Trots sin reduceringspuck fick Oliver Styf se sitt Lindlöven falla mot Borlänge med siffrorna 3-2. FOTO: Hannes Feldin

Uddamålet fällde Lindlöven

Derbytriumfen följdes tyvärr inte upp av någon ny seger för Lindlöven. Borta mot Borlänge hamnade laget i ett tremålsunderläge i mittperioden, men kämpade sig därefter sånär tillbaka. Men trots 37 skott och en intensiv kvitteringsjakt föll Lindlöven med 3-2. 

Lindlöven åkte till Borlänge stärkta av fredagens derbykross mot IFK Arboga. Men väl ute på isen var det spelet som bortblåst. Det dröjde bara två minuter innan hemmalaget fått hål på Dayn Belfour, vilket innebar omedelbar uppförsbacke för Lindlöven.

Det var en uppförsbacke som sedan växte sig brantare. Gästerna var inte alls på tårna, utan sveptes istället med av Borlänges attacker. Med femton minuter på klockan kom även 2-0 och Lindlöven gick till vila efter en period där man förlorat skotten med klara 18-7.

– Vi kommer till Borlänge och är inte beredda att göra jobbet som krävs. För mig är första 30 riktigt underkända, medan sista 30 är godkända, summerar en besviken Daniel Eriksson.

Jagade kvittering i slutperioden

Inte började den andra perioden heller särskilt lyckat för tränarens Lindlöven. Återigen tog det knappt två minuter innan Borlänge hittat nätmaskorna, denna gång i spel fem mot fyra. Men trots ett tungt tremålsunderläge och ett spel som inte stämde fortsatte Lindlöven att jobba på.

Det gav även utdelning och när man själva fick chansen i powerplay skickade Oliver Styf in reduceringen. Lindlöven började i samband med målet att finna sitt spel, få bättre fart i anfallen och kunde avsluta mittenakten på ett fint sätt. Inför den tredje perioden manade Eriksson på sina mannar.

– Vi pratade om det här med desperation. Att vi måste vilja göra något där ute på isen.

Det var även något som han fick se sitt lag göra. För redan efter 90 sekunders spel hade Alexander Kovalonok minskat gapet till 3-2 och resterande period var en enda lång jakt på kvittering. Och visst kom Lindlöven nära, men inte ikapp och Borlänge kunde hålla undan till seger.

”Det finns inga genvägar”

– Jag är skitförbannad. Jag tycker att vi bara spelar hockey i 30 minuter och det är oacceptabelt, slår Daniel Eriksson fast efter förlusten.

Tränaren är irriterad på det sätt som hans lag tog sig an uppgiften. Uddamålsförlusten var dock nära att sluta med en poäng, efter att Lindlöven stått för en stark andra halva av matchen. Trots det finner Eriksson få positiva bilder att plocka med sig hem.

– Nej, över en hel match finns det inte så jättemycket som man kan ta med sig härifrån. Sen finns det så klart spelare som står för bra delar i matchen. Men vi vet hur ska spela och vi vet att om vi spelar på rätt sätt så går det bra.

På söndag fortsätter seriespelet och Lindlöven tar då emot tabellfyran Tranås. Till den matchen vill Eriksson se sitt lag hitta kontinuitet i sitt spel.

– Jag tycker att vi har fått så många läxor nu så det finns inga genvägar. Det gäller att vara maximalt förberedd när pucken släpps och sen göra jobbet i 60 minuter. Det är det som allt handlar om.

Matchfakta Borlänge-Lindlöven:
Resultat: 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Skott: 45-37
Publik: 360
Mål Lindlöven: 3-1 Oliver Styf (D Olsson Fromell, J Olsson Fromell), 3-1 Alexander Kovalonok (Nooni, Hägg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Mariestad-Surahammar 8-1
IFK Arboga-Vimmerby HC 2-3 str
Skövde IK-Kumla 5-1
Grästorp-Forshaga 4-3 sd

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 12 november 2014 klockan 21:20

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 19:09