Tungt tapp mot nykomlingen: ”Skulle egentligen vunnit enkelt”

LIF Lindesbergs jobbiga säsongsstart fortsätter och på söndagen gick laget poänglösa från Arenan. En halvtidsledning på tre bollar tappades av LIF, som förlorade mot Torslanda med 28-32 (16-13).

– Det var riktigt surt. Speciellt när det var mot nykomlingar, som jag personligen inte tycker var särskilt bra, suckar Bashkim Gashi efter den svidande hemmaförlusten.

Kantspringaren kopplade ändå greppet om hemmapremiären, sedan Fatlum Ahmeti kontrat in 1-0 för LIF Lindesberg. Gästande Torslanda replikerade snabbt och lagen bytte mål till en början. Matchupptakten var fysisk och rycktes sönder rejält av de många avblåsningarna, samtidigt som det delades ut friskt med gula kort.

Spelmässigt lyckades inget lag koppla något grepp, utan de följdes åt upp till 12-12 med 21 minuters spel. Oskar Erixon gav då LIF ledningen från straffpunkten och direkt efter räddade inbytte Sébastien Ehnevid just en straff åt andra hållet. Torslanda åkte på ett par utvisningar i slutskedet och det utnyttjade LIF att gå ifrån. Albin Järlstam ordnade en ledning på 16-13 lagom till halvtid.

Övertaget höll sig en bit i andra halvlek, mycket tack vare fortsatta räddningar av Ehnevid. Offensivt slarvade LIF bort flera fina omställningslägen och de brandgula anfallen körde fast mer och mer. Efter nio minuters spel var också Torslanda ikapp till siffrorna 18-18.

– Vi slutade att gå mot mål. Att attackera mot mål är det som får försvararna att röra på sig, det slutade vi med. Tröttheten och frustrationen kom, då tog vi för snabba avslut i vissa lägen, förklarar ”Barre”.

Lyckligtvis var Ehnevid alltjämt säker bakåt och en pigg Albin Järlstam sköt upp LIF till en ny tvåmålsledning. De offensiva svårigheterna fortsatte ändå, ganska snabbt hade det nya övertaget dessutom hämtats upp. Med tio minuter kvar tog även Torslanda ledningen och trots kvittering från Järlstam blev gästerna kvar i förarsätet matchen ut. Förlustsiffrorna sprang iväg något för LIF, som lämnade planen med 28-32 på resultattavlan.

Nyckelmöte nästa helg mot poänglösa Skånela

Det var lagets andra förlust på lika många spelade seriematcher. Det betyder att LIF Lindesberg är ett av fem Allsvenska lag utan någon poäng, en situation som givetvis inte laget hade hoppats hamna i. I hemmamötet med Torslanda hade LIF, precis som i premiären, ledningen stora delar av matchen för att sedan tappa mot slutet.

– Tittar man över hela matchen är det vårt försvar som är lite i obalans. Framåt gör vi det stundtals bra, vi gör ändå 28 mål. Men bakåt släpper vi till för många och för enkla mål, menar Bashkim Gashi och fortsätter.

– Sen är domsluten för dåliga, ribban är för låg för att vara i Allsvenskan. Vi får knappt röra varandra och handboll är ju en fysisk sport. Men jag tänker inte skylla ifrån mig förlusten på det. Vi har för många tekniska fel, vi skulle egentligen vunnit den här matchen enkelt.

Nu väntar en veckas vila för LIF Lindesberg. Laget spelar igen nästa söndag, då via ett tidigt nyckelmöte borta mot Skånela. Motståndet står även dem utan poäng och ”Barre” kommenterar den utmaning som LIF har framför sig.

– Skånela borta är svårt för oss rent historiskt, det är en svår match att ta poäng i. Samtidigt måste vi komma dit starkare, ta med oss det som varit bra och se till att orka mer. De har också torskat två och vi är på samma nivå nu när vi möts.

Matchfakta LIF Lindesberg-Torslanda:
Resultat: 28-32 (16-13)
Publik: 400
Mål LIF: Albin Järlstam 9, Oskar Erixon 5, Jesper Nilsson 5, Fatlum Ahmeti 5, Bashkim Gashi 2, Fredrik Karlsson, Axel Rämhed

Publicerad 24 september 2017 klockan 18:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 18:29