Utvisningskaos när Lindlöven föll

Det blev förlust med siffrorna 3-6 för Lindlöven hemma mot Forshaga. Förlusten var lagets blott andra den här försäsongen och man saknade ett flertal viktiga spelare. Matchens prägel var annars det tuffa spelet, något som resulterade i en mängd utvisningar.

Publiken i Lindehov bjöds på ett riktigt hockeyslag på onsdagskvällen. Lindlöven tog emot Forshaga i en match som fick en riktigt grinig stämpel över sig. Det var något som hemmalagets stördes klart mest av, då man hade svårt att hitta rätt i matchen.

–  Vi hamnar i deras spel, som är att spela fult och klaga på domaren istället för att fokusera på oss själva. Vi får inte till förstapassningarna från vår egen zon och sätter fast oss själva. Det är inte de som gör det bra utan vi gör det svårt för oss själva, förklarar Felix Scharnke matchbilden.

Men trots de spelmässiga besvären var det Lindlöven som spräckte nollan. Och det via just Felix Scharnke, som i powerplay satte 1-0 efter bara ett par minuters spel. Ledningen blev dock kortvarig då Forshaga tryckte in kvitteringen bakom en vilt kämpande Dayn Belfour.

Höjde sig till tredje perioden

Det var dock inte målen som hamnade i fokus den här kvällen. Redan efter den första perioden hade elva utvisningar delats ut och det skulle sedan fortsätta i samma takt. Det ledde en sönderryckt match, där Forshaga kunde gå ifrån till 1-3 i mittperioden.

I den tredje perioden lyckades dock Lindlöven höja spelet avsevärt. Laget hade inför den talat om vikten att utnyttja det powerplay man hade med sig från mittperioden, något man gjorde och vipps var ställningen 3-3. Kort därefter hade laget dessutom bud på ännu mera.

– Där är vi med och hugger och gör saker som vi gjort hela säsongen. Vi tar fram puckarna, är snabba in i duellerna och alla de där grejerna som är enkla men som vi glömde bort i stunder av matchen. När vi gör de enkla grejerna så är det svårt att stoppa oss, summerar Daniel Eriksson lagets uppryckning.

Men när Lindlöven jagade ett avgörande som mest kom 3-4 via en kontring. Forshaga kunde därefter öka på i powerplay och sedan fastställa slutresultatet 3-6 i tom målbur.

”Vi får en revanschlust”

Förlusten innebar att Lindlövens streak på fem vinster tog slut. Till matchen saknade dock laget flera centrala pjäser såsom Max Lalander, Alexander Kovalonok, Oscar Pettersson, Anders Gunnarsson, Henrik Warman samt Jim Ahlström och Henrik Resin klev även av skadad. Men Daniel Eriksson var inte tillfreds med prestationen.

– Vi är inte riktigt där idag och det får vi be om ursäkt för till de som kommer hit och tittar. Vad det beror på får vi fundera på och arbeta vidare med. Men engagemanget och hjärtat är tyvärr inte där idag.

Tränaren konstaterar att hans lag måste vara redo till seriematcherna mot Forshaga. Men dessförinnan har man kvar en träningsmatch. Den spelas på lördag hemma mot Väsby, vilket ger en snabb chans till revansch.

– Allting går ut på att vinna och vi vill vinna varje match. Nu var det ett bakslag för oss och då gäller det att komma tillbaka till på lördag igen. Det känns skönt att matchen är så nära, säger Daniel Eriksson och får medhåll av Felix.

– Det positiva är att vi får en jävla revanschlust till att vinna den sista matchen hemma inför seriestarten. Förhoppningsvis blir det en bra mycket bättre match. Då kan vi visa publiken att vi kan spela hockey och inte bara slåss.

Matchfakta Lindlöven-Forshaga:
Resultat: 3-6 (1-1, 0-2, 2-3)
Utvisningar: Lindlöven 11 x 2, 1 x 10 Forshaga 11 x 2, 1 x 10, 1 x 20
Mål Lindlöven: 1-0 Felix Scharnke (Frey), 2-3 Joakim Olsson Fromell (Styf), 3-3 Oliver Styf (D Olsson Fromell)

Publicerad 10 september 2014 klockan 21:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 18:05