Frövi Judoklubbs Ella Selander, tvåa från höger, säkrade en bronsmedalj på Budo-Nord Cup. FOTO: Frövi Judo.

Trippla gymnasieguld och brons till Ella

Frövi Judo och judogymnasiet har en lyckad tävlingshelg bakom sig. På Budo-Nord Cup i Lund lade man beslag på trippla guldmedaljer, via Gabriel Vesterlund, Gry Johnsson och Noel Lagnelius. Samtidigt gav sig tre av Frövis förstaårsjuniorer av till Litauen för tävling på Europacupen i Kaunas.

Under helgen som gick rullade en 30 man stor trupp söderut från Lindesberg. Frövi Judo och judogymnasiet tog sig då till Lund för att delta i Budo-Nord Cup, en tävling med 600 judokas på mattorna. Cupen riktar sig mot åldrarna U13 upp till U21 och lockar till sig tävlande från hela norra Europa.

– Framförallt är det ett bra internationellt motstånd. Det är kanske inte på den allra högsta nivån, men det är en riktigt bra tävling som lockar väldigt duktiga judokas, förklarar Peter Andersson från Frövi Judo.

Bland de 30 tävlande som man reste med till Budo-Nord Cup var det vissa som stack ut lite extra med sina insatser. En av dessa var Gry Johnsson, som i klassen U18 -70 kilo gick hela vägen fram till guldet.

Ytterligare en som visade upp fin judo var Noel Lagnelius via en förstaplats i sin klass U18 -73 kilo. Det blev även ett tredje guld för judogymnasiets trupp, i form av Gabriel Vesterlund i herrarnas 21 år -66 kilo. Peter Andersson är imponerad över samtliga sina guldmedaljörer, även om två av dem inte var några större överraskningar.

– Både Gry och Noel hade man ju höga förhoppningar på redan på förhand. Båda två tillhör de absolut bästa i sina kategorier, menar Andersson och tillägger.

– Gabriel var däremot den som överraskade mest! Han har haft en lite strulig period, varit förföljd av sjukdomar och det var osäkert om han skulle kunna vara med nu. Han kände sig inte alls pigg dagen innan, men vägde ändå in och sköt upp beslutet till tävlingsdagen. Det var rätt gjort för då var han frisk och kunde köra.

Ella Selander med brons till Frövi

Vid sidan av de tre gulden blev det även ett par medaljer av annan valör. Dels genom Frövi Judos alldeles egna Ella Selander, som i sin nya viktklass U15 -52 kilo nådde en stark semifinal och slutade på bronsplats. Dessutom knep judogymnasiets Charles Widén silverpengen i herrjuniorernas tuffa -73 kilo.

– Det var också extra glädjande! Charles gjorde riktigt bra ifrån sig i -73 kilo, som är en mycket svår klass, berömmer Peter Andersson.

Samtidigt som Budo-Nord Open slutade med fem medaljer och stora framgångar var ytterligare en Frövi-trio på äventyr i helgen. Till Litauen och Kanuas reste Adrian Gissberg, Matilda Östling och Ida Eriksson.

Trion är samtliga förstaårsjuniorer och nu klev man in till en Europacuptävling med tufft startfält. Motståndet var därmed svårast tänkbara, något som även visade sig då det för Adrian tog stopp redan i den första matchen. Matilda å sin sida lyckades vinna sin inledande fight innan hon slogs ut av en duktig polska och för Ida blev det också ett tidigt uttåg.

– Det var en jämn match och jag tycker att jag blev lite bortdömd mot slutet. Men samtidigt kände jag mig inte så värst fräsch. Det blev förlust och då var tävlingen tyvärr slut för mig, berättar hon.

Trots de tidiga respassen fick dock trion med sig nyttiga kunskaper hem från Kaunas. Inte minst då samtliga är färska på juniorscenen, något som gör varje tävling lärorik.

– Ja, det här är en riktigt bra erfarenhet. Nu åker jag och Matilda ner till Spanien nästa helg, samtidigt som Adrian tävlar på Nordiska Mästerskapen, avslutar Ida.

Publicerad 11 maj 2016 klockan 13:01


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 12:44