När Ångermanlands TV-puckslag besöker Lindehov finns bland annat Magnus Wernbloms son med på isen. FOTO: SHL.se

TV-puckslag genrepar mot Lindlöven ikväll

Lindehov får ikväll besök av söner till gamla storspelare. Dagen före den första gruppspelsmatchen spelar Ångermanlands TV-puckslag ett genrep mot Lindlövens J18. Med i gästernas lag finns bland annat Lukas Wernblom, son till den gamla måltjuven Magnus Wernblom.

TV-pucken är en av svensk hockeys största klassiker. Denna vecka avgörs slutspelet av årets upplaga, något som arrangeras i Karlskoga och Hammarö utanför Karlstad. Till finalveckan åker Ångermanland med sitt distriktslag, som detta år består av spelare födda 1999 och senare.

Laget inleder sitt gruppspel imorgon och passerar på vägen förbi Lindesberg. Där stannar man idag för ett genrep, då laget har en träningsmatch inbokad mot Lindlövens J18-lag. Matchen spelas i Lindehov med nedsläpp 19.00 och genrepet blir nyttigt inför TV-pucken.

– Spela oss samman hinner man inte riktigt på bara en match. Men vi vill komma in lite i matchtempot, samla ihop oss bra och ställa in grabbarna på det som komma skall, förklarar förbundskaptenen Jan Brorsson.

Brorsson berättar att tanken från början var att få tag i en träningstid. Men när man sedan tänkte om och sökte motstånd fick laget kontakt med Lindlöven, ett upplägg som passade Ångermanland perfekt. Laget kommer att övernatta på hotell i Lindesberg och sedan fortsätta resan till Hammarö vid niotiden på tisdagen.

Magnus Wernbloms son en av spelarna

Motstånd ikväll är alltså Lindlövens J18, ett lag som Brorsson är nyfiken på att få se i aktion. Att möta just ett klubblag är lite ovanligt för TV-puckslaget. Ångermanland spelade dock en cup i våras, där man bland annat ställdes mot Djurgården och Frölunda. Lagets spelstil bygger väldigt mycket tempot berättar Brorsson.

– Vi anser oss vara ganska skridskostarkt. Vi vill åka mycket skridskor och spelar en modern hockey, med press och backchecking. Sen får vi se om vi kan leva upp till det ikväll, men det är det spelet som vi tänker prova med.

Truppen består av 22 spelare, varav tre målvakter. Oscar Frestadius, som även deltog i förra årets TV-puckslag, bröt tyvärr nyckelbenet under helgen och blir därför ett stort avbräck. Men i den trupp som Ångermanland åker med återfinns bland annat Lucas Wernblom, son till den tidigare Modo-stjärnan och notoriske målskytten Magnus Wernblom.

I kvällens genrep mot Lindlöven handlar mycket om att få igång laget och Jan Brorsson siktar på att matcha samtliga sina spelare. Det gör att publiken i Lindehov kan räkna med att få se hela Ångermanland-truppen visa upp sig.

– Vi kommer väl att lufta rätt så mycket folk. Sen får vi se om vi ska spetsa till det lite ju längre matchen lider. Vi vill väl framförallt få igång så många som möjligt inför morgondagen.

Inleder gruppspelet i TV-pucken imorgon

Matchen i Lindesberg är dock bara ett stopp längs vägen mot Ångermanlands stora utmaning. Efter hotellövernattningen rullar laget imorgon vidare till Hammarö, där laget spelar en gruppspelsmatch på onsdagen och två på torsdagen. Totalt finns sexton lag kvar i TV-pucken och för avancemang till kvartsfinal krävs en andraplats i gruppspelet.

– Det är en jäkla tuff grupp. Vi har lottats mot Uppland, Småland Röd och Västergötland och vi börjar mot Uppland imorgon kväll. Det är tufft, men ska man vinna TV-pucken så måste man kunna vinna mot alla, resonerar Brorsson.

Något mål har man inte valt att sätta för slutspelet.

– Vi får göra det bästa av situationen. Går det precis så bra som vi vill så vinner vi alltihop. Sen ska man så klart spela om det också. Men om det bara studsar rätt för oss ska vi kunna vara med och fightas om vinsten.

Hur det går i TV-pucken återstår att se. Men först ska alltså Ångermanlands distriktslag avverka ett genrep mot Lindlövens J18. Nedsläpp sker klockan 19.00, då publiken är välkommen till Lindehov.

Publicerad 28 oktober 2014 klockan 14:14

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-26 05:23