Utvärdering inför hösten: Fellingsbro GoIF

Juli är snart över och vi går mot sommarens sista månad. Det innebär som alla vet att fotbollssäsongen återigen drar igång. Efter många veckor av vila, ledighet och troligen allt annat än träning ska Fellingsbro GoIF, Frövi IK och  IFK Lindesberg kliva in till seriens andra halva. Inför det äventyret kommer varje lag att utvärderas.

Fellingsbro GoIF:

Resultat: Serietvåa på 24 poäng med 7 vinster, 3 oavgjorda, 0 förluster och 30-8 i målskillnad. Bästa målskytt är Fahad Wuzibat på 7 mål.

Hur laget har tränat i juli: Inte alls. Laget vilar hela juli, sånär som på 2-3 av de yngre spelarna som kontinuerligt tränat med juniorlaget. Flera i a-truppen har väckt frågan om frivilliga träningar, men intresset har varit för lågt.

Träningsmatcher: Fellingsbro kommer att spela en träningsmatch. Den spelas lördagen den 9:e augusti hemma mot Västmanlands-laget Valskog. Med matchen hoppas man kunna stämma av hur man ligger till mot division 6-motstånd och även få matchträning.

Skador: Då laget haft tre veckors ledighet ska de småskadade spelarna ha hunnit vila upp sig. I övrigt har tränare Huerta inte hört om några nya skador, vilket gör att han räknar med att ha hela truppen tillgänglig till omstarten.

Förändringar i truppen: Förra årets succébrasse Benjamin Rodrigues de Oliveira har missat hela våren då han inte kunnat befinna sig i Sverige. Till höstpremiären den 17:e augusti väntas anfallaren vara tillbaka i laget, vilket får ses som en halv värvning. I övrigt är en målvakt och en mittfältare på väg in för att ge konkurrens, men det är inget som är klart i dagsläget. Ingen spelare har lämnat men Huerta har fått ett flertal förfrågningar om sina anfallare, där Fahad Wuzibat är hetast.

Tuffaste höstmatchen: De matcher som Victor Huerta pekar ut som de svåraste i höst är bortamötena med Närkes Kil och Glanshammar. Men även derbyt mot IFK Lindesberg räknar han med bli tufft, då laget bör ha stor revanschlusta sedan våren.

Slutplacering som målsättning: Som tabellen ser ut för tillfället säger man sig vara nöjda från FGoIF:s sida. Laget är tvåa med marginal nedåt och Huerta säger att man nu vet vad som krävs för att vinna den här serien. Inför säsongen siktade man på att ligga topp tre med tre omgångar kvar, vilket är en målsättning som man håller fast vid.

Kvarvarande matcher och hur många poäng man tippas ta: 14/8 Hovsta borta (1 poäng), 17/8 FK Örebro hemma (3 poäng), 22/8 Grönbo hemma (3 poäng), 26/8 Glanshammar borta (3 poäng), 29/8 Garphyttans IF hemma (3 poäng), 5/9 IFK Lindesberg borta (3 poäng), 20/9 Närkes Kil borta (1 poäng), 28/9 Ervalla hemma (3 poäng) – 20 poäng plus vårens 22 = totalt 42 poäng

Slutlig poäng och tabellplacering: Enligt mina noggranna och vattentäta beräkningar kommer Fellingsbro att håva in 20 poäng under höstens matcher. De tillkommer alltså till vårens 22, vilket skulle innebära att laget slutar på 42 poäng. Det är något som räcker till en serieseger.

Kommentar: Som jag kalkylerar fram här ovan slutar alltså Fellingsbro GoIF, förutsatt att mina tips går in, på 42 poäng. Det är en poängskörd som förra året ”bara” hade räckt till en andraplats, då Delta Örebro vann på 46 pinnar. Men jag har en känsla av att årets serie är jämnare än fjolårets.

Det är dessutom en känsla som jag har fog för. Med halva serien spelad har vi nu fem lag inom tio poäng. Det i sig låter kanske inte överdrivet jämnt, men ser man till den kvalitet som dessa lag håller kan man enkelt slå fast att alla är toppkandidater. Med andra ord riskerar lag som serieledande Glanshammar att tappa poäng och rentav förlora mot femman Hovsta.

På tal om Glanshammar föresten. Efter en fantastisk vår där resultaten varit mer än stabila kan serieledarna går in till hösten med fyra poängs marginal ner till FGoIF. Men jag tror att det är ett gap som hastigt och lustigt kan komma att krympa. Redan i omstarten möter man Närkes Kil som är seriens formstarkaste lag. En förlust där är inte otänkbar och som Victor Huerta sa så går inget lag genom en hel säsong utan en svacka.

Vad innebär den här jämnheten för Fellingsbros del då? Jo det skulle betyda att deras 42 poäng mycket väl kan räcka längre än en andraplats. Laget har på väldigt många sätt ödet i sina egna händer. Vinster mot IFK Lindesberg, Glanshammar och bottenlagen skulle ge laget en guldsits. Att undvika förlust i bortamötet med Närkes Kil i den näst sista omgången kan bli avgörande. Men själv tror jag att Fellingsbro tagit över serieledningen redan då.

Publicerad 23 juli 2014 klockan 12:57

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 16:32