Vårens tecken för de tre lagen

Fotbollssäsongen 2014 är snart en månad gammal. Nära på en handfull omgångar har hunnit spelas i såväl division 6 som 5 och för de lokala lagen har resultaten varit goda. Fellingsbro har gjort rent hus, Frövi IK har imponerat i cupen och IFK Lindesberg har visat att deras lagbygge är på allvar. Våren har sannerligen gett oss tecken på vad den här säsongen har att erbjuda våra tre lag.

Vårens riktiga solskenshistoria finner vi helt klart i de sydöstra hörnen av kommunen, närmare bestämt i Fellingsbro. FGoIF var av många tippade i toppen av division 6 på förhand och man har hittills inte gett någon anledning till att tänka om. Med fyra raka segrar och en målskillnad som visar på förkrossande 16-1 har Fellingsbro spunnit musklerna direkt. Det osannolika i sammanhanget är dock att de siffrorna inte räcker till en serieledning.

Den delade förstaplatsen imponerar dock, även om tränare Huerta tyckt att laget haft för många svaga perioder i matcherna. Den senaste i raden av segrar kom i helgen borta mot Grönbo. Samma Grönbo som i matchen före pressat IFK Lindesberg till en uddamålsseger gjordes nu ner av Fellingsbro med 6-1. Det om något var ett statement av FGoIF, som visade på skillnaden mellan dem och IFK. Men mer om IFK tar vi något senare.

För om vi först tar oss västerut hittar vi Fröjevi IP och Frövi IK:s hem. Laget klarade med ett nödrop av att hänga sig kvar i division 5 förra hösten, men har nu tagit sikte på en ny vår. Bokstavligen talat. Efter 1-1-matchen mot kryssmästarna Örebro SK Söder har Frövi nu sju poäng på fyra matcher, vilket ger en mittenplacering i en haltande tabell.

Anledningen till att man redan nu hamnat efter i spelschemat är lagets framgångsvåg i distriktscupen. Inför våren lottades Frövi i samma grupp som Nyckelby, Garphyttans IF och Östansjö. Efter två storsegrar och en dramatisk avslutning mot Östansjö tog man sig vidare till slutspelet på maximala nio poäng.

Cupäventyret tog dessvärre slut förra måndagen. För trots hemmaplansfördel kunde inte Frövi ta sig förbi hindret IFK Örebro, som vann sextondelsfinalen efter en sen vändning. Frövi ledde dock två gånger om och satte säkerligen skräck i division 4-motståndet. I slutändan blev det förlust via 2-3, men laget lämnar distriktscupen med väldigt höga huvuden.

Söker vi oss vidare till metropolen Lindesberg finner vi ett IFK som ingen riktigt visste vart man hade på förhand. Sedan Aleksander Lazarevic tog över som ny tränare har en ny frisk vind blåst genom hela klubben. Det har talats om en treårsplan, en röd tråd genom hela IFK och att det är ungdomarna som ska vara a-lagets framtid. Med fyra omgångar spelade har vi fått se att Lazarevic och IFK:s vision är seriös.

Något som däremot har varit genomgående för IFK så här långt den här våren är de många störningsmomenten. Före, under och efter premiärsegern var det underlaget som kritiserades. Efter förlusten borta mot Hovsta pekades det statiska spelet och de missade målchanserna ut som syndabockar. Och senast efter att Glanshammar vänt och vunnit med 3-1 fick domartrion bära hundhuvudet. Efter i princip varje match har det från IFK-håll klagats över någonting.

Nu har dock IFK öppnat säsongen klart godkänt. Sex poäng på fyra matcher innebär att man tagit hälften av poängen, vilket i sig inte är några lysande siffror. Men sett till att man redan mött både tungspelande Hovsta och serieledande Glanshammar får man ändå säga sig vara nöjd med starten. Det är något som även tränare Lazarevic sagt sig hålla med om.

I helgen rullar seriespelet vidare för samtliga dessa tre lag. Störst utmaning väntar för Fellingsbro, som kliver in till en tidig seriefinal mot Glanshammar. Hur den matchen går kan komma att forma resten av toppstriden, men den match som blir vårens hetaste är två veckor längre fram i tiden. Torsdagen den 5:e juni möts nämligen Fellingsbro och IFK Lindesberg. Det blir ett derby att se fram emot och snacka upp. Sanna mina ord.

Publicerad 21 maj 2014 klockan 16:43

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-08 13:45