Utvärdering inför hösten: Fellingsbro GoIF

Juli är snart över och vi går mot sommarens sista månad. Det innebär som alla vet att fotbollssäsongen återigen drar igång. Efter många veckor av vila, ledighet och troligen allt annat än träning ska Fellingsbro GoIF, Frövi IK och  IFK Lindesberg kliva in till seriens andra halva. Inför det äventyret kommer varje lag att utvärderas.

Fellingsbro GoIF:

Resultat: Serietvåa på 24 poäng med 7 vinster, 3 oavgjorda, 0 förluster och 30-8 i målskillnad. Bästa målskytt är Fahad Wuzibat på 7 mål.

Hur laget har tränat i juli: Inte alls. Laget vilar hela juli, sånär som på 2-3 av de yngre spelarna som kontinuerligt tränat med juniorlaget. Flera i a-truppen har väckt frågan om frivilliga träningar, men intresset har varit för lågt.

Träningsmatcher: Fellingsbro kommer att spela en träningsmatch. Den spelas lördagen den 9:e augusti hemma mot Västmanlands-laget Valskog. Med matchen hoppas man kunna stämma av hur man ligger till mot division 6-motstånd och även få matchträning.

Skador: Då laget haft tre veckors ledighet ska de småskadade spelarna ha hunnit vila upp sig. I övrigt har tränare Huerta inte hört om några nya skador, vilket gör att han räknar med att ha hela truppen tillgänglig till omstarten.

Förändringar i truppen: Förra årets succébrasse Benjamin Rodrigues de Oliveira har missat hela våren då han inte kunnat befinna sig i Sverige. Till höstpremiären den 17:e augusti väntas anfallaren vara tillbaka i laget, vilket får ses som en halv värvning. I övrigt är en målvakt och en mittfältare på väg in för att ge konkurrens, men det är inget som är klart i dagsläget. Ingen spelare har lämnat men Huerta har fått ett flertal förfrågningar om sina anfallare, där Fahad Wuzibat är hetast.

Tuffaste höstmatchen: De matcher som Victor Huerta pekar ut som de svåraste i höst är bortamötena med Närkes Kil och Glanshammar. Men även derbyt mot IFK Lindesberg räknar han med bli tufft, då laget bör ha stor revanschlusta sedan våren.

Slutplacering som målsättning: Som tabellen ser ut för tillfället säger man sig vara nöjda från FGoIF:s sida. Laget är tvåa med marginal nedåt och Huerta säger att man nu vet vad som krävs för att vinna den här serien. Inför säsongen siktade man på att ligga topp tre med tre omgångar kvar, vilket är en målsättning som man håller fast vid.

Kvarvarande matcher och hur många poäng man tippas ta: 14/8 Hovsta borta (1 poäng), 17/8 FK Örebro hemma (3 poäng), 22/8 Grönbo hemma (3 poäng), 26/8 Glanshammar borta (3 poäng), 29/8 Garphyttans IF hemma (3 poäng), 5/9 IFK Lindesberg borta (3 poäng), 20/9 Närkes Kil borta (1 poäng), 28/9 Ervalla hemma (3 poäng) – 20 poäng plus vårens 22 = totalt 42 poäng

Slutlig poäng och tabellplacering: Enligt mina noggranna och vattentäta beräkningar kommer Fellingsbro att håva in 20 poäng under höstens matcher. De tillkommer alltså till vårens 22, vilket skulle innebära att laget slutar på 42 poäng. Det är något som räcker till en serieseger.

Kommentar: Som jag kalkylerar fram här ovan slutar alltså Fellingsbro GoIF, förutsatt att mina tips går in, på 42 poäng. Det är en poängskörd som förra året ”bara” hade räckt till en andraplats, då Delta Örebro vann på 46 pinnar. Men jag har en känsla av att årets serie är jämnare än fjolårets.

Det är dessutom en känsla som jag har fog för. Med halva serien spelad har vi nu fem lag inom tio poäng. Det i sig låter kanske inte överdrivet jämnt, men ser man till den kvalitet som dessa lag håller kan man enkelt slå fast att alla är toppkandidater. Med andra ord riskerar lag som serieledande Glanshammar att tappa poäng och rentav förlora mot femman Hovsta.

På tal om Glanshammar föresten. Efter en fantastisk vår där resultaten varit mer än stabila kan serieledarna går in till hösten med fyra poängs marginal ner till FGoIF. Men jag tror att det är ett gap som hastigt och lustigt kan komma att krympa. Redan i omstarten möter man Närkes Kil som är seriens formstarkaste lag. En förlust där är inte otänkbar och som Victor Huerta sa så går inget lag genom en hel säsong utan en svacka.

Vad innebär den här jämnheten för Fellingsbros del då? Jo det skulle betyda att deras 42 poäng mycket väl kan räcka längre än en andraplats. Laget har på väldigt många sätt ödet i sina egna händer. Vinster mot IFK Lindesberg, Glanshammar och bottenlagen skulle ge laget en guldsits. Att undvika förlust i bortamötet med Närkes Kil i den näst sista omgången kan bli avgörande. Men själv tror jag att Fellingsbro tagit över serieledningen redan då.

Publicerad 23 juli 2014 klockan 12:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. Samtidigt visade skolans UF-företag upp sig, vilket är en viktig del av utbildningen om man så småningom vill bli entreprenör.

26 september 2023 klockan 17:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Bergslagens IF består av Elvis Karaosmanovic, Birjar Mostafa, Rebin Mostafa, Ali Jamal Yassin, Alexander Scharnke, Mohammed Hassan, Ronny Sterzenbach. Foto: Privat

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att arbeta förebyggande, att ge ungdomar en meningsfull fritid och en tillhörighet. Med start inom några veckor bjuder man in till uppstartsmöte på Hagaberg, som även är platsen man kommer hålla till på.
– Vi vill skapa en miljö där alla är inkluderade och känner en tillhörighet, för det är så man kommer in i samhället också, säger Ali Jamal Yassin, ordförande.

26 september 2023 klockan 11:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tä...

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

Det var många glada ansikten på de unga kuskarna när ponnytravet satte punkt för Fornabodas travsäsong. Direkt blev det hemmaseger för Vikas Rossimo. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sätta punkt. Under söndagen kördes tretton ponnylopp i ett helt perfekt väder, vilket hjälpte till att skapa den optimala stämningen. Bland de unga vinnarna hittades allt från segerdebuter till hemmaseger.

17 september 2023 klockan 20:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg jublar högt när man säkrar tre viktiga poäng och fem gjorda mål. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för tabellens slutställning. Till säsongens näst sista hemmamatch så skickade IFK Lindesberg en tydlig signal på att Lindetruppen siktar mot en placering i tabelltoppen.
– Roligt för grabbarna att få till det, säger Niklas Christensson.

17 september 2023 klockan 00:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger i den Allsvenska comebacken
Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till Allsvenskan, starkare än på ...
16 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK Lindesberg-Hovsta IF: ”Är i bättre form än senast”
Fyra matcher återstår av säsongens Fotbollsfemma. I nuläget är det bara två poäng skiljer mellan IFK Lindesbergs nuvarande femte plats och en ...
15 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det är dags för comeback i Allsvenskan!
I våras var det ett stort jubel efter att LIF Lindesberg tog sig igenom Division 1 som obesegrade. Placeringen som överlägsen serievinnare gav ...
14 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I februari överlämnade pojklaget 13 000 kronor till Barncancerfonden Mellansverige, efter förra årets cup. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Benjamins minne spelas för andra året: ”Det här är stort”

Söndagen den 8 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för andra året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010, tillsammans med LindeNytt, för att hedra minnet av pojkarnas vän och lagkamrat som gick bort i cancer endast 10 år gammal.
– Det viktigt för oss alla att vi genomför den här cupen, för Benjamin, säger Aleksander Lazarevic.

12 september 2023 klockan 11:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är nybliven guldmedaljör. Foto: Johan Orrbo

EM-GULD till Amanda Orrbo

Frövi Judos Amanda Orrbo tog under fredagen ett efterlängtat EM-guld i italienska Padova, där hon tävlade i mästerskapet för personer med Downs syndrom. Därmed kan hon stoltsera med ett guld i EM, VM och Special Olympics.
– Det känns häftigt att äntligen vinna guldet, hälsar en lycklig Amanda.

8 september 2023 klockan 17:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hög svansföring under helgens svenska mästerskap

SM-helgen i Fritidsbyn bjöd på en hel del regn, sol och värme, men framförallt en uppvisning av Sveriges ...

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny ...

bildspel Här invigs helgens SM-tävlingar i Lindesberg

Till tonerna av Guldsmedshyttans Musikkår invigdes helgens SM-tävlingar i bruks och mondioring med pompa och st...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesberg tappade poäng efter avgörande straff

När slutminuten närmade sig såg det ut som att IFK Lindesberg skulle gå segrande med 2-1 ur torsdagens match mot tabellettan. Bortalaget Östansjö hann att få med sig en straff strax innan slutsignalen ljöd. Straffskottet gick i mål vilket blev matchavgörande under sista minuten.
– Att tappa segern i slutminuterna är sjukt irriterande.

25 augusti 2023 klockan 10:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-Östansjö IF: Tabellettans segertrend ska brytas

IFK Lindesberg kommer från, vad som kan vara, säsongens bästa match när de segrade över Latorp ...

Hemmaseger trots en kortare galopp

Det blev en kortare galopp för hemmahästen Cersei Gene när de tävlande ekipagen kom ur den första svängen. Det var dä...

Stor seger på hemmaplan: ”Vi gör säsongens bästa match”

Ett dåligt väder stoppar inte IFK Lindesberg. Mycket arbete har gjorts på Fritidsbyn för att ...

Fotbollsyra inledde första skoldagen på Brotorpsskolan

På onsdagsmorgonen välkomnade skolorna i Lindesbergs kommun sina elever tillbaka efter ett långt ...

Inför IFK-Latorps IF: Poängjakt mot tabelltoppen

Med en seger i ryggen så är det dags för ny match. Poängen börjar att bli viktiga för tabellfyran IFK ...

Systrarna Vera och Victoria Almlöf tyckte skyttet var lite svårt. Bäst var tennisen. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Linde Sports Camp

För tionde året i ordningen gick omåttligt populära Linde Sports Camp av stapeln under sommarlovets sista vecka. Sammanlagt 104 barn har under fyra dagar testat 10 olika sporter, något som ger ett positivt avtryck hos föreningarna.
– Många barn tappar intresse i den här åldern och behöver ha något nytt, och det har ju verkligen skett under de här 10 åren. Alla får alltid några nya medlemmar efter det här, och flera av dessa har blivit riktigt bra inom sin sport, berättar Björn Nyberg från Frövi Judo.

11 augusti 2023 klockan 16:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Viktiga poäng efter det långa uppehållet
Tre raka hemmamatcher står på matchschemat efter att IFK Lindesberg har gått igenom över en månad med ledigheter. Tabellåttan Pålsboda var fö...
11 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fritidsbyn tillfälligt avstängd efter översvämning
På grund av de mycket höga vattenflödena i Torphytteån väljer nu IFK Lindesberg att tillfälligt stänga Fritidsbyn för samtliga aktiviteter i ...
10 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tusentals besökare väntas när SM i bruks och mondioring avgörs i Lindesberg
Den sista helgen i augusti avgörs SM i bruks och mondioring i Fritidsbyn i Lindesberg. Ett mästerskap som lockar tusentals besökare från hela ...
9 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-08-09

2023-08-08

2023-07-31

2023-07-26

2023-07-24

2023-07-19

2023-07-19

2023-07-07

2023-07-03

2023-06-26

2023-06-24

2023-06-19

2023-06-18

2023-06-15

2023-09-28 01:58