När Ångermanlands TV-puckslag besöker Lindehov finns bland annat Magnus Wernbloms son med på isen. FOTO: SHL.se

TV-puckslag genrepar mot Lindlöven ikväll

Lindehov får ikväll besök av söner till gamla storspelare. Dagen före den första gruppspelsmatchen spelar Ångermanlands TV-puckslag ett genrep mot Lindlövens J18. Med i gästernas lag finns bland annat Lukas Wernblom, son till den gamla måltjuven Magnus Wernblom.

TV-pucken är en av svensk hockeys största klassiker. Denna vecka avgörs slutspelet av årets upplaga, något som arrangeras i Karlskoga och Hammarö utanför Karlstad. Till finalveckan åker Ångermanland med sitt distriktslag, som detta år består av spelare födda 1999 och senare.

Laget inleder sitt gruppspel imorgon och passerar på vägen förbi Lindesberg. Där stannar man idag för ett genrep, då laget har en träningsmatch inbokad mot Lindlövens J18-lag. Matchen spelas i Lindehov med nedsläpp 19.00 och genrepet blir nyttigt inför TV-pucken.

– Spela oss samman hinner man inte riktigt på bara en match. Men vi vill komma in lite i matchtempot, samla ihop oss bra och ställa in grabbarna på det som komma skall, förklarar förbundskaptenen Jan Brorsson.

Brorsson berättar att tanken från början var att få tag i en träningstid. Men när man sedan tänkte om och sökte motstånd fick laget kontakt med Lindlöven, ett upplägg som passade Ångermanland perfekt. Laget kommer att övernatta på hotell i Lindesberg och sedan fortsätta resan till Hammarö vid niotiden på tisdagen.

Magnus Wernbloms son en av spelarna

Motstånd ikväll är alltså Lindlövens J18, ett lag som Brorsson är nyfiken på att få se i aktion. Att möta just ett klubblag är lite ovanligt för TV-puckslaget. Ångermanland spelade dock en cup i våras, där man bland annat ställdes mot Djurgården och Frölunda. Lagets spelstil bygger väldigt mycket tempot berättar Brorsson.

– Vi anser oss vara ganska skridskostarkt. Vi vill åka mycket skridskor och spelar en modern hockey, med press och backchecking. Sen får vi se om vi kan leva upp till det ikväll, men det är det spelet som vi tänker prova med.

Truppen består av 22 spelare, varav tre målvakter. Oscar Frestadius, som även deltog i förra årets TV-puckslag, bröt tyvärr nyckelbenet under helgen och blir därför ett stort avbräck. Men i den trupp som Ångermanland åker med återfinns bland annat Lucas Wernblom, son till den tidigare Modo-stjärnan och notoriske målskytten Magnus Wernblom.

I kvällens genrep mot Lindlöven handlar mycket om att få igång laget och Jan Brorsson siktar på att matcha samtliga sina spelare. Det gör att publiken i Lindehov kan räkna med att få se hela Ångermanland-truppen visa upp sig.

– Vi kommer väl att lufta rätt så mycket folk. Sen får vi se om vi ska spetsa till det lite ju längre matchen lider. Vi vill väl framförallt få igång så många som möjligt inför morgondagen.

Inleder gruppspelet i TV-pucken imorgon

Matchen i Lindesberg är dock bara ett stopp längs vägen mot Ångermanlands stora utmaning. Efter hotellövernattningen rullar laget imorgon vidare till Hammarö, där laget spelar en gruppspelsmatch på onsdagen och två på torsdagen. Totalt finns sexton lag kvar i TV-pucken och för avancemang till kvartsfinal krävs en andraplats i gruppspelet.

– Det är en jäkla tuff grupp. Vi har lottats mot Uppland, Småland Röd och Västergötland och vi börjar mot Uppland imorgon kväll. Det är tufft, men ska man vinna TV-pucken så måste man kunna vinna mot alla, resonerar Brorsson.

Något mål har man inte valt att sätta för slutspelet.

– Vi får göra det bästa av situationen. Går det precis så bra som vi vill så vinner vi alltihop. Sen ska man så klart spela om det också. Men om det bara studsar rätt för oss ska vi kunna vara med och fightas om vinsten.

Hur det går i TV-pucken återstår att se. Men först ska alltså Ångermanlands distriktslag avverka ett genrep mot Lindlövens J18. Nedsläpp sker klockan 19.00, då publiken är välkommen till Lindehov.

Publicerad 28 oktober 2014 klockan 14:14

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-14 05:48