Foto: Timmy Lundegård

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg det tidigt svårt ut för motståndarlaget som reste sig under den andra perioden för att sedan överraska med sin första seger för säsongen.

B-slutspelet närmar sig sitt slut och med tre raka segrar bakom sig i serien så står det klart att WSK Lindesberg kommer att spela i Division 2 även under nästa säsong, trots att nästa säsong är säkrad så laddar laget mot en slutspelsseger där WSK tabellmässigt ligger jämsides med Kumla som även dem laddar mot tabelltoppen.

På papper såg söndagens match ut som en möjlig seger där gästande Pålsboda ännu saknar en seger under säsongen, med matchen igång blev det en jämn inledning från båda lagen där det trots ett fartfyllt spel inte bjöds på några större lägen på mål, efter drygt 11 minuter lyckades WSK komma igenom Pålsbodas försvarsspel och efter en målvaktsräddning så var Linde-spelaren Ida Lind snabb med klubben och spelade in matchens första mål.

Trots ett mål från bortalaget kort därpå så höll sig hemmalaget på tårna och med ett öppet läge vid bortamålets högersida så lyckades Ida Sander spela in 2-1.

Med matchens första period till ända såg det ljust ut för WSK som under hela perioden höll ett till synes stabilt övertag av matchen.

Till den andra perioden var rollerna ombytta där Pålsboda kom ut som det snabbare laget, men ett tidigt kvitteringsmål så var bortalaget nära att lyckas spela sig till ledningen där man efter en hård boll, halvvägs till mittlinjen, missade målet med bara någon centimeter och träffade istället målets övre stolpe.

Motståndarlaget kom dock tillbaka och spelade in ett ledningsmål med 5 minuter kvar där hemmalagets Ingela Pettersson, lagom innan periodens slut, spelade in ett kvitteringsmål.

– Jag tror att fokusen i laget blev fel inför den andra perioden, Pålsboda fick oss dit de ville i det mentala och då orkar vi inte hålla upp vårt spel, menar hemmaspelaren Fanny Thysell.

I den avgörande perioden började Pålsboda ta sig igenom WSKs försvarsspel och efter två tidiga mål så begärde hemmalaget en time-out med 17 minuter kvar av matchen, efter time-outen lyckades WSK spela in fina lägen men fick aldrig in bollen hela vägen.

Med halva perioden avklarad hade bortalaget hunnit spela in två nya mål och med 3-7 på poängtavlan såg det svårt ut för hemmalaget som fick två chanser till powerplay som började med 7 minuter kvar av perioden.

Med spel i powerplay ökades skotten på mål medan Pålsboda främst fokuserade på att hålla försvarsspelet uppe, målet uteblev för hemmalagets del och med tiden tickandes mörknade vinstchansen för WSK som gick förlorande ur striden med 3-8.

– De får oss dit de vill i det mentala, vi är mycket bättre tränade än vad de är men vi utnyttjar inte den fördelen utan sätter istället fokusen på fel saker, menar Fanny Thysell direkt efter matchen och fortsätter med sin summering:

– Vi tappar försvaret framför målet och det är det de vinner mycket på, idag var vi alldeles för klena framför vårat egna mål där vi i vanliga fall brukar vara brukar vara väldigt stabila.

Trots en förlust bakom sig så laddar laget om för en sista match inom playoff-serien där Kumla står som motståndare.

– Det är bara att ladda om och göra allt bättre inför den matchen än det vi gjorde idag, fokusera på rätt saker och hoppas på att vi får med oss mer tur än vad vi hade idag, avslutar Fanny.

Resultat WSK Lindesberg-Pålsboda IBF
Slutresultat: 3-8 (2-1, 1-2, 0-5)
Publik: 47 personer

Målgörare: 1-0 Ida Lind (Ebba Backlund), Ida Sander (Emelie Moraglio), 3-3 Ingela Pettersson (Emelie Moraglio)

Nästa match: Onsdagen 8/3 vs Kumla IBK i Kumlahallen Viahallen med matchstart kl. 16.00

Publicerad 1 mars 2020 klockan 17:07

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Arkivfoto: Fredrik Norman

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för grov stöld. Duon anhölls senare på samma grund.
– Det här är två för oss kända personer, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

13 juli 2020 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår och ambulans till Vedevåg med anledning av en allvarlig olycka. En personbil hade blivit påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång.
– Två personer färdades i bilen, som hamnade i diket efter olyckan. Man klipper upp taket för att få ut dem, uppger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

12 juli 2020 klockan 17:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar

PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del ställen har behövt ändra möbleringen för att hålla avstånd mellan gästerna. Men allt bygger på att alla tar sitt ansvar.

9 juli 2020 klockan 10:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!
INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan ...
8 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer

Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg återkommer. Under kommande lördag och söndag är det nämligen dags för fyndsugna att plocka fram den dedikerade loppiskartan, då man kan välja och vraka bland prylar från mer än 80 säljare.

7 juli 2020 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. Metoden används över hela världen för att hjälpa personer ur sitt missbruk. I Lindesbergs kommun ges den i Vedevåg.

7 juli 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i ...

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande...

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Annons


Motionsspåret runt Lindessjön är nu lättframkomligt igen. Foto: Camilla Lagerman

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår längs slingan Lindessjön runt. Redan samma eftermiddag började Samhällsbyggnad Bergslagen att röja upp längs den ca 7 kilometer långa motionsslingan och man beräknar att vara färdiga med arbetet under fredagen.

3 juli 2020 klockan 14:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

12 nya häktningsplatser till Lindesberg
Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det...
1 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger
INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september...
1 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-30

2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-14 10:35