Tack vare en stark slutperiod kunde WSK borta mot Pålsboda återigen vända underläge till seger. FOTO: Hannes Feldin

Vändning gav WSK ny seger

WSK Lindesberg fortsätter att befästa sin position som ett lag strax bakom toppen. Borta mot Pålsboda hamnade dock laget i uppförsbacke, efter att ha tappat ledning till underläge. Men med fyra snabba mål i tredje perioden tog sig WSK tillbaka och vann slutligen med komfortabla 11-8.

– En perfekt seger och det är ett lag som vi ska slå också. Det är inte bara att göra det, men jag tycker att vi gjorde det bra totalt sett, summerar Stefan Klack WSK-segern.

Tränaren och hans WSK Lindesberg inledde dock bortamötet med Pålsboda på värsta tänkbara sätt. Redan elva sekunder efter nedsläpp hade man hamnat i underläge. Men laget tog sig tillbaka och med fyra mål i förstaperioden, varav två signerat Andreas Johansson, kopplade WSK en 2-4-ledning.

I mittperioden tappade man dock mycket av det stabila och systematiska spel man haft i matchen. Matchen öppnade upp sig och lagen bytte chanser, något som passade Pålsboda bäst som vände till ledning 6-5. Hemmalaget hade redan första start dragit sig tillbaka och låtit WSK föra spelet.

– Vi försöker anfalla hela tiden istället för att spela oss till lägena. Vi måste bli bättre på att ha tålamod, för det blir ofta att vi spelar oss fast och motståndarna vänder direkt. Då går det fort åt det andra hållet, förklarar Klack de många kontringsmål man åkte på.

I slutperioden kunde WSK inleda med ett powerplay-spel, där Andreas Johansson höll sig framme och kvitterade med sitt tredje mål för kvällen. Laget malde därefter bara på och sju minuter senare hade man vänt till 6-9. Efter det var Pålsboda aldrig nära och Pontus Hellsing kunde avsluta målskyttet i slutminuten till siffrorna 8-11.

Starka på att vända underlägen

En stor del i segern hade Andreas Johansson, som till slut stannade på fyra mål. Även den trygge backen och målskytten Marcus Lundström får beröm för Klack. I övrigt väljer tränaren att lyfta fram lagets moral och förmåga att vända underlägen.

– Vi åker till Pålsboda en fredagskväll och ger järnet. Fast vi tappar i andra så kommer vi igen och det är inte första gången heller. Vi vet att vi kan vända matcher, menar Klack.

– Det kan vara en skillnad mot förra året, då vi kanske vek ner oss när det gick emot i matcherna. Men nu har vi ett annat självförtroende. För har man lyckats vända några gånger så ser man att det fungerar.

Vinsten över Pålsboda gör att WSK nu vunnit sex av sina tio matcher. Det gör att lagets fjärdeplats cementeras, med topptrion flera poäng ovanför.

– Det känns rätt så bekvämt. Vi känner att vi är minst lika bra, om inte bättre, än lagen som är efter oss. Sen är det några lag i toppen som är bättre och kapacitetsmässigt så ligger vi väl där vi är just nu i tabellen.

Matchfakta Pålsboda-WSK Lindesberg:
Resultat: 8-11 (2-4, 4-1, 2-6)
Publik: 65
Skott: 32-36
Mål WSK: 1-1 Andreas Johansson (Svensson), 2-2 Andreas Johansson (Svensson), 2-3 Andreas Kinell, 2-4 Viktor Svanholm, 5-5 Andreas Kinell (Molander), 6-6 Andras Johansson (Hellsing), 6-7 Max Molander (Johansson), 6-8 Erik Alamartin (Andreas Kinell), 6-9 Marcus Lundström (Svensson), 7-10 Andreas Johansson (Alamartin), 8-11 Pontus Hellsing

Tabellen från Örebro Innebandyförbund:

Publicerad 28 november 2014 klockan 22:30

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:21