Utvärdering inför hösten: Fellingsbro GoIF

Juli är snart över och vi går mot sommarens sista månad. Det innebär som alla vet att fotbollssäsongen återigen drar igång. Efter många veckor av vila, ledighet och troligen allt annat än träning ska Fellingsbro GoIF, Frövi IK och  IFK Lindesberg kliva in till seriens andra halva. Inför det äventyret kommer varje lag att utvärderas.

Fellingsbro GoIF:

Resultat: Serietvåa på 24 poäng med 7 vinster, 3 oavgjorda, 0 förluster och 30-8 i målskillnad. Bästa målskytt är Fahad Wuzibat på 7 mål.

Hur laget har tränat i juli: Inte alls. Laget vilar hela juli, sånär som på 2-3 av de yngre spelarna som kontinuerligt tränat med juniorlaget. Flera i a-truppen har väckt frågan om frivilliga träningar, men intresset har varit för lågt.

Träningsmatcher: Fellingsbro kommer att spela en träningsmatch. Den spelas lördagen den 9:e augusti hemma mot Västmanlands-laget Valskog. Med matchen hoppas man kunna stämma av hur man ligger till mot division 6-motstånd och även få matchträning.

Skador: Då laget haft tre veckors ledighet ska de småskadade spelarna ha hunnit vila upp sig. I övrigt har tränare Huerta inte hört om några nya skador, vilket gör att han räknar med att ha hela truppen tillgänglig till omstarten.

Förändringar i truppen: Förra årets succébrasse Benjamin Rodrigues de Oliveira har missat hela våren då han inte kunnat befinna sig i Sverige. Till höstpremiären den 17:e augusti väntas anfallaren vara tillbaka i laget, vilket får ses som en halv värvning. I övrigt är en målvakt och en mittfältare på väg in för att ge konkurrens, men det är inget som är klart i dagsläget. Ingen spelare har lämnat men Huerta har fått ett flertal förfrågningar om sina anfallare, där Fahad Wuzibat är hetast.

Tuffaste höstmatchen: De matcher som Victor Huerta pekar ut som de svåraste i höst är bortamötena med Närkes Kil och Glanshammar. Men även derbyt mot IFK Lindesberg räknar han med bli tufft, då laget bör ha stor revanschlusta sedan våren.

Slutplacering som målsättning: Som tabellen ser ut för tillfället säger man sig vara nöjda från FGoIF:s sida. Laget är tvåa med marginal nedåt och Huerta säger att man nu vet vad som krävs för att vinna den här serien. Inför säsongen siktade man på att ligga topp tre med tre omgångar kvar, vilket är en målsättning som man håller fast vid.

Kvarvarande matcher och hur många poäng man tippas ta: 14/8 Hovsta borta (1 poäng), 17/8 FK Örebro hemma (3 poäng), 22/8 Grönbo hemma (3 poäng), 26/8 Glanshammar borta (3 poäng), 29/8 Garphyttans IF hemma (3 poäng), 5/9 IFK Lindesberg borta (3 poäng), 20/9 Närkes Kil borta (1 poäng), 28/9 Ervalla hemma (3 poäng) – 20 poäng plus vårens 22 = totalt 42 poäng

Slutlig poäng och tabellplacering: Enligt mina noggranna och vattentäta beräkningar kommer Fellingsbro att håva in 20 poäng under höstens matcher. De tillkommer alltså till vårens 22, vilket skulle innebära att laget slutar på 42 poäng. Det är något som räcker till en serieseger.

Kommentar: Som jag kalkylerar fram här ovan slutar alltså Fellingsbro GoIF, förutsatt att mina tips går in, på 42 poäng. Det är en poängskörd som förra året ”bara” hade räckt till en andraplats, då Delta Örebro vann på 46 pinnar. Men jag har en känsla av att årets serie är jämnare än fjolårets.

Det är dessutom en känsla som jag har fog för. Med halva serien spelad har vi nu fem lag inom tio poäng. Det i sig låter kanske inte överdrivet jämnt, men ser man till den kvalitet som dessa lag håller kan man enkelt slå fast att alla är toppkandidater. Med andra ord riskerar lag som serieledande Glanshammar att tappa poäng och rentav förlora mot femman Hovsta.

På tal om Glanshammar föresten. Efter en fantastisk vår där resultaten varit mer än stabila kan serieledarna går in till hösten med fyra poängs marginal ner till FGoIF. Men jag tror att det är ett gap som hastigt och lustigt kan komma att krympa. Redan i omstarten möter man Närkes Kil som är seriens formstarkaste lag. En förlust där är inte otänkbar och som Victor Huerta sa så går inget lag genom en hel säsong utan en svacka.

Vad innebär den här jämnheten för Fellingsbros del då? Jo det skulle betyda att deras 42 poäng mycket väl kan räcka längre än en andraplats. Laget har på väldigt många sätt ödet i sina egna händer. Vinster mot IFK Lindesberg, Glanshammar och bottenlagen skulle ge laget en guldsits. Att undvika förlust i bortamötet med Närkes Kil i den näst sista omgången kan bli avgörande. Men själv tror jag att Fellingsbro tagit över serieledningen redan då.

Publicerad 23 juli 2014 klockan 12:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 21:23