Johan Persson och hans Lindlöven spenderade den gångna helgen med träningar och gruppaktiviteter. FOTO: Hannes Feldin

Träningsläger med sociala aktiviteter – ”Riktigt bra gäng i år”

Att Lindlövens försäsong är igång fick spelarna minst sagt känna av under den gångna helgen. Laget höll då ett träningsläger på hemmaplan och utöver träningspassen handlade mycket om att stärka gruppkänslan. För Johan Persson var det något som gjorde helgen till en trevlig upplevelse.

Lindlöven har nu varit igång med träningen under tre veckors tid. Seriepremiären är en månad bort och som en del i förberedelserna höll man ett träningsläger under den gångna helgen. Lägret var stationerat på hemmaplan, vilket innebar att man undvek restid och andra omkostnader.

– Vi tränade mycket på is. Vi tog upp lite andra pusselbitar i spelet som vi inte arbetat med förut och det var mycket det som lägret handlade om. Jag fick se mycket positiva tendenser, berättar Daniel Eriksson.

Tränaren är fortfarande relativt grön i sin nya omgivning. Men varje träning och varje match med Lindlöven innebär nya kunskaper om vart hans lag står. Helgens träningsläger handlade även mycket om att just lära känna varandra, förklarar Daniel.

– Vid sidan av träningen hade vi även en del gemensamma aktiviteter. Det var väldigt viktigt med helgen, just att vi fick gruppen att umgås mycket privat.

”Socialt var det riktigt trevligt”

Inför helgen hade Lindlöven bokat in sig i två stugor. Johan Persson berättar att det var ett koncept som blev väldigt lyckat. På dagarna spelades det golf och senare höll man pokerkvällar, där spelarna umgicks i grupp och lärde känna varandra.

– Det var faktiskt en jävligt rolig helg! Vi gjorde det bästa vi kunde av vårat träningsläger och socialt var det riktigt trevligt, säger en positivt överraskad Johan.

Framförallt tyckte forwarden att det var nyttigt att spendera tid med lagets nya spelare.

– Många känner man ju sen förut. Det är kul att se hur man är socialt och inte bara hur man beter sig i ishallen. Där har man ju bara fått positiva vibbar hittills, för vi har ett riktigt bra gäng i år.

Ny defensiv struktur ger ny roll

Men även om de privata aktiviteterna var en viktig del handlade träningslägret i slutändan om just träning. Det var även något som spelarna fick mycket av, avslöjar Johan. Utöver de många ispassen hade man även teoretisk genomgång med sin fystränare, Mattias Mattsson.

Inne i Lindehov fortsatte Daniel Eriksson att gnugga på lagets försvarsspel, något som Johan Persson berömmer. Han menar att det är viktigare att släppa in lite mål än att spela en rolig hockey. Dessutom kommer den nya defensiva strukturen att sätta Johan i en ny roll.

– Nu ska jag gå in mera i banan och styra av motståndarna. Det gör att det blir mer skridskoåkning, vilket jag tycker är bra för då blir jag mer involverad i spelet. Så det är bara positivt för min del!

”Får in seriespelet redan nu”

Imorgon får Johan ännu en möjlighet till att testa på sin nya roll. Lindlöven spelar då sin tredje träningsmatch på försäsongen, något man gör borta mot Forshaga. Laget är en kommande motståndare i Hockeyettan Västra, vilket gör matchen än mer intressant.

Efter helgens träningsläger kommer nu en vecka med hela två matcher. Att laget befinner sig i en intensiv period är något som spelarna märker av.

– Verkligen och det känns i kroppen också. Nu när vi har haft ett träningsläger så sitter det fortfarande i haha!, skrattar Johan som poängterar att han gillar upplägget.

– Jag tror att det här är den rätta vägen att göra det på, att få in seriespelet redan nu så att kroppen vet vad som gäller. Annars blir det en chock sen när man ska köra igång med två matcher och fem träningar i veckan. Så det är lika bra att köra igång.

Publicerad 26 augusti 2014 klockan 21:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-04 12:19