Varmt vatten och mycket publik när Lindesimmet jubilerade

På lördagen gick det 30:e Lindesimmet av stapeln. Jubileumsupplagan lockade 96 simmare till Norsvikens strand, där de tävlande kastade sig i Bottenåns varma vatten. Först i mål vid mål den publikfyllda Gröna Bron var triathlon-mannen Johan Nykvist.

Klockan 13.00 tog en samling människor ur alla åldrar ett par bestämda steg ner i Bottenån och satte fart. De 96 simmarna som anmält sig till årets upplaga av Lindesimmet hade dessförinnan laddat upp, både psykiskt och fysiskt.

En av de mer tillbakadragna under den gemensamma uppvärmningen var Mårten Lundgren. Den barbröstade mannen ställde upp i motionärsklassen, där han siktade in sig på ett bröstsim. Tillsammans med god vän hade han hittat sin väg ända från Uppsala till Lindesimmet.

– Vi såg reklam om Bergslagsklassikern och har gjort den vanliga klassikern två gånger så det var kul att göra något annat. Så vi tänkte att ”Bergslagsklassikern den kör vi på”! Vi har vart och åkt skidor, cyklat och nu är det dags för simningen, förklarade Mårten som hade stora förhoppningar på tävlingen.

– Jag har segervittring känner jag faktiskt. Jag ser det så här att jag vinner min klass och tar mig i mål, det är den rätta målsättningen haha!

Perfekta förutsättningar inför loppet

Knappa stenkastet bort stod Anette Johansson och blickade ut över vattnet. Med sin vana från simtävlingar såg hon fram emot att tävla i motionärsklassen.

– Jag har tränat mer än jag brukar. Det här är andra året jag simmar Lindesimmet och jag vill förbättra mig naturligtvis.

Förutsättningarna för tävlingen var perfekta. Arrangörerna uppmätte en kvart före start en bottentemperatur på 20 grader, men uppe vid ytan där simmarna rörde sig låg den på 23 grader. Solen sken och vinden drog härligt och allt var som upplagt för en jubileumsfest.

Firade 30 år

För det var ett jubileumet som de tävlande och publiken bjöds på. Årets upplaga av Lindesimmet var den 30:e i ordningen, vilket innebar kringarrangemang med underhållning.

Själva tävlingskonceptet var dock oförändrat och bestod i vanlig av en herr-, en dam- och en motionärsklass. Den sistnämnda hade med sina 65 anmälda lockat till sig klart flest deltagare.

Målgång vid Gröna Brons publikfest

Efter att ha släppt iväg startfältet uppe vid Norsviken tog sig simmarna vidare längs med Bottenån. Samtidigt hade hundratals åskådare samlats vid området kring Gröna Bron, där målgången skulle äga rum. Som väntat kunde de första simmarna skymtas efter en halvtimme.

Den förste att passera mållinjen var Johan Nykvist, som förra året slutade fyra. Normalt sett ägnar sig 28-åringen åt triathlon och detta var hans första vinst i en ren simtävling.

– Vi började väldigt hårt och jag tror att vi var fyra stycken i täten ganska länge. Jag låg och drog ganska mycket, de andra tog mest rygg, beskrev Johan Nykvist sitt lopp.

–  Jag visste att jag hade simmare emot mig och jag är ingen simmare och inte snabb, så taktiken var att inte ha någon spurt. Så jag försökte dra hårt sista 400-500 metrarna.

Övriga vinnare blev Margareta Rainer, damer, och Johnny Dennhed, motionärer. Det blev även en lokal framgång, då Lisa Törnblom från Lindesbergs Simsällskap tog silvermedaljen i damklassen.

Resultat från Lindesimmets 30:e upplaga:

Herrar:
1) Johan Nykvist (Puppy Thriathlete Society) – 34.03
2) Jan Brangefält (Västerås) – 34.08
3) Conny Mindemark (Nyköpings SS) – 34.43

Damer:
1) Margareta Rainer (Gävle Simsällskap) – 39.05
2) Lisa Törnblom (Lindesbergs Simsällskap) – 44.46
3) Hannele Junkala (Falu SS) – 44.53

Motionärer:
1) Johnny Dennhed (Ingen klubb) – 38.50
2) Peter Ericsson (Nora Simsällskap) – 39.57
3) Hanna Eckerwall (HKSIM) – 41.24

 

Publicerad 16 augusti 2014 klockan 21:45

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Annons

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären
Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att ...
18 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-10-18 06:07