Freja Morén jublar med lagkamrater, Foto: Fredrik Norman

Utmanade topplaget – men orkade inte hela vägen

Lindesbergs Volley öppnade starkt borta mot Svedala och överraskade hemmalaget. Med bra energi och lagkänsla kunde man ta första set och utmana starkt i andra. Orken försvinner i tredje och det blir tillslut förlust med 3-1.

Svedala har varit otroligt starka i årets elitserie och har än så länge endast en förlorad match, mot serieledarna Hylte/Halmstad, och en andraplats i tabellen. Det är resultaten mot topplagen som ännu inte kommit för Lindes del, men idag visar man att man har nivån för att hävda sig mot de allra bästa.

– Vi kom till matchen med en otrolig koncentration, säger lagets assisterande tränare Oskar Jönsson Vikterlöf efter matchen. Mycket av vår fokus låg på vårt servande och där fick vi bra utdelning. Vi satte bra tryck på serven vilket Svedala inte var helt beredda på.

Linde kunde ta kommandot över setet och hålla ledningen hela vägen ut. I andra set lyckas man hålla nivån uppe men Svedala hittar succesivt in i sitt egna spel. Hemmalaget lyckas ta några oväntade försvarsräddningar mot slutet av andra set och tar på så vis ikapp Lindes ledning. Det blir en tuff kamp, där båda lagen har setbollar, som tillslut vinns av Svedala med siffrorna 28-26.

– I tredje set håller vi jämna steg i början, men strax innan 10 poängsstrecket fastnar vi i en rotation och Svedala drar iväg, säger Jönsson Vikterlöf. Luften går ur oss lite och vi släpper setet med ganska stora siffror.

Även i fjärde set är Svedala det starkare laget och trots att Linde hänger med så har hemmalaget en säker ledning på ett fåtal poäng setet ut. Fastän man var så nära en setvinst till i andra set så blir det en 3-1-förlust och inga poäng för Lindes del.

– Trots förlust så gjorde vi en bra insats, menar Jönsson Vikterlöf. Svedala körde över serietvåan Gislaved i Ligacupen i veckan och är ett lag med enorm kapacitet. Mycket av vår fokus låg på serve och servemottagning inför denna match, ett moment som vi vet att Svedala är bra på. Där gör vi ett riktigt bra jobb och sätter press på deras mottagning, samtidigt som vi själva lyfter serve väldigt bra, en match i matchen som vi vann.

Liksom förra veckan fick Marjorie Giordano speltid även i denna match. Årets spelare från säsongen 2011-2012 är på väg tillbaka efter sin långa rehabilitering. Idag spelade hon framförallt försvar och servemottagning från bakplan, men stannade även kvar i framlinjen och kände på anfallsspelet. Giordano har fått tillbaka mestadels av sin styrka, men konditionen är fortfarande inte återställd.

– Att kunna utmana Svedala som vi gjorde idag är självfallet ett lyft för vårt självförtroende. Detta var ett kvitto på att vi kan hålla nivån även med de bästa lagen. Den känsla och energi vi hade på plan idag ska vi ta med oss till nästa veckas match mot Katrineholm, avslutar Jönsson Vikterlöf.

Matchfakta Svedala – Lindesbergs Volley:

Resultat 3-1 (22-25, 28-26, 25-11, 25-20)

Övriga resultat från Elitserien:
KFUM Göteborg-Sollentuna 0-3
RIG Falköping-Örebro 1-3

Tabellen:
1 Svedala                     8     23-7     22
2 Hylte/Halmstad          7     22-3     20
3 Engelholm                 7     16-7     15
4 Gislaved                    7     16-9     15
5 Katrineholm               7     14-10   12
6 Lindesberg Volley      8     14-18    9
7 Örebro                       8     12-19    9
8 Sollentuna                 8     10-21    6
9 RIG Falköping           8     7-23      3
10 KFUM Göteborg      8      5-21     3

Publicerad 7 december 2013 klockan 19:30

Michael Jestin , 073-903 68 24

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 20:06