Med två straffräddningar i slutskedet låg Sébastien Ehnevid bakom LIF:s vändning. FOTO: Hannes Feldin

Vändning gav LIF blytung seger

LIF Lindesberg vann det otroligt viktiga fyrapoängsmötet borta mot Tyresö. Under slutkvarten lyckas laget att vända underläge till fyramålsledning, något som ledde fram till seger med siffrorna 31-35. De två poängen gör att man nu tar upp jakten på kvalspel.

Efter ett tolv dagar långt uppehåll var LIF Lindesberg tillbaka på den Allsvenska spelplanen. Bortamötet mot Tyresö fick även en bra inledning, då William Domås lobbade in 0-1 redan i LIF:s första anfall. Matchöppningen präglades av både fartfyllt och svängigt spel. Det gav LIF fina kontringslägen, något som Oskar Erixon utnyttjade två gånger om.

Starten var anfallsmässigt mycket bra av gästerna och Ricky Nordahl kunde med knappa åtta minuter på klockan pricka in 4-5. Därefter kom dock laget in i en tyngre period, med missar på både straff och klara chanser. Samtidigt som svängdörrarna fortsatt stod på vid gavel kunde Tyresö äta sig ikapp.

Lagen följdes därefter åt målmässigt och Sébastien Ehnevid visade upp ett par viktiga parader. En annan aktiv spelare var Bashkim Gashi, som såg till att LIF kunde koppla en tvåmålsledning. Trots en utvisning i halvlekens slutskede kunde man även hålla undan och gå till vila i ledning 15-16.

– Det ramlar in lite för mycket mål. Men jag tycker att vi jobbar på och håller ramarna relativt bra i försvaret, säger Herman Arenvang om den första halvleken.

Vände till seger – vann slutkvarten med 6-12

När den andra sedan kom igång dröjde det bara två minuter innan Tyresö både kvitterat och tagit ledningen. Matchbilden var fortsatt präglad av ett högt tempo, där lagen bytte chanser om vartannat. Albin Järlstam skickade in 19-19 på straff, något som var hans femte mål för kvällen och fler skulle det bli.

Det var dock hemmalaget som hade kommandot och LIF tvingades jaga ikapp åtskilliga uddamålsunderlägen. Med kvarten kvar gick så Tyresö upp till 25-23. Läget började att bli kritiskt i LIF, men då klev Jacob Nelson fram med två distinkta avslut och tog laget tillbaka.

Kort därefter uppstod ett kontringsläge för LIF. Ricky Nordahl hittade med en svepande passning fram till Oskar Erixon som i sin tur hittade nätmaskorna till 26-27. Åt det andra hållet klev Sébastien Ehnevid fram med en fenomenal straffräddning, något som bäddade för en tremålsledning för laget.

– Vårat anfallsspel forsätter att fungera. Sen får vi mer grepp om dem bakåt, de blir lite segdragna i sina anfall och får ta svåra skott. Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle få kontroll på dem. Det får vi mot slutet och då avgör vi matchen, förklarar Arenvang.

Segern började alltmer att hägra för LIF. När sedan Tyresö drog på sig en utvisning och Albin Järlstam ökade på till 27-31 var matchen avgjord. Efter en målexplosion i slutminuterna kunde LIF fira in segern via slutresultatet 31-35. En stor del i vinsten hade lagets avslutande kvart, där man spelade 6-12.

”Kul att han får utdelning”

– Det är en svår bortamatch, vi är jättenöjda med prestationen. Hela laget är involverat och det är många som bidrar på bra sätt, summerar Arenvang.

Tränaren pekar ut försvarsduon Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som viktiga i vändningen. Den som lös allra starkast var dock Albin Järlstam, som var tillbaka i laget efter en längre tids frånvaro. Med ett fantastiskt spel och elva mål såg han till att Arenvang inte behövde ångra det beslutet.

– Det var jättekul för honom! Han var sjuk i höstas, tappade lite träning och har haft det knaggligt. Men han har jobbat hårt under en längre tid och det är kul att se att han får utdelning för det.

– Ja det känns riktigt skönt. Jag fick komma till mycket lägen och fick ett bra flyt i spelet, berättar Albin själv.

Tack vare hans elva mål kunde alltså LIF säkra en seger över Tyresö, dessutom en väldigt viktig sådan. Man lägger nu bottenstriden långt bakom sig och fortsätter att ta rygg på kvalstrecket. På söndag väntar hemmamöte med serieledande HIF Karlskrona och Albin räds inte motståndet.

– Nu gäller det att fortsätta bygga vidare på det här. Får vi träff både framåt och bakåt och har en bra dag så kan vi vinna mot alla lag. Så enkelt är det.

Matchfakta Tyresö-LIF Lindesberg:

Resultat: 31-35 (15-16)
Publik: 198
Mål LIF: Albin Järlstam 11, Jacob Nelson 6, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 3, Richard Eriksson 3, Ricky Nordahl 3, Karlo Seric 2, Freddy Lindblad, William Domås, Gustaf Ekström

Övriga resultat från Allsvenskan:

IFK Ystad-OV Helsingborg 28-26

*Tabellen från Svensk Handboll:

* BK Heid har uteslutits och samtliga deras matcher kommer att räknas bort.

Publicerad 3 februari 2015 klockan 20:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Vilken hjälte! Jonathan Frykholm stod emot samtliga 47 skott från Väsby och höll därmed nollan. Det tappra jobbet gav Lindlöven tre mycket viktiga poäng till tabellen. Foto: Hasse Persson

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en rolig pik på Väsbys nya partner för säsongen, så hade Lindlöven egna hamburgare till pangpriser. En lyckad förtäring för föreningen som även fick en lyckad onsdagskväll på isen, där Lindlöven höll sig lugna och kontrollerade Väsbys 47 målförsök.

21 februari 2024 klockan 23:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg

Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som fö...

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år

Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom å...

Martin Eriksson ny tränare för damlaget: ”Vi kan vinna serien”

Inför säsongen stod GSBK/IFK Lindesbergs damlag utan tränare, så för att laget ...

Det blev inte många mål när Lindlöven tog resan norrut. Trots lite mål så blev det desto fler poäng efter många mil på vägarna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlöven i tabelltoppen efter helgen

Efter förra helgens tråkiga resultat med dubbla förluster på hemmaplan, så kom det mer positiva toner efter denna hockeyhelg. Säsongens första norrlandsturné skulle avklaras med fokus på Sundsvall och Piteå, efter att säkrat tre viktiga poäng i Tyresö. Efter veckans sex poäng så avslutar Lindlöven helgen på toppen av tabellen som AllEttans nya tabelletta.

5 februari 2024 klockan 15:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson är tillbaka i toppform! Foto: Magnus Nilsson

bildspel 17 medaljer till Frövi judo efter helgens SM

4 guld, 8 silver och 5 brons blev facit för Frövi judo efter helgens Svenska Mästerskap i Trollhättan. Klubben ställde upp med deltagare i varje ålderskategori, och lyckades även plocka medaljer i samtliga, något som gjorde att man blev utsedd till näst bästa klubb av totalt 59 medverkande föreningar.

5 februari 2024 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Anna Bernholm avslutar framgångsrika karriären
Lördagens tävling vid Grand Slam i Paris blir den sista på världstouren för Anna Bernholms del, som nu har beslutat sig för att lägga judodrä...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags för traktens knattar att ge sig ut i spåren igen
Bara några veckor innan Vasaloppets målgång i Mora, är det dags för den yngre generationen att genomföra sin egen upplaga av tävlingen, när ...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i helgen trots ökade publiksiffror
Trots att Lindlöven någorlunda kunde öka publiksiffrorna inför dubbelmatcherna i Lindehov, så slutade de två matcherna med förlust. Vid båda ...
30 januari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En pigg 90-åring firades med festligheter under lördagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Stenkul firande när curlingklubben fyllde 90 år

Under lördagen firade Lindesbergs Curlingklubb 90-årsjubileum, något man naturligtvis ville uppmärksamma med både cupspel och festligheter på Lindesbergs Stadshotell, platsen där föreningen en gång bildades. Framtidsvisionen är att växa som klubb, och man hoppas att fler ska få upp ögonen för sporten.
– Det är roligt att spela curling, det är det allt handlar om, berättar ordförande Per Wernborg.

29 januari 2024 klockan 11:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På fredag och lördag så är det dubbla matcher i Lindehov, där Lindlöven jagar sex poäng för att försvara sin nuvarande andra plats i tabellen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fri entré till alla tjejer när Lindlöven spelar dubbelt

Inför helgens dubbelmatcher i Lindehov så bjuds alla tjejer på fri entré till två matcher som kan bli sevärda. Med tre raka segrar bakom sig så placerar sig Lindlöven på en andra plats i AllEttans tabell, en placering som truppen säljer sig dyrt för inför seriens andra halva. Hanviken och Nyköping gästar Lindesberg i vad som förväntas bli, två tuffa matcher.
– Bättre än så här blir det inte, säger Tomas Östlund.

25 januari 2024 klockan 22:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Omöjlig uppgift för LIF Lindesberg som föll mot Helsingborg

Det var på förhand en lång resa till en tung uppgift som väntade LIF Lindesberg. OV ...

Lindlöven klättrar efter tredje raka

Efter två överlägsna hemmasegrar mot norrlandslagen Kiruna och Boden, så fortsatte Lindlöven att rida på sin ...

Dubbla silver till Frövi judo på Pajulahti Games i Finland

Under den gångna helgen åkte Frövi judo med tre aktiva för att delta i Pajulahti Games 2024, som...

Vid fjorton tillfällen kunde Lindlöven jubla för mål. Dessutom blev det en skön stämning i truppen efter att hemmalaget tagit med sig sex poäng till AllEttan. Foto: Timmy Lundegård

Full pott när Norrland gästade Lindehov

Fjorton gjorda mål blev resultatet när AllEttans två nordligaste lag gästade Lindehov under helgen. Även om lördagens match mot tabelljumbon Kiruna IF inte blev lagets bästa, så spelade man istället säsongens kanske bästa match mot Boden under söndagen. Båda segrarna blev överlägsna, vilket gav Lindlöven sex välförtjänta poäng.
– Det var en bra helg, kommenterar Marcus Von Der Geest.

21 januari 2024 klockan 20:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg plockar en viktig poäng

Det började bra för LIF Lindesberg som tog emot Redbergslid i Lindesberg Arena under lördagen. Med en tremålsledning ...

Nyängen slutar som klubbchef i Lindlöven

Under onsdagen meddelade Lindlövens IF via sin hemsida att klubbchefen, Filip Nyängen, avslutar sitt uppdrag på ...

Händelselös förlust efter Lindlövens tio matchfria dagar

Efter tio dagar av Lindlövens matchledigheter, så blev Vallentuna det första motståndet när ...

IFK Lindesberg söker klubbchef: ”Vill utveckla föreningen”

IFK Lindesberg är redo att ta nästa steg i utvecklingen och söker nu en klubbchef, ...

Lindlöven tar tre poäng efter dubbla matcher

Två matcher i Lindehov slutade med tre poäng för Lindlöven, som precis har inlett sin poängjakt i AllEttan. ...

bildspel LIF Lindesberg avslutar året med seger

Det blev en efterlängtad revansch för LIF Lindesberg när Tyresö gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen...

Efter succén med SOC så vänder sig Svenska Handbollsförbundet till Lindesberg även för den kommande sommaren med ett landslagsarrangemang. Arkivfoto: Hasse Persson

Nytt landslagsarrangemang för LIF Lindesberg

Efter sommarens arrangemangssuccé med Scandinavian Open Championship, så får LIF Lindesberg ännu en chans att arrangera en mästerskapsuppladdning. I augusti spelas Scandiberico Tournament i Lindesberg Arena, där fyra EM-förberedda ungdomslandslag i U18-klassen gästar Lindesberg.
– Vi är väldigt glada och stolta att få chansen, berättar Ricky Nordahl.

27 december 2023 klockan 19:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Odramatisk hemmaseger mot tabelltvåan
LIF Lindesberg inledde onsdagens hemmamatch mot tabelltvåan HK Varberg med 4-1 och därifrån så gick hemmalaget bara undan. Matchens första ...
13 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan
Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran...
10 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad
Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i Eriksdalshallen i Stockholm. Frövi judos herrar ...
9 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-12-07

2023-12-05

2023-12-03

2023-12-01

2023-11-30

2023-11-29

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-22

2023-11-20

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-10

2023-11-04

2024-02-23 14:59