Lindlövens ungdomslag gästas imorgon av Libor Hudacek och Alexander Hellström. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

U-lagen får SHL-besök i Lindehov

Det blir en stjärnspäckad söndag i Lindehov! När Lindlövens U-lag tränar kommer Libor Hudacek och Alexander Hellström att finnas med på isen, för att ge tips och råd till de unga spelarna. Efter träningen kommer Örebro Hockey-duon att skriva autografer och det bjuds på korv och festis.

Senast SHL var i Lindehov var i augusti, när Örebro Hockey och Brynäs möttes i en träningsmatch. Nu vänder en duo ur Örebro-lägret tillbaka till hallen. I samband med att Lindlövens U10:s håller sin söndagsträning kommer forwarden Libor Hudacek och backen Alexander Hellström att finnas med på isen.

– De kommer att delta i en träning och säkert komma med lite tips och idéer, berättar Marcus Sjöö.

Träningen start klockan 11.00 och är sedan planerad att pågå i en timme. SHL-duon kommer under den tiden att tillsammans med ansvariga tränare drilla de unga hockeytalangerna.

– Det ska väl försöka likna en så vanlig träning som möjligt. Men eftersom att det är flera lag på isen så kommer vi att få dela upp gruppen lite, för att få ut det mesta vi kan, förklarar Marcus.

Autografskrivning i Maxim efter ispasset

Efter avslutat ispass samlas både spelare och ledare i Café Maxim. Där bjuds det på korv och festis. Dessutom kommer Libor Hudacek och Alexander Hellström att skriva autografer, så det gäller att komma utrustad med en penna.

– Det ska bli kul att komma ut till Lindesberg, träffa hockeyälskare och snacka hockey. Jag hoppas att många dyker upp och att vi tillsammans gör det här till en rolig hockeydag!, säger backen Hellström.

Tillsammans med Libor Hudacek har han den här hösten varit med och bidragit till Örebros framgångar i säsongsupptakten. Löven-ungdomarna brinner för att få möta upp sina SHL-profiler på söndagsträningen.

– Jo, de är förmodligen riktigt laddade. Det är ju ganska stort för killarna att Libor och Alexander kommer till Lindehov och deltar på en träning, säger Marcus.

”Ungdomarna ska hålla på Lindlöven och Örebro”

Även från Örebro Hockeys håll är man nöjda över att ha sina spelare ute på äventyr. Klubben har under de senaste åren varit väldigt aktiva för att stärka upp hockeyn i länet, bland annat via flera projekt på ungdomssidan. Örebro Hockeys junioransvarige heter Jens Gustafsson och han ser tillbaka på vad som hänt sedan han kom inflyttad till staden för fem år sedan.

– Då stod kanske inte Örebro så jättehögt i kurs hos de andra klubbarna i länet. Därför har vi strategiskt och hårt jobbat för att skapa ett distriktssamarbete och stärka upp det. Det är kanske något som är lättare nu också, när vi har en SHL-klubb i länet och har resurser till att jobba med detta, berättar Jens.

Samarbetet mellan Lindlöven och Örebro Hockey har även visat sig på isen. I år finner man inlånade Örebro-backen Hampus Moberg i Löven-tröjan, samtidigt som David Berg, Max Lalander, Rasmus Rundgren och Felix Scharnke alla spelat juniorhockey i Örebro. Dessutom har SHL-klubben lagt både A-lagets träningsmatcher och juniormatcher i Lindehov.

-Det gör vi dels för att Lindlöven ska få möjlighet att anordna arrangemang och dra in pengar på entré och kiosker. Sen gör vi det även för vårat syfte. Att få komma ut och visa upp oss, stärka varumärket och få ungdomarna att tycka att Örebro är nummer ett, förklarar Jens och tillägger.

– Vi vill ju att ungdomarna där ska hålla på Lindlöven och Örebro. Och inte på Leksand eller Färjestad.

Publicerad 24 oktober 2015 klockan 10:48


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:21