgen: ”Blir ett häftigt evenemang”

Längre fram i tiden, bortom nästa veckas två träningsmatcher, vilar en Allsvensk säsong. Premiären spelas om tre veckor och för LIF Lindesbergs del väntar Anderstorp hemma i Arenan. Motståndet är ett av många nya lag i Allsvenskan, som fått in Drott från Elitserien och RP Linköping, Hallby och just Anderstorp från division 1. Serien kommer likt föregående säsong att bestå av 14 lag och 26 omgångar och Tobias Pettersson kommenterar konkurrensen.

– Känslan är att det blir en jämbördig serie med den som var förra året. OV Helsingborg och Varberg är enligt min bedömning de två stora favoriterna till att slåss om seriesegern. Sen är det ganska öppet med flera lag som kan utmana, det är där som vi hoppas finnas med. Jag hoppas att vi kan vara med så högt uppe i tabelltoppen som möjligt.

Som redan nämnt inleder alltså LIF säsongen hemma i Arenan mot Anderstorp, en match som spelas den 23:e september. Seriespelet kommer därefter att rulla på, med undantag för ett längre uppehåll i november respektive vid jul. Vägen fram till ett nytt Elitserie-kval är lång att vandra för LIF och först ut väntar en knepig uppgift.

– Anderstorp hemma kan tyckas vara en mjukstart, men de är nykomlingar och nykomlingar brukar vara bra tidigt på säsongen. Jag tror att det kan bli en lurig match. Det är ett lag som vi kanske inte vet lika mycket om som de etablerade Allsvenska lagen, säger Pettersson.

Öppningen av Allsvenskan kommer denna säsong att bli en extra speciellt upplevelse för LIF Lindesberg. Klubben firar denna höst 50 år och har därför lagt jubileumsfirandet samma helg som premiären, något Pettersson ser fram emot.

– Det blir ett häftigt evenemang som inleds med vår match. Jag hoppas att det kommer mycket folk, just med anledning av att vi spelar och för att det är 50-årsjubileum. Jag vill se mycket publik och tror att det kan bli en häftig inramning runt hela helgen.

LIF Lindesbergs samtliga Allsvenska matcher:
23/9 19.30 LIF Lindesberg-Anderstorp
1/10 15.00 Varberg-LIF Lindesberg
5/10 19.00 VästeråsIrsta-LIF Lindesberg
16/10 17.00 LIF Lindesberg-IFK Tumba
19/10 19.00 HK Drott-LIF Lindesberg
26/10 19.00 LIF Lindesberg-Hallby
30/10 16.00 Skånela-LIF Lindesberg
16/11 19.00 LIF Lindesberg-RP Linköping
20/11 16.15 Amo HK-LIF Lindesberg
27/11 17.00 LIF Lindesberg-Tyresö
3/12 15.45 Önnered-LIF Lindesberg
10/12 17.00 LIF Lindesberg-OV Helsingborg
17/12 16.00 Rimbo HK-LIF Lindesberg
18/1 19.00 LIF Lindesberg-Rimbo HK
22/1 16.00 OV Helsingborg-LIF Lindesberg
29/1 17.00 LIF Lindesberg-Önnered
4/2 14.00 Tyresö-LIF Lindesberg
8/2 19.00 LIF Lindesberg-Amo HK
11/2 16.00 RP Linköping-LIF Lindesberg
18/2 17.00 LIF Lindesberg-Skånela
25/2 17.00 Hallby-LIF Lindesberg
4/3 17.00 LIF Lindesberg-HK Drott
12/3 16.00 IFK Tumba-LIF Lindesberg
15/3 19.00 LIF Lindesberg-VästeråsIrsta
25/3 17.00 LIF Lindesberg-Varberg
29/3 19.00 Anderstorp-LIF Lindesberg

Publicerad 2 september 2016 klockan 18:01


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-22 00:47