Varmt vatten och mycket publik när Lindesimmet jubilerade

På lördagen gick det 30:e Lindesimmet av stapeln. Jubileumsupplagan lockade 96 simmare till Norsvikens strand, där de tävlande kastade sig i Bottenåns varma vatten. Först i mål vid mål den publikfyllda Gröna Bron var triathlon-mannen Johan Nykvist.

Klockan 13.00 tog en samling människor ur alla åldrar ett par bestämda steg ner i Bottenån och satte fart. De 96 simmarna som anmält sig till årets upplaga av Lindesimmet hade dessförinnan laddat upp, både psykiskt och fysiskt.

En av de mer tillbakadragna under den gemensamma uppvärmningen var Mårten Lundgren. Den barbröstade mannen ställde upp i motionärsklassen, där han siktade in sig på ett bröstsim. Tillsammans med god vän hade han hittat sin väg ända från Uppsala till Lindesimmet.

– Vi såg reklam om Bergslagsklassikern och har gjort den vanliga klassikern två gånger så det var kul att göra något annat. Så vi tänkte att ”Bergslagsklassikern den kör vi på”! Vi har vart och åkt skidor, cyklat och nu är det dags för simningen, förklarade Mårten som hade stora förhoppningar på tävlingen.

– Jag har segervittring känner jag faktiskt. Jag ser det så här att jag vinner min klass och tar mig i mål, det är den rätta målsättningen haha!

Perfekta förutsättningar inför loppet

Knappa stenkastet bort stod Anette Johansson och blickade ut över vattnet. Med sin vana från simtävlingar såg hon fram emot att tävla i motionärsklassen.

– Jag har tränat mer än jag brukar. Det här är andra året jag simmar Lindesimmet och jag vill förbättra mig naturligtvis.

Förutsättningarna för tävlingen var perfekta. Arrangörerna uppmätte en kvart före start en bottentemperatur på 20 grader, men uppe vid ytan där simmarna rörde sig låg den på 23 grader. Solen sken och vinden drog härligt och allt var som upplagt för en jubileumsfest.

Firade 30 år

För det var ett jubileumet som de tävlande och publiken bjöds på. Årets upplaga av Lindesimmet var den 30:e i ordningen, vilket innebar kringarrangemang med underhållning.

Själva tävlingskonceptet var dock oförändrat och bestod i vanlig av en herr-, en dam- och en motionärsklass. Den sistnämnda hade med sina 65 anmälda lockat till sig klart flest deltagare.

Målgång vid Gröna Brons publikfest

Efter att ha släppt iväg startfältet uppe vid Norsviken tog sig simmarna vidare längs med Bottenån. Samtidigt hade hundratals åskådare samlats vid området kring Gröna Bron, där målgången skulle äga rum. Som väntat kunde de första simmarna skymtas efter en halvtimme.

Den förste att passera mållinjen var Johan Nykvist, som förra året slutade fyra. Normalt sett ägnar sig 28-åringen åt triathlon och detta var hans första vinst i en ren simtävling.

– Vi började väldigt hårt och jag tror att vi var fyra stycken i täten ganska länge. Jag låg och drog ganska mycket, de andra tog mest rygg, beskrev Johan Nykvist sitt lopp.

–  Jag visste att jag hade simmare emot mig och jag är ingen simmare och inte snabb, så taktiken var att inte ha någon spurt. Så jag försökte dra hårt sista 400-500 metrarna.

Övriga vinnare blev Margareta Rainer, damer, och Johnny Dennhed, motionärer. Det blev även en lokal framgång, då Lisa Törnblom från Lindesbergs Simsällskap tog silvermedaljen i damklassen.

Resultat från Lindesimmets 30:e upplaga:

Herrar:
1) Johan Nykvist (Puppy Thriathlete Society) – 34.03
2) Jan Brangefält (Västerås) – 34.08
3) Conny Mindemark (Nyköpings SS) – 34.43

Damer:
1) Margareta Rainer (Gävle Simsällskap) – 39.05
2) Lisa Törnblom (Lindesbergs Simsällskap) – 44.46
3) Hannele Junkala (Falu SS) – 44.53

Motionärer:
1) Johnny Dennhed (Ingen klubb) – 38.50
2) Peter Ericsson (Nora Simsällskap) – 39.57
3) Hanna Eckerwall (HKSIM) – 41.24

 

Publicerad 16 augusti 2014 klockan 21:45

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 00:35