Freja Morén och hennes Lindesberg Volley sänkte Sollentuna med klara 3-0 i set. FOTO: Hannes Feldin

Tre raka för Linde: ”Det gick smidigt”

Lindesberg Volley tog en planenlig seger hemma mot Sollentuna. Bottenlaget hade inte mycket att sätta emot Linde, som säkrade vinsten i tre raka set. Tack vare det återtar man nu tredjeplatsen från Katrineholm.

Igår fick Lindesberg Volley se sin tredjeplats övertas. Detta sedan Katrineholm vunnit sin match mot Örebro och tagit steget förbi i tabellen. När Linde idag tog emot åttondeplacerade Sollentuna hemma i Arenan var siktet därför inställt på att återta tredjeplatsen.

Matchupptakten var dock trevande och lagen följdes åt poängmässigt. Men det var Linde som hade kommandot och hela tiden höll sig i ledning, en ledning som slutligen växte till 12-7. En svagare period tog dock Sollentuna tillbaka in i matchen och avståndet krympte till två poäng.

Då gick Linde på nytt ifrån, denna gång till sex pinnar. I setets slutskede hamrade Freja Morén in 22-15 och avgjorde definitivt det hela. Siffrorna skrevs slutligen till 25-19 och innebar 1-0 i set till Linde.

I andra drog hemmalaget ifrån direkt. Nette Peit höll sin serve fram till en 4-0-ledning och Linde var klasser bättre än Sollentuna. Framförallt var hemmalaget väldigt starkt kring nätet, där man plockade hem många poäng.

Dominansen avspeglade sig även på resultattavlan och Linde drog ifrån till 14-5. Även servespelet imponerande, något som var extra tydligt i det andra setet. Ett set som till slut vanns av Linde med förkrossande 25-8.

”Vi är mycket lugnare”

I tredje kopplade man återigen greppet via en 9-3-ledning. Sollentuna försökte att skaka liv i matchen genom en time-out, något som gav viss effekt. Gästerna minskade avståndet från åtta till tre poäng samtidigt som Linde slarvade bort ett par bollar.

Men särskilt dramatiskt blev det aldrig. Hemmalaget tog sig samman framåt slutet och vann med stabila 25-19. Det var något som gav seger med 3-0 i set, en vanlig dag på jobbet för Linde.

– Det gick smidigt kan man säga, slår Evelina Frank fast efter segern.

Själv stod hon för 11 poäng och blev med det Lindes näst bästa poängplockare. Att segern blev så pass smidig har Evelina sina förklaringar till.

– Jag tycker att vi är mycket lugnare. I servemottagningen först och främst. Vi lugnar ner spelet när bollen är på våran sida och jag tycker att vi får in både centrar och backspins lite mer än vad vi brukar.

Tillbaka upp på tredjeplatsen

Tack vare vinsten och de tre poängen tar sig Linde nu förbi Katrineholm. Därmed är man återigen uppe som tabelltrea. Fem omgångar återstår att spela och laget vet exakt hur betydelsefull en tredjeplats skulle vara inför slutspelet.

– Ja och det är viktiga matcher som kommer nu. Vi har först Örebro borta på onsdag. Det blir en svår match och sen har vi Engelholm nästa helg som vi måste jobba hårt inför, förklarar Evelina.

Spelschemat blir allt tightare ju längre grundserien lider. Den kommande veckan har Linde alltså två nya matcher, något som tar hårt på truppen. Evelina håller därför med om att den snabba segern över Sollentuna gör att man kan spara energi.

– Då känns det också som att man har lite mer flyt i spelet. Att vi idag spelar runt på nästan alla spelare också är skönt.

Matchfakta Lindesberg Volley-Sollentuna:
Resultat: 3-0 (25-19, 25-8, 25-19)
Publik: 206

Övriga resultat från Elitserien:
Engelholm-Hylte/Halmstad 3-2

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:

Publicerad 22 februari 2015 klockan 14:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 07:20