Johan Persson och hans Lindlöven spenderade den gångna helgen med träningar och gruppaktiviteter. FOTO: Hannes Feldin

Träningsläger med sociala aktiviteter – ”Riktigt bra gäng i år”

Att Lindlövens försäsong är igång fick spelarna minst sagt känna av under den gångna helgen. Laget höll då ett träningsläger på hemmaplan och utöver träningspassen handlade mycket om att stärka gruppkänslan. För Johan Persson var det något som gjorde helgen till en trevlig upplevelse.

Lindlöven har nu varit igång med träningen under tre veckors tid. Seriepremiären är en månad bort och som en del i förberedelserna höll man ett träningsläger under den gångna helgen. Lägret var stationerat på hemmaplan, vilket innebar att man undvek restid och andra omkostnader.

– Vi tränade mycket på is. Vi tog upp lite andra pusselbitar i spelet som vi inte arbetat med förut och det var mycket det som lägret handlade om. Jag fick se mycket positiva tendenser, berättar Daniel Eriksson.

Tränaren är fortfarande relativt grön i sin nya omgivning. Men varje träning och varje match med Lindlöven innebär nya kunskaper om vart hans lag står. Helgens träningsläger handlade även mycket om att just lära känna varandra, förklarar Daniel.

– Vid sidan av träningen hade vi även en del gemensamma aktiviteter. Det var väldigt viktigt med helgen, just att vi fick gruppen att umgås mycket privat.

”Socialt var det riktigt trevligt”

Inför helgen hade Lindlöven bokat in sig i två stugor. Johan Persson berättar att det var ett koncept som blev väldigt lyckat. På dagarna spelades det golf och senare höll man pokerkvällar, där spelarna umgicks i grupp och lärde känna varandra.

– Det var faktiskt en jävligt rolig helg! Vi gjorde det bästa vi kunde av vårat träningsläger och socialt var det riktigt trevligt, säger en positivt överraskad Johan.

Framförallt tyckte forwarden att det var nyttigt att spendera tid med lagets nya spelare.

– Många känner man ju sen förut. Det är kul att se hur man är socialt och inte bara hur man beter sig i ishallen. Där har man ju bara fått positiva vibbar hittills, för vi har ett riktigt bra gäng i år.

Ny defensiv struktur ger ny roll

Men även om de privata aktiviteterna var en viktig del handlade träningslägret i slutändan om just träning. Det var även något som spelarna fick mycket av, avslöjar Johan. Utöver de många ispassen hade man även teoretisk genomgång med sin fystränare, Mattias Mattsson.

Inne i Lindehov fortsatte Daniel Eriksson att gnugga på lagets försvarsspel, något som Johan Persson berömmer. Han menar att det är viktigare att släppa in lite mål än att spela en rolig hockey. Dessutom kommer den nya defensiva strukturen att sätta Johan i en ny roll.

– Nu ska jag gå in mera i banan och styra av motståndarna. Det gör att det blir mer skridskoåkning, vilket jag tycker är bra för då blir jag mer involverad i spelet. Så det är bara positivt för min del!

”Får in seriespelet redan nu”

Imorgon får Johan ännu en möjlighet till att testa på sin nya roll. Lindlöven spelar då sin tredje träningsmatch på försäsongen, något man gör borta mot Forshaga. Laget är en kommande motståndare i Hockeyettan Västra, vilket gör matchen än mer intressant.

Efter helgens träningsläger kommer nu en vecka med hela två matcher. Att laget befinner sig i en intensiv period är något som spelarna märker av.

– Verkligen och det känns i kroppen också. Nu när vi har haft ett träningsläger så sitter det fortfarande i haha!, skrattar Johan som poängterar att han gillar upplägget.

– Jag tror att det här är den rätta vägen att göra det på, att få in seriespelet redan nu så att kroppen vet vad som gäller. Annars blir det en chock sen när man ska köra igång med två matcher och fem träningar i veckan. Så det är lika bra att köra igång.

Publicerad 26 augusti 2014 klockan 21:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:37