Viktigt derby – då vill ingen vara favorit

Det spelas ett viktigt derby imorgon. Fellingsbro GoIF tar emot IFK Lindesberg i en match där båda lagen jagar poäng för att haka på i toppstriden. Men förhandssnacket handlar även om två tränare som inte vill se sitt eget lag som favorit.

Vårsäsongen i division 6 är inne på sin andra halva och tabellen har börjat att sätta sig. Det är något som borde oroa alla i Fellingsbro GoIF och IFK Lindesberg. Den lokala duon har haft svårt att hitta ett segermönster, något som gjort att topplagen dragit iväg.

Avståndet är fortfarande relativt litet och några snabba segrar skulle minska gapet rejält. Men faktum är att det är hög tid att börja vinna matcher. En första chans till det får lagen imorgon då man ställs mot varandra. Året första derby utspelar sig på Idrottsparken i Fellingsbro, dit IFK Lindesberg kommer med ett sargat manskap.

På den till synes oändliga skadelistan återfinns bland annat Hawri Jamal, Emrah Arfi och Ardian Isufi som är borta säsongen ut. Utöver det är dessutom Hassan Bahzad Mahmoud och Flamur Ahmeti avstängda. Avbräcken dukar upp för en ny ung IFK-elva.

– Det är bara att köra på, nu får andra kliva fram och ta chansen. Som 14-åringen Farid Ghorbani, han får chansen nu. Vi har ett ungt lag och det här är unga spelare som kommer att bli bra med tiden, konstaterade Aleksander Lazarevic igår när jag talade med honom.

IFK-tränaren är dock inte ensam om att gå med huvudbry inför derbyt. Hans kollega på Fellingsbro-bänken, Victor Huerta, har även han en serie av skador och sjukdomar att ta hänsyn till i laguttagningen. Läget är så pass allvarligt att man tvingades att ställa in gårdagens planerade träning. Två spelare som kommer att testas först på matchvärmningen är Pontus Hultén och Konaté Cheick.

”Det där är bara rävspel”

Båda lagen kommer alltså till spel med stora bekymmer. Men det behöver inte betyda så mycket för själva matchen. Derbyn är alltid speciella och planen på Idrottsparken är i toppskick, något som bjuder in till riktigt fin fotboll. Vad tror tränarna då blir avgörande för matchen?

– Det är ju ett derby som sagt, så det blir nog att något lag gör ett misstag. Jag ser det som att Fellingsbro ligger före oss i serien. Så jag tycker att de är favoriterna, slog Lazarevic fast och skickade en passning som Victor Huerta försökte att skratta bort.

– Det där är bara rävspel. Jag kan bara stå för mitt lag och vad det har presterat, och med tanke på skadeläget nu är jag glad om vi bara får ihop en elva på fredag. Så jag ser oss inte alls som favoriter. Tyvärr, för jag önskar att jag kunde säga tvärtom.

Med tanke på matchens betydelse är det väntat att ingen tränare vill se sitt lag som favorit. Fellingsbro placerar sig före derbyt som fyra och IFK som femma, med endast en poäng som skiljer lagen åt. Säsongsinledningen har inte varit särskilt lyckad för något av lagen och båda är i behov av seger. I allra störst behov av det är IFK, i alla fall om du frågar Fellingsbro-tränaren.

– IFK markerade inför i år att de skulle vara med i toppen. De är inte alls nöjda med att ligga där de ligger, det är en missräkning för dem. De vill säkert revanschera sig från båda derbyförlusterna förra året och därför talar mycket för dem, poängterade Huerta under gårdagen.

Vem som står som vinnare och förlorare vid fredagens slut återstår att se. Klart är i alla fall att det är ett derby mellan två lag som letar efter form, spelsystem och friska spelare. Ingen vill stå som favorit, men båda vill slå ur underläge. Det här blir en derbykamp värd att se.

Publicerad 4 juni 2015 klockan 09:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en positiv inledning så kunde Kärra styra den andra halvleken och därefter skaffa ett stort försprång som avgjorde matchen.

16 oktober 2020 klockan 23:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan
Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens ...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven
Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkä...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motståndarlag, efter en jämn inledning kunde motståndarlaget utöka sin ledning inom den sista perioden där WSK fick svårt att spela ikapp.

12 oktober 2020 klockan 00:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en inledande setpoäng för Linde Volleys del så lyckades motståndarlaget vända matchen till sin fördel.

10 oktober 2020 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlö...

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad till kommunens flickor i åldern 8-12 år. På fredag bjuder man nämligen in till en exklusiv tjejkväll i arenan, där det vankas lek, idolmys och bowling.

5 oktober 2020 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så st...

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen...

Arkivbild på Jesper Nilsson, LIFs stora målgörare under söndagens match mot Västerås Foto: Hasse Persson

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. Jesper Nilsson agerade stor målgörare för LIF och spelade in hela 11 mål men trots den imponerade målsumman så räckte det inte hela vägen för seger.

20 september 2020 klockan 19:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för en Allsvensk säsongsinledning
Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som ...
10 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio spelare och ledare testat positivt. Utöver dessa ...
7 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-02

2020-10-25 12:36