FOTO: Hannes Feldin

Tredje förlusten för LIF – kan tappa kvalplats

LIF öppnade starkt och kopplade tidigt greppet mot serieledaren Ricoh. Men trots det åkte laget på sin tredje raka förlust, det via siffrorna 25-27. Förlusten innebar att LIF nu riskerar att hamna tappa sin fjärdeplats i jakten på kvalspel.

Kvalstriden gick idag in i sin avslutande fas. Med vetskapen om det klev LIF Lindesberg ut i Lindesberg Arena och visade ingen respekt när serieledaren Ricoh var på besök. Tack vare en stor effektivitet och ett stabilt försvar kunde LIF koppla greppet om matchen.

Richard Eriksson öste in mål, Sebastien Ehnevid räddade skott på skott och LIF kunde gå ifrån till en sexmålsledning. Men spelet blev allt grinigare ju längre den första halvleken led, vilket ledde fram till en rad utvisningar. Det utnyttjade Ricoh bäst och laget åt sig ikapp till 17-14 innan halvtid.

– Ricoh är ju ett för bra lag för att vi ska kunna ha en sexmålsledning i halvtid. Men jag tycker väl att vi har lite oflyt med domsluten, när Ricky (Nordahl) får sin utvisning tyckte i alla fall jag att det var Ricoh som skulle ha en tvåa. Sen får Jacob (Nelson) rött kort också, som var vår bäste spelare idag, konstaterar Ola Anto.

För i den andra halvleken gick mycket fel väldigt snabbt för LIF. Upphämtningen från Ricoh fortsatte, som med 42 minuter spelade tog ledningen för den första gången i matchen. Därifrån fick LIF vara det jagande laget, något man hade problem med.

Även om man hängde med målmässigt nådde man aldrig ikapp. När sedan Jacob Nelson, en av LIF:s bärande spelare för dagen, drog på sig ett rött kort gick luften ur. Någon större slutforcering kom aldrig från LIF. Istället kunde Ricoh hålla undan och vinna med slutresultatet 25-27 efter en stark vändning.

– Det här var en jättetung förlust. Vi orkar inte riktigt hela vägen. Sen när vi ska jaga också, det går inte mot ett sånt här lag. Jag skulle vilja säga att vi gör en riktigt bra match, men jag är besviken på flera saker, sammanfattar Ricky Nordahl förlusten sittandes i spelargången.

Att förlusten dessutom var lagets tredje raka har inte Ricky reflekterat över. Han konstaterar att det är inte något att haka upp sig på, utan det gäller att blicka vidare. Jämfört med höstens möte med Ricoh då man blev krossade säger Ricky att det bevisar något.

– Det är väl mest ett bevis på att vi inte är samma lag nu. Vi har blivit ett mycket bättre lag. Även om vi gått på ett par plumpar så har vi utvecklats under säsongens gång. Nu ska vi möta Helsingborg och det avgör ju inte allt, men väldigt mycket.

För nästa helg väntar ett riktigt avgörande möte. Tre omgångar återstår nu av Allsvenskans grundserie och det är främst LIF och OV Helsingborg som gör upp om fjärdeplatsen som innebär kvalspel. LIF är alltjämt fyra, men kan passeras imorgon då Helsingborg spelar. Nästa helg möts de båda lagen i Helsingborg.

– Vi har allt i våra egna händer fortfarande. Vi gör en bra match här idag, men det räcker inte mot ett lag som Ricoh. Men jag tycker att vi ska spela kvalspel och vi ska ha en säsong som fortsätter länge. Det är vi värda efter att ha spelat som idag, avslutar Anto.

Matchfakta LIF Lindesberg-Ricoh:
Resultat: 25-27 (17-14)
Publik: 855
Mål LIF: Richard Eriksson 9, Ricky Nordahl 6, Jacob Nelson 6, Sebastian Hammar 3, Albin Järlstam 1

Övriga resultat från Allsvenskan:
HK Aranäs-Varberg 27-34
VästeråsIrsta-BK Heid 28-19
Alstermo-IFK Ystad 31-24
RP Linköping-Hästö IF 23-26

Tabellen:
1 Ricoh                     23     691-553     41
2 Skånela                 23     621-559     37
3 VästeråsIrsta         23     669-556     31
4 LIF Lindesberg      23     691-635     28
5 OV Helsingborg     22     628-557     26
6 IFK Ystad               23     619-615     25
7 Hästö IF                 23     587-616     23
8 HK Aranäs             23     611-634     22
9 BK Heid                 23     582-615     17
10 Caperiotumba      23     600-637     17
11 RP Linköping       23     600-640     17
12 Varberg                23     605-661     17
13 Alstermo              23     578-714     11
14 IF Hallby              22     541-631     8

Publicerad 9 mars 2014 klockan 18:39

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 09:49