Tungt tapp mot nykomlingen: ”Skulle egentligen vunnit enkelt”

LIF Lindesbergs jobbiga säsongsstart fortsätter och på söndagen gick laget poänglösa från Arenan. En halvtidsledning på tre bollar tappades av LIF, som förlorade mot Torslanda med 28-32 (16-13).

– Det var riktigt surt. Speciellt när det var mot nykomlingar, som jag personligen inte tycker var särskilt bra, suckar Bashkim Gashi efter den svidande hemmaförlusten.

Kantspringaren kopplade ändå greppet om hemmapremiären, sedan Fatlum Ahmeti kontrat in 1-0 för LIF Lindesberg. Gästande Torslanda replikerade snabbt och lagen bytte mål till en början. Matchupptakten var fysisk och rycktes sönder rejält av de många avblåsningarna, samtidigt som det delades ut friskt med gula kort.

Spelmässigt lyckades inget lag koppla något grepp, utan de följdes åt upp till 12-12 med 21 minuters spel. Oskar Erixon gav då LIF ledningen från straffpunkten och direkt efter räddade inbytte Sébastien Ehnevid just en straff åt andra hållet. Torslanda åkte på ett par utvisningar i slutskedet och det utnyttjade LIF att gå ifrån. Albin Järlstam ordnade en ledning på 16-13 lagom till halvtid.

Övertaget höll sig en bit i andra halvlek, mycket tack vare fortsatta räddningar av Ehnevid. Offensivt slarvade LIF bort flera fina omställningslägen och de brandgula anfallen körde fast mer och mer. Efter nio minuters spel var också Torslanda ikapp till siffrorna 18-18.

– Vi slutade att gå mot mål. Att attackera mot mål är det som får försvararna att röra på sig, det slutade vi med. Tröttheten och frustrationen kom, då tog vi för snabba avslut i vissa lägen, förklarar ”Barre”.

Lyckligtvis var Ehnevid alltjämt säker bakåt och en pigg Albin Järlstam sköt upp LIF till en ny tvåmålsledning. De offensiva svårigheterna fortsatte ändå, ganska snabbt hade det nya övertaget dessutom hämtats upp. Med tio minuter kvar tog även Torslanda ledningen och trots kvittering från Järlstam blev gästerna kvar i förarsätet matchen ut. Förlustsiffrorna sprang iväg något för LIF, som lämnade planen med 28-32 på resultattavlan.

Nyckelmöte nästa helg mot poänglösa Skånela

Det var lagets andra förlust på lika många spelade seriematcher. Det betyder att LIF Lindesberg är ett av fem Allsvenska lag utan någon poäng, en situation som givetvis inte laget hade hoppats hamna i. I hemmamötet med Torslanda hade LIF, precis som i premiären, ledningen stora delar av matchen för att sedan tappa mot slutet.

– Tittar man över hela matchen är det vårt försvar som är lite i obalans. Framåt gör vi det stundtals bra, vi gör ändå 28 mål. Men bakåt släpper vi till för många och för enkla mål, menar Bashkim Gashi och fortsätter.

– Sen är domsluten för dåliga, ribban är för låg för att vara i Allsvenskan. Vi får knappt röra varandra och handboll är ju en fysisk sport. Men jag tänker inte skylla ifrån mig förlusten på det. Vi har för många tekniska fel, vi skulle egentligen vunnit den här matchen enkelt.

Nu väntar en veckas vila för LIF Lindesberg. Laget spelar igen nästa söndag, då via ett tidigt nyckelmöte borta mot Skånela. Motståndet står även dem utan poäng och ”Barre” kommenterar den utmaning som LIF har framför sig.

– Skånela borta är svårt för oss rent historiskt, det är en svår match att ta poäng i. Samtidigt måste vi komma dit starkare, ta med oss det som varit bra och se till att orka mer. De har också torskat två och vi är på samma nivå nu när vi möts.

Matchfakta LIF Lindesberg-Torslanda:
Resultat: 28-32 (16-13)
Publik: 400
Mål LIF: Albin Järlstam 9, Oskar Erixon 5, Jesper Nilsson 5, Fatlum Ahmeti 5, Bashkim Gashi 2, Fredrik Karlsson, Axel Rämhed

Publicerad 24 september 2017 klockan 18:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-27 09:49