Viktigt derby – då vill ingen vara favorit

Det spelas ett viktigt derby imorgon. Fellingsbro GoIF tar emot IFK Lindesberg i en match där båda lagen jagar poäng för att haka på i toppstriden. Men förhandssnacket handlar även om två tränare som inte vill se sitt eget lag som favorit.

Vårsäsongen i division 6 är inne på sin andra halva och tabellen har börjat att sätta sig. Det är något som borde oroa alla i Fellingsbro GoIF och IFK Lindesberg. Den lokala duon har haft svårt att hitta ett segermönster, något som gjort att topplagen dragit iväg.

Avståndet är fortfarande relativt litet och några snabba segrar skulle minska gapet rejält. Men faktum är att det är hög tid att börja vinna matcher. En första chans till det får lagen imorgon då man ställs mot varandra. Året första derby utspelar sig på Idrottsparken i Fellingsbro, dit IFK Lindesberg kommer med ett sargat manskap.

På den till synes oändliga skadelistan återfinns bland annat Hawri Jamal, Emrah Arfi och Ardian Isufi som är borta säsongen ut. Utöver det är dessutom Hassan Bahzad Mahmoud och Flamur Ahmeti avstängda. Avbräcken dukar upp för en ny ung IFK-elva.

– Det är bara att köra på, nu får andra kliva fram och ta chansen. Som 14-åringen Farid Ghorbani, han får chansen nu. Vi har ett ungt lag och det här är unga spelare som kommer att bli bra med tiden, konstaterade Aleksander Lazarevic igår när jag talade med honom.

IFK-tränaren är dock inte ensam om att gå med huvudbry inför derbyt. Hans kollega på Fellingsbro-bänken, Victor Huerta, har även han en serie av skador och sjukdomar att ta hänsyn till i laguttagningen. Läget är så pass allvarligt att man tvingades att ställa in gårdagens planerade träning. Två spelare som kommer att testas först på matchvärmningen är Pontus Hultén och Konaté Cheick.

”Det där är bara rävspel”

Båda lagen kommer alltså till spel med stora bekymmer. Men det behöver inte betyda så mycket för själva matchen. Derbyn är alltid speciella och planen på Idrottsparken är i toppskick, något som bjuder in till riktigt fin fotboll. Vad tror tränarna då blir avgörande för matchen?

– Det är ju ett derby som sagt, så det blir nog att något lag gör ett misstag. Jag ser det som att Fellingsbro ligger före oss i serien. Så jag tycker att de är favoriterna, slog Lazarevic fast och skickade en passning som Victor Huerta försökte att skratta bort.

– Det där är bara rävspel. Jag kan bara stå för mitt lag och vad det har presterat, och med tanke på skadeläget nu är jag glad om vi bara får ihop en elva på fredag. Så jag ser oss inte alls som favoriter. Tyvärr, för jag önskar att jag kunde säga tvärtom.

Med tanke på matchens betydelse är det väntat att ingen tränare vill se sitt lag som favorit. Fellingsbro placerar sig före derbyt som fyra och IFK som femma, med endast en poäng som skiljer lagen åt. Säsongsinledningen har inte varit särskilt lyckad för något av lagen och båda är i behov av seger. I allra störst behov av det är IFK, i alla fall om du frågar Fellingsbro-tränaren.

– IFK markerade inför i år att de skulle vara med i toppen. De är inte alls nöjda med att ligga där de ligger, det är en missräkning för dem. De vill säkert revanschera sig från båda derbyförlusterna förra året och därför talar mycket för dem, poängterade Huerta under gårdagen.

Vem som står som vinnare och förlorare vid fredagens slut återstår att se. Klart är i alla fall att det är ett derby mellan två lag som letar efter form, spelsystem och friska spelare. Ingen vill stå som favorit, men båda vill slå ur underläge. Det här blir en derbykamp värd att se.

Publicerad 4 juni 2015 klockan 09:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida Larsson blev största poänggörare med 25 poäng till laget. Tre nya poäng innebär dessutom en ny avancering i tabellen för Linde, som nu klättrat upp till en nionde plats.

14 februari 2021 klockan 17:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där Surahammar utnyttjade varje sekund i de orangefärgade boxplayspel som gavs. Något som blev Lindlövens stora förlust, där poängtavlan visade 4-0 efter sextio minuter.

14 februari 2021 klockan 18:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde raka trepoängare. Lindelaget är därmed ännu obesegrat i vårseriens andra mötesrunda, efter fyra matcher. Något som håller kvar Lindlöven som Vårseriens tabelletta.

10 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så blev matchen desto svårare. Det ständigt jämnspelande Gislaved fick en tidig ledning och hade aldrig tankar på att bromsa in, något som ledde till lagets första Elitserieseger i Lindesberg på närmare tio år.

30 januari 2021 klockan 16:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i viktig hemmamatch
Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer f...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tråkig fredagskväll i Köping
Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det...
22 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-03-03 20:04