Viktigt straffmål för VästeråsIrsta till 26-25 av lagkaptenen Andreas Bamberg.

Uddamålsförlust för LIF

Efter en intensiv och stundtals mycket bra handbollsmatch vann till slut VästeråsIrsta med uddamålet över LIF Lindesberg. Slutresultat 28 – 27 efter 15 – 14 i halvlek. I och med segern vinner också VästeråsIrsta årets upplaga av Bergslagens Sparbank Cup. Matchen präglades av bra försvarsspel från bägge håll och lagen byttes om i ledningen under hela  matchen.

Sista matchen i årets Bergslagens Sparbank Cup blev också den bästa. Båda lagen spelade ett stundtals mycket aggressivt och tufft försvarsspel och snabbt och fyndigt anfallsspel. Det märktes tydligt att inget av lagen tog lätt på matchen. Bägge lagen ville vinna.

Under första halvlek lyckades LIF bra med att luckra upp motståndarnas höga 6 – 0 försvar och man ledde ett tag med 9 – 5 och 11 – 7. Sebastian Ehnevid i mål bidrog också till LIFs starka inledning. Mot slutet av halvleken fick VästeråsIrsta bättre träff på LIFs niometer och gick till halvtidspaus med ledning 15 – 14.

Andra halvlek börjar tungt för LIF och VästeråsIrsta gick snabbt upp till en fyramålsledning. Efter att LIF ändrat försvarsspel till 3-2-1 blev motståndarna passiva, samtidigt som Johan Persson i målet gjorde några bra ingripanden. Med sitt nyvunna tålamod både framåt och bakåt så närmade sig LIF hela tiden och redan efter tolv minuters spel i andra halvlek kom man ikapp till 21 lika.


Ricky Nordahl gör ett av sin fyra mål.

Därefter blev det en kamp med spänning och dramatik. Lagen följdes åt ända fram till den sista minuten då LIF vid ställningen 27 – 27 missar och ger VästeråsIrstas chansen att ta ledningen. Det lyckas genom Daniel Cederroos som sätter den avgörande bollen till vinst. Cederroos var också mycket nyttig för sitt lag under hela matchen och blev bästa målskytt med sina sju mål.


Lagkapten Andreas Bamberg höjer bucklan. Prisutdelare Jonas Larsson, Bergslagens Sparbank.

I och med vinsten idag så vinner också VästeråsIrsta den fjärde upplagan av Bergslagens Sparbank Cup. Tidigare vinnare har varit Lugi, Malmö och Skövde.
Känslan är ändå att LIF är på rätt väg. Spelarna har individuellt blivit bättre sedan förra året. Och man ser redan att spelet går mer rakt mot mål än det gjort tidigare. Det finns också ett lugn och ett tålamod som gör att man i år reser sig och kämpa ikapp ett underläge, istället som under förra säsongen då man stannade upp och nästan blev paralyserade i vissa lägen av matcherna.

Ola Anto, assisterande tränare är inne på samma linje.

– Vi är inte så sårbara i underlägen som förra året. När vi nu hamnar där, som mot Önnered i fredags och i dagens match, så jobbar vi vidare och är konstruktiva och tålmodiga och lyckas därför komma ikapp.

Säsongen är fortfarande ung och det är ännu för tidigt att lyfta betydelsen av enskilda spelare. Men en av spelarna i årets trupp kommer sannolikt får bära ett större ansvar än någon av de andra. Mycket av lugnet och tålamodet i anfallsspelet är det rimligt att tillskriva Richard Erikssons återkomst till LIF Lindesberg.

– Vi blir bättre och bättre. Men allt hänger inte på mig. Det märks tydligt att det i år är fler som kliver fram. Det innebär att vi får fler alternativ. Kommer sedan Jacob Nelson och Petter Lidstedt tillbaka från sina skador får vi ytterligare alternativ från nio meter, säger Solis.

En annan som är hyfsad nöjd med helgen är VåsteråsIrstas tränare Martin Boquist. Speciellt nöjd är han med sitt lags försvarsspel och den härliga inställning man visar i matcherna.

– Mest nöjd är jag med att vi tar två uddamålsvinster. Det är viktigt att tidigt få in vinnarinstinkten och att man kan vinna jämna matcher, säger Boquist.

Första hemmamatchen i allsvenskan för LIF Lindesberg blir mot göteborgslaget Heid onsdagen den 25 september klockan 19.00 i Lindesberg Arena. Då återstår att se om laget lyckats konservera sitt lugn och sitt tålamod.

Dagens målgörare

LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 6, Richard Eriksson 5, Ricky Nordahl 4, Jesper Jakobsson 4, Sebastian Hammar 4, Oskar Erixon 2, Gustaf Ekström, Bashkim Gashi.

VärsteråsIrsta: Daniel Cederroos 7, Erik Lindau 5, Jonas Daglund 4, Mikael Söndergaard 4, Petter Strömberg 3, Andreas Bamberg 3, Daniel Grönvalls 2.

Tidigare idag spelade Önnered mot Dicken. En match där Önnered till slut vann enkelt med 32 – 20 (14 – 12).

Dicken: Valdar Noodla 6, Timmy Thor 5, Jonas Hertola 4, Philip Ahlgren 3, Casmir Stierncreutz, Mikael Usvalahti.

Önnered: Andreas Berg 5, Daniel Komayesh 5, Charlie Röxner 4, Ola Pewik 4, Felix Sjöholm 3, Jonathan Berg 3, Tobias Jademan 2, Axel Sundbäck 2, Ponuts Mellegård, Jacob Schmidinger, Kim Konradsson, Gabriel DeSantis.

Publicerad 25 augusti 2013 klockan 16:04

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Andreas Hansson, Ann-Louise Hytter och Per Sander är redo att öppna upp padelhallen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Klart för padelspel hos Lindesbergs Fastigheter

I slutet av mars kunde LindeNytt berätta att två nya padelhallar planerades längs industrirakan i Lindesberg. Nästan åtta månader senare står den första klar och Lindesbergs Fastigheter kan därmed bjuda in till spel i deras nya padelhall redan från midnatt.
– Lindesbergs kommun har hållit sin tidsplan, så det ska de ha en eloge för, säger Per Sander glatt.

8 december 2021 klockan 16:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Max Broman som stod för åtta mål. Foto: Hasse Persson

Tråkig inledning gav förlust

Säsongens första seger är avklarad men ett tuffare motstånd väntade under tisdagen. LIF tog en långresa till det tidigare elitlaget OV Helsingborg, där en ny spelare presenterade sig i LIFs målvaktströja. Trots mycket fin hjälp från 20-åriga Lukas Wallinder, som dessutom slutade 50%-ig i målet, blev det stor förlust efter en hemsk första halvlek.

7 december 2021 klockan 21:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Travskolan tog kampen mot prostatacancern

Varje år uppmärksammas Mustaschkampen, en insamling för att bekämpa landets vanligaste cancerform, prostatacancer. ...

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för ...

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot tabellettan Arboga vilket ökade respekten för en eventuell ny underdog i serien. Trots ett tvåmålsunderläge i matchens första minuter, kunde WSK visa sig starkast och gick mot lagets sjätte raka seger!

3 december 2021 klockan 22:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fritidsbanken får årets Bris-pris
Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ...
30 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!
Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora föreningsnamn och eldsjälar ...
28 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot Linköping trots en setseger
Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där man trots ett bra spel i ...
28 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. ...

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!

Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben...

Fjärde raka segern togs på bortaplan

Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gå...

Annons

Max Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

20 november 2021 klockan 18:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan ...

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i ...

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Vä...

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lö...

Med hjälp av elever från Lindbackaskolan och Brotorpsskolan förklarades skolan invigd. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna besökare som alla ville se skolan från insidan.
– Lindbackaskolan är en pärla, kronjuvelen, en symbol för att vi är en kommun som växer och utvecklas, sade kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka i sitt invigningstal.

13 november 2021 klockan 15:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål
Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF Lindesberg har haft en ...
10 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF har chans för fyra poäng i veckan!
Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer däremot ett fint tillfälle fö...
8 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK tog säsongens första bortaseger!
Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjälpte WSK till säsongens fö...
7 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-03

2021-10-31

2021-10-31

2021-10-31

2021-10-29

2021-10-24

2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-12-09 01:51