Vem vinner Elitserien 2016?

Då var det dags. Idag klockan 14:30 i Sollentuna slås serven som startar Elitserien 2015/16. För Linde drar allvaret igång en och en halv timme senare då RIG Falköping kommer på besök. I början av veckan höll Svensk Volleyboll en upptaktsträff där tränare och spelare fick säga sitt. Nu är det även dags för mig att säga mitt.

Efter att seriens alla tränare fått lägga sin röst under upptaktsmötet så visade det sig att Hylte/Halmstad är favorittippade till guldet. Även om spelarförluster har varit lite av en trend för många klubbar denna sommar så har Hylte/Halmstad klarat sig relativt bra och kan bygga vidare på förra säsongens grunder. Hylte/Halmstad har även gjort sommarens hetaste svenska värvning då de fått hem spikern och före detta landslagskaptenen Andréa Jacobsson. Den amerikanska passaren Jordhynn Guy som värvats kommer också bli ett stort lyft från förra året. Passarpositionen är kanske den absolut viktigaste och om man inte har en toppspelare där så blir det svårt att ta hem en titel. Hylte/Halmstads stjärnor Jonna Wasserfaller och Daniele Kovacs de Lima stannar även kvar i klubben, vilket betyder mycket. Något som också talar för laget är att de även har en bred trupp bakom stjärnorna. En bred trupp med starka bänkspelare ger bättre träningar och gör laget mindre sårbart vid skador.

Trots denna fina utgångspunkt som Hylte/Halmstad har så måste jag ändå lägga min lott på Engelholm. Tränare Per-Anders Sääf har nu tagit tre SM-guld i rad och jag måste tippa att han i vår kan glädjas över ett fjärde. Det är ett betydligt yngre lag som Engelholm ställer upp med i jämförelse med Hylte/Halmstad. Den nyinköpta brasilianska vänsterspikern Priscila Kenia kommer vara den klart mest rutinerade i laget då hon är den enda i truppen som inte är född på 90-talet. Just nu måste jag dock erkänna att det på papperet ser ut som om Hylte/Halmstad är starkare än Engelholm men jag måste ändå tro på Engelholm då jag på något vis försöker spå ett halvår fram i tiden. Sääf har visat oss att han kan fostra volleybollspelare och fortsätter Isabelle Haak framåt i samma takt som förra året så kommer det snart inte finnas något lag i Sverige som kan stoppa henne, hon kommer i princip kunna vinna Elitserien på egen hand. Laget har även ett antal andra unga nyförvärv som bara väntar på att få bli toppspelare. Däribland landslagspassaren Fanny Andersson, tidigare RIG Falköpingspikern Alma Hurtig och Lindekändisen Isabella Kuné.

Bakom dessa två lag tror jag dock inte att det blir så jämnt som många andra menar på. Jag tror visserligen att Örebro, Svedala, Linde och kanske även Gislaved kommer ha det riktigt kämpigt mellan sig och vilka av dem fyra som tar de sista två semifinalplatserna kan jag omöjligt säga, men jag tror inte någon av dem faktiskt kommer ha en chans mot de två giganterna när det väl kommer till kritan. Tråkigt nog tror jag sedan att vi kommer få två riktiga bottenlag i Sollentuna och RIG Falköping. Möjligtvis att de kan norpa åt sig någon match hit och dit mot de fyra mittenlagen men mycket ska till för att de någonsin ska få en verklig chans på en mittplacering.

Min lott just nu hamnar alltså på Engelholm, följda av Hylte/Halmstad och sedan en klump av Örebro, Svedala, Linde och Gislaved, där Örebro och Svedala ser snäppet vassare ut än Linde och Gislaved. Långt efter, i botten, kommer vi hitta Sollentuna och RIG Falköping. Det man dock ska minnas är att Elitserien är liten till spelarantalet och en spelare kan göra mirakel. Många lag har möjligheten att ta in en utländsk spelare till och det kan förändra hela seriebilden. Många lag har också tunna trupper, med bänkspelare som inte håller måttet, vilket gör att skador kan bli en avgörande faktor. Mycket kan hända under årets gång och jag ser fram emot att serien drar igång.

Publicerad 3 oktober 2015 klockan 11:37

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 18:58