Med två straffräddningar i slutskedet låg Sébastien Ehnevid bakom LIF:s vändning. FOTO: Hannes Feldin

Vändning gav LIF blytung seger

LIF Lindesberg vann det otroligt viktiga fyrapoängsmötet borta mot Tyresö. Under slutkvarten lyckas laget att vända underläge till fyramålsledning, något som ledde fram till seger med siffrorna 31-35. De två poängen gör att man nu tar upp jakten på kvalspel.

Efter ett tolv dagar långt uppehåll var LIF Lindesberg tillbaka på den Allsvenska spelplanen. Bortamötet mot Tyresö fick även en bra inledning, då William Domås lobbade in 0-1 redan i LIF:s första anfall. Matchöppningen präglades av både fartfyllt och svängigt spel. Det gav LIF fina kontringslägen, något som Oskar Erixon utnyttjade två gånger om.

Starten var anfallsmässigt mycket bra av gästerna och Ricky Nordahl kunde med knappa åtta minuter på klockan pricka in 4-5. Därefter kom dock laget in i en tyngre period, med missar på både straff och klara chanser. Samtidigt som svängdörrarna fortsatt stod på vid gavel kunde Tyresö äta sig ikapp.

Lagen följdes därefter åt målmässigt och Sébastien Ehnevid visade upp ett par viktiga parader. En annan aktiv spelare var Bashkim Gashi, som såg till att LIF kunde koppla en tvåmålsledning. Trots en utvisning i halvlekens slutskede kunde man även hålla undan och gå till vila i ledning 15-16.

– Det ramlar in lite för mycket mål. Men jag tycker att vi jobbar på och håller ramarna relativt bra i försvaret, säger Herman Arenvang om den första halvleken.

Vände till seger – vann slutkvarten med 6-12

När den andra sedan kom igång dröjde det bara två minuter innan Tyresö både kvitterat och tagit ledningen. Matchbilden var fortsatt präglad av ett högt tempo, där lagen bytte chanser om vartannat. Albin Järlstam skickade in 19-19 på straff, något som var hans femte mål för kvällen och fler skulle det bli.

Det var dock hemmalaget som hade kommandot och LIF tvingades jaga ikapp åtskilliga uddamålsunderlägen. Med kvarten kvar gick så Tyresö upp till 25-23. Läget började att bli kritiskt i LIF, men då klev Jacob Nelson fram med två distinkta avslut och tog laget tillbaka.

Kort därefter uppstod ett kontringsläge för LIF. Ricky Nordahl hittade med en svepande passning fram till Oskar Erixon som i sin tur hittade nätmaskorna till 26-27. Åt det andra hållet klev Sébastien Ehnevid fram med en fenomenal straffräddning, något som bäddade för en tremålsledning för laget.

– Vårat anfallsspel forsätter att fungera. Sen får vi mer grepp om dem bakåt, de blir lite segdragna i sina anfall och får ta svåra skott. Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle få kontroll på dem. Det får vi mot slutet och då avgör vi matchen, förklarar Arenvang.

Segern började alltmer att hägra för LIF. När sedan Tyresö drog på sig en utvisning och Albin Järlstam ökade på till 27-31 var matchen avgjord. Efter en målexplosion i slutminuterna kunde LIF fira in segern via slutresultatet 31-35. En stor del i vinsten hade lagets avslutande kvart, där man spelade 6-12.

”Kul att han får utdelning”

– Det är en svår bortamatch, vi är jättenöjda med prestationen. Hela laget är involverat och det är många som bidrar på bra sätt, summerar Arenvang.

Tränaren pekar ut försvarsduon Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som viktiga i vändningen. Den som lös allra starkast var dock Albin Järlstam, som var tillbaka i laget efter en längre tids frånvaro. Med ett fantastiskt spel och elva mål såg han till att Arenvang inte behövde ångra det beslutet.

– Det var jättekul för honom! Han var sjuk i höstas, tappade lite träning och har haft det knaggligt. Men han har jobbat hårt under en längre tid och det är kul att se att han får utdelning för det.

– Ja det känns riktigt skönt. Jag fick komma till mycket lägen och fick ett bra flyt i spelet, berättar Albin själv.

Tack vare hans elva mål kunde alltså LIF säkra en seger över Tyresö, dessutom en väldigt viktig sådan. Man lägger nu bottenstriden långt bakom sig och fortsätter att ta rygg på kvalstrecket. På söndag väntar hemmamöte med serieledande HIF Karlskrona och Albin räds inte motståndet.

– Nu gäller det att fortsätta bygga vidare på det här. Får vi träff både framåt och bakåt och har en bra dag så kan vi vinna mot alla lag. Så enkelt är det.

Matchfakta Tyresö-LIF Lindesberg:

Resultat: 31-35 (15-16)
Publik: 198
Mål LIF: Albin Järlstam 11, Jacob Nelson 6, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 3, Richard Eriksson 3, Ricky Nordahl 3, Karlo Seric 2, Freddy Lindblad, William Domås, Gustaf Ekström

Övriga resultat från Allsvenskan:

IFK Ystad-OV Helsingborg 28-26

*Tabellen från Svensk Handboll:

* BK Heid har uteslutits och samtliga deras matcher kommer att räknas bort.

Publicerad 3 februari 2015 klockan 20:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 00:18