Att Max Lalander sköt två mål hjälpte inte för Lindlöven.

Två bra perioder räckte inte för Lindlöven

Det var mer kamp än skönspel i två perioder. Sen föll Lindlöven ihop i derbyt borta mot Kumla.
– Vi måste visa mer heder i tredje, suckade tvåmålsskytten Max Lalander efter 3-6-förlusten.

Derbyt inleddes med ställningskrig och två lag som kände på varandra, men samtidigt vägrade kliva undan i närkamperna. Framförallt var det Lindlöven som klev fram och spelade riktigt fysiskt.

Allt eftersom var det dock hemmalaget Kumla som tog över mer och mer av spelet, men Lindlöven försvarade sig bra och stack upp i vassa spelvändningar. Bland annat hade Rasmus Rundgren ett läge efter 9.30 som Tim Harrysson i Kumla-kassen vackert räddade.

Strax därefter tog hemmalaget ledningen på en chans som uppstod ur ingenting. Viktor Lennartsson skickade iväg pucken från distans och den seglade retfullt in bakom Christoffer Ulvestav i Linde-kassen. Ett mål som såg väldigt billigt ut.

Men Lindlöven deppade inte utan krigade aggressivt vidare och bara några minuter senare kom kvitteringen när Johan Persson i en spelvändning tjusigt spelade in till Max Lalander framför mål som utan att tveka tryckte in pucken i kassen.

– Det målet får jag tacka Persson för, det är en fin framspelning och jag kanske har lite tur som lyckas styra in den, funderade målskytten.

1-1 efter en period var ett klart logiskt resultat.

Lalanders andra
Om Kumlas första mål såg billigt ut fick Christoffer Ulvestav revanschera sig ordentligt i öppningen av den andra perioden då Kumla tryckte på i två raka power play. Men Lindlöven spelade bra boxplay och Ulvestav svarade för några vassa räddningar.

När Lindlöven sedan rett ut stormen kunde man också ta ledningen. Max Lalander tog hand om pucken i mittzon och gjorde inget misstag fri med Tim Harrysson när han satte 1-2 efter 13.01 i den andra perioden.

– Det var en stötbrytning och jag fick pucken och kom fri, det var bara att skjuta, beskrev Max Lalander sitt andra mål för aftonen.

Men Kumla vägrade att ge sig och om det var släkten är värst åt ena hållet när Lalander sköt sina mål, blev det samma sak åt det andra i slutet av perioden. När just Lalander satt utvisad för en hög klubba spelade Kumla tjusigt power play och sist på pucken när hemmagänget kvitterade till 2-2 var den förre Lindlöven-spelaren Alexander Kovalonok.

2-2 efter två perioder, ja, det var ett klart logiskt resultat.

– Jag tycker det känns jättebra i första och andra perioden, vi åker mycket skridskor och framförallt i den andra perioden tycker jag att vi styr matchen.

Föll samman i tredje
Men det skulle ske en scenförändring. Den tredje perioden var bara 52 sekunder gammal när Kumla återigen kunde ta ledningen i matchen, den här gången via Tobias Winbladh som distinkt tryckte in pucken bakom Christoffer Ulvestav.

Där började sammanfallet för Lindlöven.

Spelet var fortsatt tätt och med mycket kamp men efter 4.58 utnyttjade Viktor Lennartsson ett öppet läge i slottet och hängde dit 4-2 för Kumla. Strax därefter ökade Erik Planeby på ledningen till 5-2 och i det skedet valde Lindlöven att byta målvakt.

Målvaktsbytet hjälpte emellertid inte. Efter 7.02 kom nästa kalldusch när Patrik Ström satte 6-2.

Fyra mål i baken på sju minuter. Där dog matchen.

– Jag vet inte vad vi gör i tredje perioden, vi kommer ut och bjuder på alldeles för mycket. Vi är alldeles för dåliga, konstaterade Lalander som ändå var ödmjuk inför motståndet.

– De kanske inte har det bästa laget på papperet, men får ihop det ändå.

Patrik Näslund fick in ett tröstmål för Lindlöven, men Kumla kunde kontrollera händelserna resten av matchen och Lindlöven fick trots två starka perioder vända hem utan poäng.

– Men att jag gör två mål en sådan här kväll spelar ingen roll, det är ändå tre poäng vi går miste om, suckade Lalander.

Matchfakta Kumla-Lindlöven:
Resultat: 6-3 (1-1, 1-1, 4-1)
Publik: 252
Skott: 35-28
Mål Lindlöven: 1-1 Max Lalander (Persson, Karlsson), 1-2 Max Lalander (Berg), 3-6 Patrik Näslund (Tano, Rosén-Lindahl)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Surahammar-Enköping 1-3

Publicerad 9 oktober 2015 klockan 21:42

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 21:41