Varför lyssnar ingen på coachen?

Vart ska fokus ligga? Ska man träna blockfösvar eller ska man satsa på offensiven? Serve och servemottagning då? Det är ju alltid viktigt det Johan Isacsson nämnt ett antal gånger. Men varför lyssnar då inte spelarna. I veckans sammandrabbning verkade allt handla om blockförsvar. Vad blev resultatet? Ja, omspel den 22 mars.

Det blev en liten stund av trans i onsdags. Jag satt och stirrade på presskonferenser och intervjuer och kunde inte slita min blick från Tv:n. Jag blev så fast att jag höll på att missa bussen till min egen träning.

Efter att ha pluggat politik och statsvetenskap både i Sverige och utomlands i över två år nu så har en sak blivit väldigt klar för mig, man ska lyssna på sin tränare. Annars hamnar vi i dessa situationer. Vi har trötta supporters efter en lång och hård kamp under sommaren och ända fram till september och nu väljer man att spela om matchen. Fansen blir besvikna när spelet är så fult och osportsligt. Det är snack genom nätet, kommentarer från bänken och spelare som inte erkänner touch. Under alla de timmar som tillägnades matchen i onsdags så var det endast blockförsvar man fokuserade på. Inte alls enligt tränarens plan.

Folk menar på att Löfven inte tar sitt ansvar som lagkapten. Han är för seg, har ingen explosivitet och han faller när det kommer till försvaret tycker de andra spelarna. Löfven själv menar att han försök bjuda in till teamtalks där han vill komma bort från att allt ska handla om lagets högerspiker och att man istället ska börja jobba tillsammans i mottag. Inte är det lätt att sitta i Stefan Lövfens roll. Han måste spela med Annie Lööf som center och sur blir hon. Hon tycker sig få för lite pass och bakplan måste hon bytas ut mot liberon. Libero Göran Hägglund är inte heller nöjd och även det kan man förstå. Det är inte lätt att vara libero man är minst och har därför inte mycket att säga till om. Klagomål hör vi även från Jan Björklund som även han spelar i mitten. Han slits mellan höger- och vänsterblocken och vet inte alls vad han ska prioritera. Tidigare har högerkanten funkat bra för honom men nu helt plötsligt i september börjar passen hamn ute på vänsterkanten och han finner sig helt lost i blockspelet. Han har stannat kvar på högern och låtit Romson, Fridolin och Löfven blocka singel på vänsterkanten. Men nu är det ju rens i mitten. Någon som satt bekvämt på sin högerkant var dock Jimmie Åkersson. När man är ung så är ju högerspiker är alltid kul. Man får mycket pass, mer och mer för varje match som går, och man kan skita helt i att spela försvar och bara gå på anfall. Men även Åkersson har det tufft. Högerpositionen är viktig och många väljer att köpa in utlandsproffs till platsen. Men inte ska någon få ta Jimmies jobb inte. Enklaste lösning för Jimmie, begränsa antalet utlänningar i varje trupp och svenska folket verkar hålla med, ”Mindre utländska spelare i Elitserien!”. Men även Åkersson kan få för mycket pass och nu är han långtidsskadad. Om han kommer tillbaka till omspelet är oklart men ryktet går att rehaben går bra. Sist men inte minst har vi stackars Jonas Sjöstedt. Han trodde han skulle få spela men blev bänkad av Löfven efter septembermatchen. Löfven ville ha spelare som kan gå både höger och vänster och tyckte att Sjöstedt var alldeles för fast på sin vänsterposition. Sjöstedt såg dock hoppfull ut i onsdags, kanske blir han inte bänkad i mars.

Nej, lyssna på tränaren ska man göra. Blockförsvar är inte hälsosamt att fokusera för mycket på. Då blir det osportslighet och fulspel. Serve och servemottagning är det viktigaste, det har Johan Isacsson sagt i över ett år nu. Kan vi bara lyfta första bollen så är alla utvägar möjliga och kan döda boll genom vilken spelare som helst. Sedan är det vår tur i transition, då kan vi sätta bra press i egen serve så blir det svårt för motståndarlaget och det blir gratisbollar över till oss. Med gratisbollar så det räcker och blir över så kan vi sedan investera i både äldrevården, höja lärarlönerna och ta bort väntetiderna inom vården. Men är det någon inom svensk politik som lyssnar på tränaren? Nej, de är bara ett gäng stjärnor som inte vill ”spela efter varandras pipa”. Kanske är det dags för Johan Isacsson att kliva in i valet den 22 mars. Lindecoach for president?

Publicerad 5 december 2014 klockan 14:15

Michael Jestin , 073-903 68 24

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-15 15:33